Skocz do zawartości

Zdjęcie

Duchy w telewizorze?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

andar.
  • Tematów: 70
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Jakiś czas temu natrafiłem na artykuł o tym, że nagrywając kamerą obraz telewizora (ten szum, takie ,,mrówki") potem po przeanalizowaniu klatka po klatce można natrafić na twarze duchów. I to niby wszystko kamerą? albo ..telefonem. Tego nie wiem. Może wiecie czy jest taka teoria, który mówi, że na naszej planecie istnieja obcy, ale my jesteśmy dla nich niewidoczni, a oni dla nas. To ludzie. My dla nich jak ufo dla nas. Jest taka? Nie chodzi mi o życie na innej planecie, tylko na naszej.
  • 0

#2 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

No jest coś podobnego o czym mówisz ale niewidzialność w tym przypadku nie byłabym wzajemna. Jest teoria, że mogą z nami współistnieć istoty, które żyją w większej ilości wymiarów niż my. Ale to tylko teoria.

Tu jest trochę, łącznie z filmem wyjaśniający jak odnieść się do wymiarów
http://www.paranorma...__1#entry465415

Użytkownik coś_innego edytował ten post 08.03.2012 - 08:48

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że ten śnieg w telewizorze jest efektem wywoływanym przez promieniowanie reliktowe?
  • 0

poppe.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

To smok analog a nie zadni obcy ;)
  • 1

Tyr.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie wszędzie widzą twarze. Nawet niepozorna bluza na krześle może wydawać się np. małą dziewczynką. Śnieżenie w ekranie jest dziwnym zjawiskiem, na które patrząc człowiek nie wie o co chodzi. Ono nic nie przypomina. Ale jeśli się przyjrzeć będziemy widzieć to, co chcemy. Ot, cała tajemnica.
  • 0

G Virus.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Poczytaj trochę o teorii światów równoległych :)
  • 0

km1972.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To smok analog a nie zadni obcy ;)

Dokładnie. Telewizor, który odbiera wyłącznie sygnał cyfrowy (sam albo przez STB), już nie wyświetla tego znanego od 60 lat "śniegu". Przy braku sygnału jest albo całkowicie ciemny ekran, albo jednolite niebieskie tło.
Ten "śnieg" to są wzmocnione tysiące razy szumy własne układów elektronicznych, a nie żaden "sygnał tła kosmicznego". Dokładnie taki sam jest mechanizm szumu w radiu UKF pomiędzy stacjami albo bez anteny.
  • 0

zenit.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

• 0

Ciocia Groza.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Twarze duchów" możemy zobaczyć także na niebie, w dymie, na słojach w drzwiach starej szafy i na kafelkach w łazience. Nasz mózg tak już ma. :) To zjawisko nazywa się pareidolia.
  • 0

km1972.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Też gdy byłem mały, nie rozumiałem tego "śniegu" w telewizorze. Myślałem, że jeśli te "mrówki" już tam są, to powinny układać się w coś sensownego. No co to za problem dla cywilizacji, która lata w kosmos, poukładać te "mrówki" w jakieś ładne animowane wzorki :)

Użytkownik km1972 edytował ten post 19.03.2012 - 23:23

• 0

Vinnie fzk.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że ten śnieg w telewizorze jest efektem wywoływanym przez promieniowanie reliktowe?

Muszę się troszkę przyczepić. Fakt, promieniowanie tła można wychwycić w telewizorze, ale jest ono bardzo słabe. Stanowi około 1% całego widocznego szumu. Czym jest reszta to wyjaśnił km1972.

Użytkownik Vinnie fzk edytował ten post 19.03.2012 - 23:49

• 0

Fili:P.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jakiś czas temu natrafiłem na artykuł o tym, że nagrywając kamerą obraz telewizora (ten szum, takie ,,mrówki") potem po przeanalizowaniu klatka po klatce można natrafić na twarze duchów. I to niby wszystko kamerą? albo ..telefonem. Tego nie wiem. Może wiecie czy jest taka teoria, który mówi, że na naszej planecie istnieja obcy, ale my jesteśmy dla nich niewidoczni, a oni dla nas. To ludzie. My dla nich jak ufo dla nas. Jest taka? Nie chodzi mi o życie na innej planecie, tylko na naszej.

Jest taka gra, która polega na schodzeniu schodami w ciemności, chyba SCR-87 coś w tym stylu. W grze działa przede wszystkim nasza wyobraźnia, możemy tam zobaczyć wszystko dzięki wyobraźni tak jak w "mrówkach" na ekranie telewizora.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych