Skocz do zawarto¶ci

Zdjêcie

Niezwyk³y d¼wiêk w Kijowie i w innych miejscach ¶wiata

• Zaloguj siê, aby dodaæ odpowied¼
619 odpowiedzi w tym temacie

Boxxer7.
  • Tematów: 3
  • P³eæ:Mê¿czyzna
Reputacja ponadprzeciêtna
Reputacja

Napisano

http://www.youtube.com/watch?v=2Hjqh4cIxZY

U¿ytkownik boxxer7 edytowa³ ten post 19.09.2013 - 16:37

• 1

Andy-1970.
  • Tematów: 22
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

D¼wiêki z Bratys³awy s± zadziwiaj±co podobne do tych z Kanady.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No i proszê.
14 wrze¶nia o 8.30 zarejestrowano kolejny dziwny d¼wiêk ale tym razem ju¿ na naszym podwórku, w Malborku.
Wg autora filmu d¼wiêk by³ s³yszalny z przerwami ok. 2 godz 30 min , potem usta³.

http://www.youtube.com/watch?v=pz-FylbVOiM

Strange Sounds Heard Over Malbork in Poland – September 14 2013
  • 0

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mieszkañcy Southampton w Anglii skar¿± siê na niezno¶ny szum

Rozpoczêto dochodzenie, aby odkryæ ¼ród³o d¼wiêku niskich czêstotliwo¶ci, powstaj±cego w nocy w Southampton. Prze¶laduje on mieszkañców miasta od kilku miesiêcy, podaje Sky News.

Ludzie mieszkaj±cy w dzielnicy przemys³owej, w pobli¿u portu w Southampton, zostali doprowadzeni do szaleñstwa z powodu d¼wiêku niskiej czêstotliwo¶ci, który budzi ich, co noc. Niektórzy opuszczaj± swoje domy i spêdzaj± noc w mieszkaniach krewnych i przyjació³. Inni za¿ywaj± tabletki na sen, aby przetrwaæ bez uszczerbku do rana.

W³adze próbuj± ustaliæ ¼ród³o d¼wiêku, który pojawia siê zwykle po godzinie 22:00. Jeden z przedstawicieli w³adzy powiedzia³: „W ostatnich tygodniach otrzymali¶my oko³o 10 skarg na ha³as o niskiej czêstotliwo¶ci. Ze wzglêdu na du¿± liczbê ró¿nych przedsiêbiorstw przemys³owych wzd³u¿ wybrze¿a, Agencja Ochrony ¦rodowiska, zespo³y ¶rodowiskowe, pracownicy s³u¿by zdrowia próbuj± obecnie wspólnie ustaliæ ¼ród³o tych d¼wiêków”.

http://news.sky.com/...ps-people-awake
http://www.sott.net/...-Southampton-UK
http://www.news.nom....e-6637029-news/

Dodatkowo s± liczne doniesienia zza oceanu.
Mieszkañcy stanów Tennessee, Kentucky, Maryland, Arizona równie¿ s³ysz± dziwne, tajemnicze d¼wiêki.

Mysterious Booms Compilation in the USA: Tennessee, Kentucky, Maryland, Arizona – October 2013

• 1

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziwne, niewyjaśnione odgłosy zarejestrowane nad Blackburn i Manchesterem pod koniec października i na początku listopada.

Strange Sounds Over Manchester and Blackburn in the UK – November 2013

• 0

Poeta2008.
  • Tematów: 2
Reputacja Z³a
Reputacja

Napisano

Kompaktor, zgniatarka - jak kto woli. To takie wielkie urządzenie do którego wyrzuca się śmiecie. Mam doświadczenie w branży sprzatającej.
Kiedy byłem młodym chłopcem podobne dźwięki słyszałem w swoim miasteczku. Dźwięki te słyszałem w pobliżu największego kościoła w mieście. Slyszałem te dźwięki w tym miejscu kilka razy i trwały one około jednej, dwóch sekund.

U¿ytkownik Poeta2008 edytowa³ ten post 30.11.2013 - 20:45

• 0

ciasteczkowypotwor.
Reputacja Z³a
Reputacja

Napisano

Jarecki, te ostatnie filny to jaki¶ ¿art? Przeciez to zwyk³a muzyka. Ostatni film to chyba nawet przez szybê zrobiony, jak ten z Malborka.
  • 0

ufo1987.
  • Tematów: 79
  • Artykułów: 14
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ju¿ dawno nie by³o doniesieñ na temat dziwnych odg³osów. Okazuje siê, ¿e w ostatnich dniach dosz³o do przynajmniej kilku takich wydarzeñ. Dziwny ha³as przestraszy³ na przyk³ad mieszkañców Jekaterynburga. Niezidentyfikowane d¼wiêki wystêpuj± ostatnio na wschód od Polski. Szczególnie ciekawy przypadek mia³ we wspomnianym Jekaterynburgu. „Nie po raz pierwszy to siê zdarzy³o ... wewn±trz i na zewn±trz budynku by³o s³ychaæ doprowadzaj±cy do szaleñstwa nieprzyjemny ha³as. Po otwarciu okna my¶la³am, ¿e og³uchnê z powodu paskudnego bólu wywo³anego przez wszechobecny ha³as. Tolerowa³am to, gdy ogl±da³am film przez dwie godziny. Wszystko usta³o oko³o osiemnastej” – powiedzia³a jedna z mieszkanek miasta”.

http://www.youtube.com/watch?v=WJokabbvz4I

Ludzie na ulicach byli przera¿eni. Inna kobieta, Jamila Jusubova, mówi o piêciominutowym szumie ok. 19:48 i jest przekonana, ¿e to nie by³ wiatr. D¼wiêk mia³ denerwowaæ przechodniów przez piêæ minut, a potem nagle ucich³. Podejrzewano, ¿e zdarzenie mo¿e byæ jako¶ powi±zane z przemieszczaniem siê samolotu w korytarzu powietrznym, ale wcze¶niej nikt w Jekaterynburgu takiego ha³asu nie odnotowa³. D¼wiêk by³ wrêcz og³uszaj±cy i parali¿owa³ mieszkañców. O zdarzeniu na portalach spo³êczno¶ciowych opowiada bardzo wielu ¶wiadków. Jak zwykle w takich sytuacjach podejrzewa siê, ¿e ha³as mo¿e pochodziæ z jakiego¶ s±siedniego obiektu przemys³owego. Pad³o na konglomerat, którego w³a¶cicielem jest Uralmetprom. Odg³osy mia³yby byæ efektem spuszczania pary wodnej, ale jest to nadal tylko przypuszczenie. Ministerstwo Sytuacji Nadzwyczajnych Rosji w regionie swierd³owskim nie podaje ¿adnych informacji na temat dziwnych d¼wiêków, doskwieraj±cych mieszkañcom. Warto wspomnieæ, ¿e 05 grudnia odnotowano równie¿ dziwne d¼wiêki nad Odess± na Ukrainie.

Przyznam, ¿e ten d¼wiêk z Jekaterinburga robi na mnie spore wra¿enie, na tym forum znalaz³em zaledwie kilka, które by³y tak przera¿aj±ce spo¶ród ca³ej masy takich przypadków.

¬RÓD£O:
zmianynaziemi.pl
  • 0

Poeta2008.
Reputacja Z³a
Reputacja

Napisano

A może to odgłosy trąby opisanej w Apokalipsie Sw. Jana. Być może nie są to odgłosy kompaktoru. W Malborku nie byłem ale Malbork nie jest dużym miastem a dźwięki są bardzo podobne do tych z Kijowa. Nie jest to więc budowa metra, kompaktor też odpada. Nie ma co ukrywać że odgłosy te są dość złowrogie. Jeżeli nie jest to odgłos trąby Anioła to może to być jakieś inne nadnaturalne zjawisko. Po Kijowie podejrzewałem że ktoś może jest tam przesłuchiwany (tzn. że jedni zadają pytania a drudzy odpowiadają do mikrofonów) i dano ludziom usłyszeć te buczące odpowiedzi. No ale to nie jest już tylko Kijów. Nad Blackburn, Menchesterem i w Malborku odgłosy są takie same tylko że cichsze. Dźwięk z Jekaterynburga brzmi jak szum samochodów. Te z Kijowa, Menchesteru, Blackburn i Malborka są jakieś takie bardziej przerażające.

U¿ytkownik Poeta2008 edytowa³ ten post 18.12.2013 - 01:58

• 0

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bardzo dziwne odgłosyyszą mieszkańcy Nowego Jorku w pobliżu bądź dochodzące dokładnie z 1 World Trade Center, nowego wieżowca wchodzącego w skład kompleksu który ma zastąpić zniszczone biurowce WTC.

• 1

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

13 lutego w stolicy stanu Minnesota, mieście Saint Paul zarejestrowano bardzo dziwne, metaliczne dźwięki, identyczne bądź łudząco podobne do tych słyszanych w innych miejscach świata.

Niektórzy twierdzą, że dźwięk był spowodowany przesuwaniem się lodu na rzece Missisipi, inni że mógł być to wiatr albo wycie kojotów.

Ale tak na prawdę nikt nie ma bladego pojęcia co to był za dźwięk i skąd pochodził.

http://strangesounds...2013-video.html

Jeszcze jeden niesamowity materiał z Manchesteru (UK) również z 13 lutego.

http://strangesounds...ry-13-2014.html

• 1

Lokuu.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ten materiał z Manchesteru jest sprzed 2 lat. :)

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zeszłej nocy w siedlcach było słychać coś takiego:

Więc jeśli pojawią się filmiki z tajemniczym buczeniem, to będzie wiadomo co to jest.

• 0

Ania:).
  • Tematów: 5
  • P³eæ:Kobieta
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To ja napisze o tym co usłyszałam 29 kwietnia tego roku. Byłam na podwórku, pora popołudniowa. Nagle słyszę coś strasznego (jakby coś spadło, taki rumor i huk) i poczułam przez trwanie tego dźwięku drżenie ziemi, aż gołębie poderwały się do lotu, a moje dwa psy postawiły uszy i zdezorientowane patrzyły na wszystkie strony. Poczułam momentalnie ogromny strach. Ten huk trwał 2-3 sekundy. Mieszkam na wsi i do miasteczka mam parę kilometrów, wątpię że to coś z miasta. Nie mam pojęcia co to mogło być, ale było straszne...

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A gdzie to było? Albo gdzieś w pobliżu przelatywał odrzutowiec, albo to grzmot dalekiej burzy.

• 0

U¿ytkownicy przegl±daj±cy ten temat: 0

0 u¿ytkowników, 0 go¶ci oraz 0 u¿ytkowników anonimowych