Skocz do zawarto軼i

Zdj璚ie

Niezwyk造 d德i瘯 w Kijowie i w innych miejscach 鈍iata

• Zaloguj si, aby doda odpowied
619 odpowiedzi w tym temacie

livin.
  • Post闚: 532
  • Tematów: 11
  • P貫:Kobieta
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jak pisa豉m wcze郾iej kilka lat temu w okolicach mojego domu by這 noc s造cha podobne d德i瘯i, bardzo podobne, szczerze m闚i帷 nigdy nie wnika豉m w ten temat, zawsze my郵a豉m, 瞠 po prostu "co gdzie robi", a odg這sy bywa造 momentami przera瘸j帷. Wi璚 przychylam si do opinii, 瞠 nie wszystkie filmik s fake'ami. A co jest przyczyn tych d德i瘯闚 to inna sprawa.
  • 0

#122 Go嗆_Veckas

Go嗆_Veckas.
  • Tematów: 0

Napisano

Bo tak w豉郾ie jest livin, ja te wspomnia貫m o tych dzwi瘯ach w moim rejonie, ale z nimi nie mo積a si k堯ci, dosta貫m prezent w postaci 10 minus闚 w tym temacie, trzeba otwarcie przyzna 瞠 s to dzwi瘯i zwiastuj帷e koniec 鈍iata, wtedy im si japy uciesz z podniecenia, eh.
  • -3

Jarecki.
  • Post闚: 4113
  • Tematów: 426
  • P貫:M篹czyzna
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Gdyby kto nie rozumia niemieckiego (tak jak ja) to jest ju dost瘼na wersja tego materia逝 w j瞛yku angielskim (wtopione napisy).
My郵, 瞠 warto chocia raz prze郵edzi ten film i przyjrze si reakcjom tych ludzi.
Wg mnie akurat ten przypadek nie wykazuje znamion fa連zerstwa.
Cho zdaj sobie doskonale spraw, 瞠 dos這wnie wszystko da si podrobi.

• 5

瘸ba.
  • Post闚: 1070
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

ten dźwięk jest boski :hm: na prawdę mroczny i przerażający. ciekawe co to ? ja jestem pod wrażeniem

a może wpływ na to ma ta burza słoneczna, która dociera do nas ?

U篡tkownik Ronaldo edytowa ten post 24.01.2012 - 18:13

• 0

k.o.r.a.l-666.
  • Post闚: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Witam,moim zdaniem te odg這sy s pochodzenia naturalnego lub przynajmniej geologicznego.Jestem g鏎nikiem pracuj帷ym na 郵御ku w kopalni.Pracuje w oddziele kt鏎y ma za zadanie prowadzenie odwiert闚 w celu odmetanowania kopal.Co poniekt鏎zy powinni wiedzie na czym to polega.Wiercimy otwory w cali幡ie na 4 poziomach.500m,700m,900m,1080m rzecz jasna pod ziemi.Jaki czas temu po sko鎍zeniu odwiertu (90m w g陰b calizny -45 stopni,co daje koniec otworu grubo poni瞠j 1100m) na poziomie 1080 da這 si s造sze co podobnego co s造szymy na wielu filmach.Lecz d德i瘯 ten by o wiele bardziej wyrazistszy i czystszy.Reakcji mnie i kilku ludzi kt鏎zy to s造szeli nie trzeba opisywa bo taki d德i瘯 nawet w s這neczny dzie na polanie mo瞠 przerazi.Uznali鄉y my to za ruchy p造t tektonicznych,nag造 wyp造w metanu etc.Dodam,瞠 z otworu wydziela這 si ponad 90% czystego metanu co jest rzadko軼i.Geologiem 瘸dnym nie jestem,tylko zwyk造m pracownikiem.Poj璚ia nie mam co to by這 ale miny do鈍iadczonych ludzi obok mnie by造 bardzo zaniepokojone.Od miesi帷a da si s造sze takie odg這sy co jaki czas na najni窺zym poziomie.Cz窷 ludzi to ignoruje uwa瘸j帷 to za odg這s maszyn kt鏎e dr捫 chodniki i urabiaj urobek.Cz窷 ludzi wie,瞠 to nie jest tego przyczyn.Ludzie s przera瞠ni i staraj si to sobie t逝maczy czynnikami ludzkimi jak maszyny.Gdy mam mo磧iwo嗆 porozmawiania z kim bardzo do鈍iadczonym w g鏎nictwie i go o to pytam lub si o tym otwarcie rozmawia,ka盥y rozk豉da r璚e.Chod teorie s r騜ne...Je郵i chodzi o moje zdanie.To wygl康a to tak jak by w g喚bi ziemi,nie mam poj璚ia na jakiej g喚boko軼i...jak by to uj望.Jakie maszyny,jest to d德i瘯 czego ogromnego metalowego lub zrobionego z metalu w jakiej pustce kt鏎e co robi wytwarzaj帷 taki odg這s.Nie potrafi tego opisa.Co jak stary pot篹ny tankowiec kt鏎y podczas ko造sania si na morzu wydaje odg這sy przeginaj帷ej i trzeszcz帷ej stali.Setek ton stali kt鏎a pracuje i si gnie,ociera o siebie.Da si to s造sze tylko na najni窺zym poziomie jak wspomnia貫m i dochodzi to jak by od spodu.To jest ostatni poziom na kopalni tak wi璚 pod nami nic nie ma...Ja,jak i ka盥y po przeczytaniu tego chcia by to us造sze na video,bym to nagra lub co.Odpada taka opcja.Nie jestem w stanie wnie嗆 niczego na teren kopalni.Jak i r闚nie bym sam nie chcia bo jest to kopalnia metanowa IV stopnia czyli najwy窺zego.Kto ma o tym poj璚ie wie jak si by to mog這 sko鎍zy.妃ia這 mog stwierdzi,瞠 to co s造szymy na powierzchni to czego s setki nagra jest pochodzenia z wn皻rza ziemi,a nie z nieba jak co poniekt鏎zy rozwa瘸j tak opcje.Ale co to....Mam nadziej,瞠 si to kiedy wyja郾i,chod szczerze w徠pi.A je郵i tak to raczej nic dobrego to nie b璠zie.Je郵i kto chce co wi璚ej na ten temat zapraszam na gg-6981412. Dost瘼nego mnie raczej nie zobaczycie...Pozdrawiam ca貫 forum.
  • 19

#126 Go嗆_Veckas

Go嗆_Veckas.

Napisano

az si dziwie ch這pie 瞠 Cie dzieciaki minusami nie opsypali, bravo!

Edycja: Dziki Kurak

Do陰czona grafika

• 0

Kors.
  • Post闚: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kilka lat mieszka貫m w Gdyni, w pobli簑 portu i stoczni, podobne odg這sy czesto bylo slycha (trudno mi teraz stwierdzic w jakim stopniu podobne ale s逝chajac tych tutaj odrazu o nich pomyslalem), szczeg鏊nie nasilone wydawa造 si by w nocy, gdy wszystko woko cich這 a tam toczy豉 sie kolejna zmiana.
No ale to by這 dawno i moze tylko tak mi sie to skojarzy這, jak zasmiecam temat to przepraszam :)
  • 1

livin.
  • Post闚: 532
  • Tematów: 11
  • P貫:Kobieta
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jakie maszyny,jest to d德i瘯 czego ogromnego metalowego lub zrobionego z metalu

Dok豉dnie, chcia豉bym doda r闚nie, 瞠 raz uda這 mi si us造sze co jak przewalanie/przerzucanie ton stali, niestety 瘸den d德i瘯 na filmiku nie jest podobny, domek mam w centrum pod Warszaw (raczej ma貫 miasteczko), blisko tor闚, ale odg這sy poci庵u towarowego to nie by造 z pewno軼i. Nie mam zielonego poj璚ia co je powodowa這, nie wiem czy dalej rozbrzmiewaj, bo mieszkam obecnie gdzie indziej. W ka盥ym razie w wakacje nie uda這 mi si us造sze, zreszt mog豉bym napisa, 瞠 od 2-3 lat na tyle ile bywa u siebie. Teraz sama si dziwie swojej ignorancji w tym czasie, bo momentami odczuwa豉m realny strach, ten kto mnie kojarzy z forum wie, 瞠 podchodz do takich spraw raczej sceptycznie - ale faktom nie zaprzecze, s造sza軛 je sama.
  • 0

Arctur V..
  • Post闚: 311
  • Tematów: 9
Reputacja 畝這郾ie niska
Reputacja

Napisano

Mo瞠 establishement w sekrecie wierci tajne tunele, kt鏎e pos逝膨 eksperymentom j康rowym, transportom wojsk albo zderzaniu cz御tek elementarnych?
  • 1

Blackhawk.
  • Post闚: 165
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeci皻na
Reputacja

Napisano

U篡tkownik Blackhawk edytowa ten post 24.01.2012 - 21:39

• 2

Kardamon.
  • Post闚: 365
  • Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

奸edz ten w徠ek od pocz徠ku powstania, chyba przysz豉 pora 瞠by si na ten temat wypowiedzie.

Gdy obejrza貫m filmik z Kijowa pomy郵a貫m sobie: kolejna bzdura, Kij闚 teraz to jeden wielki plac budowy, d德i瘯i odbijaj si od wszechobecnych wie穎wc闚, zniekszta販aj, da si wyt逝maczy.

Filmik闚 przybywa這, powsta豉 mapka, spraw zaj掖 si rz康 malezyjski (pono!). Te d德i瘯i maj w sobie co co dzia豉 na najg喚bsze zakamarki mojej psychiki - mo瞠 to przez ich cz瘰totliwo嗆, regularno嗆, barw, dudnienie, zostawiany pog這s. Po prostu budz we mnie ogromny niepok鎩, szczeg鏊nie 瞠 brzmi jak tr鎩nogi z Wojny 安iat闚. A pami皻am jakie wywar na mnie wra瞠nie, gdy ogl康a貫m go po raz pierwszy - by zimowy wiecz鏎, ojciec przyni鏀 p造tk od znajomego, przesun掖em kanap, obejrza貫m na komputerze.

Dos這wnie mnie wgniot這. Takich po豉ci emocji nie dostarczy mi 瘸den inny film. Bynajmniej nie chodzi mi o to, 瞠 a tak mi si podoba, czy 瞠 sta貫m si jego fanem - wr璚z przeciwnie, nie mog貫m go obejrze po raz drugi przez kilka miesi璚y. Tr鎩nogi wychodz帷e z ziemi, ludzie uciekaj帷y w pop這chu, masowa panika - jak to s逝sznie okre郵i豉 jedna z graj帷ych tam postaci: "to nie jest wojna. to eksterminacja."

Zgo豉 opisa貫m dlaczego tak mnie ten w徠ek zainteresowa. Mam jedno zastrze瞠nie:
skoro s to d德i瘯i opisywane jako "g這郾e" - dlaczego poza przypadkiem malezyjskim nie ma o tym w prasie, nawet amatorskiej czy te lokalnej? Internetowy mem?

Ale do嗆 zimnej interpretacji. Zag喚bmy si. Zadajmy sobie pytanie: co mo瞠 powodowa metaliczny, dudni帷y, niski d德i瘯, regularnie i cyklicznie si powtarzaj帷y, wyst瘼uj帷y g堯wnie na p馧kuli p馧nocnej?

Mapa ich wyst瘼owania:
Do陰czona grafika

Za堯禦y, 瞠 doniesienia s prawdziwe i d德i瘯i te s rzeczywi軼ie s造szalne. Zestawmy do tego:

- maksimum s這neczne
- wzrost promieniowania
- burze magnetyczne
- to:

Mo瞠 po prostu nasza Ziemia w jaki spos鏏 przekszta販a promieniowanie b康 inne czynniki (nieznane nam - wybuch niedalekiej gwiazdy, mo瞠 pulsar, kt鏎ego jeszcze nie zauwa篡li鄉y) na d德i瘯i - tak jak przekszta販a je na obraz (zorza polarna)? Wydaje mi si to by do嗆 sp鎩n teori, aczkolwiek nie mam na to dowod闚 - jeno gdybi :)

I na koniec... co prawda 闚 d德i瘯 tr鎩nog闚 ju si tu przewin掖, ale musz go doda raz jeszcze - z powod闚 wcze郾iej wymienionych.

• 4

Sippar.
  • Post闚: 25
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Podobno temat zosta podj皻y przez radio (24.01.2012) niestety nie wiem jaka to by豉 stacja na t chwil. Jutro (a w豉軼iwie za dnia) zasi璕n dok豉dniejszych informacji od osoby kt鏎a zwr鏂i豉 mi na to uwag. Prowadz帷y mia si wypowiedzie na temat dziwnych odg這s闚 i w sumie okpi ca豉 spraw obracaj帷 w 瘸rt. Sam temat dotyczy d德i瘯闚 z Malezji i Kostaryki.
  • 0

Grzesiek85.
  • Post闚: 41
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przegl康n掖em cz窷 filmik闚 i co najmniej wi瘯sza po這wa z nich to przeciez nic innego jak odg這s dr捫onych tuneli (geotechnika)
Rytmiczne metaliczne brzmienie to tarcie g這wicy jakiego wrzeciona o ska喚. Je郵i np natrafili na swojej drodze na jak捷 篡貫 magmow, dajke klastyczn itd (geologia) w postaci jakiego twardego granitu albo porfiru, kt鏎y ma ca趾iem spor g瘰to嗆 to wiadomo, 瞠 docisk nie jest statyczny tylko co jaki czas aby nie przegrza wiert豉. I zagadka rytmicznego brzmienia w niekt鏎ych filmikach si rozwi您uje.
Dalej, je郵i natrafili na twarde ska造 to brzmienie rozchodzi si na prawd daleko (g堯wnie najd逝窺ze fale o niskiej cz瘰totliwo軼i i mo瞠 troche z zakresu fali akustycznej (tak jak w sejsmice), tak wi璚 poza dudnieniem na powierzchni niewiele s造cha (wszystko oczywiscie zale篡 od odleg這軼i od prowadzonych prac. Czasem te wyst瘼uje drganie co mo瞠 np uruchomi alarm w samochodach lub wprawi zwierz皻a w niepokoj (sejsmologia ;))
安ietnym przyk豉dem jest np wiertnia, (jeszcze wierc帷a, a nie wydobywaj帷a). Kto by na wertni chociaz raz w 篡ciu to wie, jak brzmi g這wica wrzecionowa nawiercaj帷a tward ska喚, jak operator zwi瘯sza docisk to piskiliwy metaliczny d德i瘯 bywa momentami nie do zniesienia nawet na 2km g喚boko軼i (wiertnictwo).
Pytanie tylko czy to kolejne stacje metra czy mo瞠 co innego (np z kategorii 2012), zwa篡wszy na wzmo穎n skale prowadzonych prac :)

Pozdrawiam
  • 2

Energetyk.
  • Post闚: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przegl康n掖em cz窷 filmik闚 i co najmniej wi瘯sza po這wa z nich to przeciez nic innego jak odg這s dr捫onych tuneli (geotechnika)
Rytmiczne metaliczne brzmienie to tarcie g這wicy jakiego wrzeciona o ska喚. Je郵i np natrafili na swojej drodze na jak捷 篡貫 magmow, dajke klastyczn itd (geologia) w postaci jakiego twardego granitu albo porfiru, kt鏎y ma ca趾iem spor g瘰to嗆 to wiadomo, 瞠 docisk nie jest statyczny tylko co jaki czas aby nie przegrza wiert豉. I zagadka rytmicznego brzmienia w niekt鏎ych filmikach si rozwi您uje.
Dalej, je郵i natrafili na twarde ska造 to brzmienie rozchodzi si na prawd daleko (g堯wnie najd逝窺ze fale o niskiej cz瘰totliwo軼i i mo瞠 troche z zakresu fali akustycznej (tak jak w sejsmice), tak wi璚 poza dudnieniem na powierzchni niewiele s造cha (wszystko oczywiscie zale篡 od odleg這軼i od prowadzonych prac. Czasem te wyst瘼uje drganie co mo瞠 np uruchomi alarm w samochodach lub wprawi zwierz皻a w niepokoj (sejsmologia ;))
安ietnym przyk豉dem jest np wiertnia, (jeszcze wierc帷a, a nie wydobywaj帷a). Kto by na wertni chociaz raz w 篡ciu to wie, jak brzmi g這wica wrzecionowa nawiercaj帷a tward ska喚, jak operator zwi瘯sza docisk to piskiliwy metaliczny d德i瘯 bywa momentami nie do zniesienia nawet na 2km g喚boko軼i (wiertnictwo).
Pytanie tylko czy to kolejne stacje metra czy mo瞠 co innego (np z kategorii 2012), zwa篡wszy na wzmo穎n skale prowadzonych prac :)

Pozdrawiam

Faktycznie w Kijowie buduj (wierc) metro. Aktualnie w budowie jest linia na Holosijiwskij Rajon lecz z tego co mi wiadomo w sierpniu tunele by造 ju gotowe. Kolejnym faktem, kt鏎y eliminuje wp造w metra, to miejsce nakr璚enia filmu. D德i瘯 zosta zarejestrowany na p馧nocnym "Rajonie" lewego brzegu Dniepru; jest to teren nie-skalisty co nie sprzyja rozchodzeniu si fali mechanicznej.
  • 0

Jarecki.
  • Post闚: 4113
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolejny dow鏚 na to, 瞠 te przera幢iwe d德i瘯i to nie 軼iema.
Ca貫 kanadyjskie miasteczko North Battleford w prowincji Saskatoon s造sza這 co co raportuj ludzie z ca貫go 鈍iata.
Miejscowy burmistrz Ian Hamilton w 瘸den spos鏏 nie potrafi wyja郾i tego co s造sza, tak jak zreszt pozostali mieszka鎍y North Battlefor.
A spraw zainteresowa豉 si miejscowa telewizja.
Wi璚ej informacji w linku + materia video
Strange noises reported around North Battleford

Poni瞠j film nagrany w豉郾ie w Saskatoon w momencie wyst徙ienia tych d德i瘯闚.

http://www.youtube.com/watch?v=L7oD6Nf1Ylw

• 1

U篡tkownicy przegl康aj帷y ten temat: 0

0 u篡tkownik闚, 0 go軼i oraz 0 u篡tkownik闚 anonimowych