Użytkownik WhisperedSuicide edytował ten post 22.02.2012 - 19:52
Napisano 22.02.2012 - 17:41
Użytkownik WhisperedSuicide edytował ten post 22.02.2012 - 19:52
Napisano 22.02.2012 - 19:08
Użytkownik smg edytował ten post 22.02.2012 - 19:16
Napisano 22.02.2012 - 19:25
Użytkownik Ill edytował ten post 22.02.2012 - 19:27
Napisano 22.02.2012 - 19:30
Użytkownik agusiaq edytował ten post 22.02.2012 - 19:34
Napisano 22.02.2012 - 19:34
Dziękuję za "pocieszenie".[...] czekać aż Cię wrzucą do zakładu albo sama sobie/komuś zrobisz...
Chyba serio zacznę jakiegoś szukać.Jeśli szukasz pomocy, to moim zdaniem powinnaś poszukać dobrego psychologa
Coś sugerujesz? Specjalnie założyłam (może nie ja, ale...) tu konto, żeby mi ktoś pomógł, doradził co mam zrobić, a tutaj jak zwykle - rzekomo ściemniam. No cóż, potraktuję tamte odpowiedzi poważnie i wybiorę się do psychiatry. Tą zignoruję.Przejelas wszelkie cechy filmowych aktorow, za duzo w tym bujdy niestety jeden wielki "paranormalny" kant.
Użytkownik WhisperedSuicide edytował ten post 22.02.2012 - 19:39
Napisano 22.02.2012 - 19:48
Nie martw się. Wyjaśnię je dla ciebie tylko nie wiem czy takie wytłumaczenie Ci będzie pasowało.Od jakiegoś czasu (pół roku) w moim domu (bardziej bym powiedziała, że w pokoju) dzieją się rzeczy, których wyjaśnić nie potrafię.
Objawy choroby psychicznej#1. Dziwny głos, jakby... opętanej osoby. Ciężko go zrozumieć.
To się zapytaj osoby, która chodzi po pokoju co tam robi...#2. Stukanie, pukanie, ktoś mi chodzi po pokoju, spadające książki i zeszyty z biurka.
Mogłaś sobie wmówić, że jak go nie czujesz to będziesz miała koszmary. Gdzie czujesz ten dotyk?#3. Niekiedy przed snem czuję zimny dotyk. Ta dłoń przypomina mi mojego zmarłego kolegę. Gdy go nie czuję, mam koszmary.
To po co chcesz patrzeć na miejsce w którym wisiał? Popatrz się tam gdzie wisi.#4. W pewnym miejscu wisiał wcześniej na ścianie krzyż. Teraz nie mogę na to spojrzeć, jakby ktoś mi na siłę przekręcał głowę w inną stronę.
Przypalony kurz od kaloryferów lub instalacji elektrycznej.#5. Późno w nocy czuję zapach spalenizny.
To było sprawdzić czy słuchawki jeszcze leżą pod poduszką skoro piszesz, że schowałaś 'go' czyli sam telefon.#6. Obudziłam się, pod poduszką miałam słuchawki i telefon - schowałam go do kieszeni. Poszłam do salonu, a tam leżą słuchawki, mama mówi, że je wieczorem zostawiłam. To chyba było najdziwniejsze...
Nazwałaś je prorocze sny więc podświadomie do nich dążysz.#7. "Prorocze sny" - śnią mi się rzeczy, które spełniają się za kilka dni.
Pomyśl sobie "Co by to było gdyby Słońce nagle zgasło", gwarantuję, że nic się nie stanie. To, że stało się tak jak mówiłaś to wynik twojej podświadomości. Wiedziałeś, że twoja instruktora może dała ci takie konie, to, że nauczycielka może być chora a twój kolega potknąć się na schodach. Ludzka podświadomość odbiera sygnały, z których nawet nie zdajesz sobie sprawę. Może zobaczyłaś jak twoja nauczycielka wcześniej kicha a kolega ma rozwiązane sznurówki itp.#8. Pseudo-przewidywanie - podam przykład przed treningiem: myślałam sobie "co by było, jakby moja instruktorka dała mi do wyboru Frazę lub Kretę (takie konie)" - tak się stało. Było też kilka takich rzeczy: w drodzę do szkoły pomyślałam sobie "niech nauczycielka od matematyki będzie chora!" - tak się stało. Schodziłam ze schodów, byłam zła, więc wyobraziłam sobie mojego kolegę, który potyka się na schodach - momentalnie się to stało.
No i jak mamy ci pomóc? Skoro masz do tego awersję to trudno, że nie chcesz się modlić.#9. Okropnie duża niechęć do religii. Jestem ateistką. Próbowałam się nawrócić, próbowałam się modlić, ale nie mogłam wypowiedzieć słów modlitwy, po prostu coś mi gardło zacisnęło. Awersja wobec Boga, katolików. Niechęć przystąpienia do sakramentów, mszy św. Wstręt do sakramentaliów.
No i jak mamy ci to wytłumaczyć? Po prostu taka jesteś.#10. Od pewnego czasu jestem strasznie wulgarna i agresywna.
#11. Nagłe zmiany zachowań, trwałe zaniedbywanie się w obowiązkach, zmiana osobowości.
#12. Depresja (próby samobójcze, samookaleczenie)
Do lekarza#13. Częste bóle głowy i żołądka.
I co w tym niezwykłego. Jak przesuną coś to też będzie przemieszczanie się przedmiotów. Niezwykłe to by było gdybyś widziała jak przedmiot się sam przemieszcza.#14. Przemieszczanie się przedmiotów.
Przecież napisałaś, że jesteś agresywna, zwierzęta to czują...#15. Moje koty uciekają przede mną, a wcześniej przychodziły się łasić oprócz Leona.
Skąd wiesz, że to włosy? Sprawdzałaś pod mikroskopem? Może to jakieś włókna albo sierść kota.#16. Często znajduję długie, białe włosy, a żaden z domowników takich nie ma.
Schizofrenia.#17. Głosy, które nawołują do samookaleczeń i samobójstw.
Idź do psychiatry bo masz coś z głową. Nie żartuję. Słyszenie głosów w głowie które każą ci się okaleczać to jeden z podstawowych objawów choroby psychicznej.Spróbujcie to wytłumaczyć w jakiś naukowy sposób.
Edit: Jak ktoś napiszę, że zmyślam, to się chyba zdenerwuję. Chce pomocy, a nie gadaniny typu "zmyślasz".
Użytkownik MrOsamaful edytował ten post 22.02.2012 - 19:50
Napisano 22.02.2012 - 19:54
A rada u dobrego lekarza to jest twoim zdaniem nie powarzna rada? do zignorowania ? (nie przeczytalas do konca postu?)czy masz rowniez wstret do lekarzy?Tą zignoruję
Użytkownik agusiaq edytował ten post 22.02.2012 - 19:56
Napisano 22.02.2012 - 19:56
Tą zignorujęA rada u dobrego lekarza to jest twoim zdaniem nie powarzna rada? do zignorowania ? (nie przeczytalas do konca postu?)czy masz rowniez wstret do lekarzy?
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych