Skocz do zawarto軼i

Zdj璚ie

Niezwyk造 d德i瘯 w Kijowie i w innych miejscach 鈍iata

• Zaloguj si, aby doda odpowied
619 odpowiedzi w tym temacie

Woolf.
  • Post闚: 59
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kurde, nie przejmowa貫m si zbytnio tym tematem, bo ma這 by這 tu post闚 odno郾ie Polski...

Po przeczytaniu ostatniego postu przypomniay mi si ostatnie sytuacje. Mieszkam na mazowszu, moja babcia, kt鏎a mieszka ze mn w domu nie mo瞠 spa w nocy. Par dni temu powiedzia豉 mi, 瞠 o 2 w nocy kiedy nie mog豉 zasn望 sysza豉 przez kilkana軼ie minut (mo瞠 i d逝瞠j) odg這sy samolot闚 odrzutowych...

Sam przedwczoraj by貫m o ok. p馧nocy na zewn徠rz i sysza貫m odg這s samolot闚. Tak, tak, zaraz kto napisze, 瞠 to pewnie normalne samoloty pasa瞠rskie - obserwowa貫m niebo do嗆 d逝go i nie dostrzeg貫m 瘸dnego poruszaj帷ego si obiektu, a d德ik by na tyle g這郾y, jakby co lecia這 raczej jak samolot wojskowy...
  • 0

Torek.
  • Post闚: 696
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dziwne d德iki w Holandii i Wielkiej Brytanii

admin, sob., 2012-04-14 11:54

Oto ostatnie nagranie dziwnych d德ik闚, jakie pojawi這 si w Internecie. Wideo zosta這 nagrane 12 kwietnia w Holandii w okolicy miejscowo軼i Montfort. Nagranie to zosta這 wykonane oko這 6:00 rano. Wed逝g 鈍iadka zjawisko trwa這 oko這 15 minut i wikszo嗆 zosta豉 zarejestrowana.

W鈔鏚 wyja郾ie pochodzenia d德ik闚 s takie, 瞠 to odg這sy startuj帷ych samolot闚 wojskowych. D德ik jest rzeczywi軼ie podobny, ale to nie jest mo磧iwe, aby samolot startowa nieprzerwanie przez 15 minut.

Do tego dochodz doniesienia z Wielkiej Brytanii gdzie na obszarze ponad 200 kilometr闚 syszano przeci庵y grom, bardzo podobny do tego, jaki sysz mieszka鎍y Petersburga. W豉dze zorientoway si, ze to za powa積a sprawa i konieczne s t逝maczenia. Oficjalne wyja郾ienie zjawiska to potrzeba wys豉nia kilku my郵iwc闚 w celu udzielenia pomocy helikopterowi, kt鏎y nada sygna, 瞠 zosta porwany. Czy to wyja郾ienie brzmi racjonalnie?

Na zako鎍zenie film, jaki przes豉no do redakcji po publikacji wczorajszego materia逝 z Petersburga. Jeden z naszych czytelnik闚 doda w serwisie YouTube nagranie dokumentuj帷e podobne zjawisko nagrane w lutym w Polsce.

Po ods逝chaniu trzeba powiedzie, ze jest bardzo podobne do odg這s闚 syszalnych w Rosji.

毒鏚這:
http://zmianynaziemi...elkiej-brytanii
  • 1

Jarecki.
  • Post闚: 4113
  • Tematów: 426
  • P貫:M篹czyzna
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

yle='font-size: 14px'>Doniesienia o g這郾ych d德ikach i dr瞠niach w okolicy San Diego

W pi徠ek rano czasu lokalnego dosz這 do zjawisk, kt鏎e zaniepokoiy mieszka鎍闚 hrabstwa San Diego w USA. Nagle wszystko zacz窸o dr瞠 oraz usyszano towarzysz帷y g這郾y ha豉s, jakby grom d德ikowy. Przypomina to inne tego typu doniesienia z ca貫go 鈍iata i mo積a pokusi si o stwierdzenie, 瞠 mamy do czynienia z tym samym rodzajem zjawiska.

http://www.youtube.com/watch?v=pHnM_TGWewI

Ludzie z okolic San Diego poczuli dr瞠nie i wielu z nich za這y這, 瞠 by這 to trz瘰ienie ziemi. Jednak USGS pocz徠kowo wykluczy, aby w tym czasie mia這 miejsce jakie zjawisko sejsmiczne, ale najwyra幡iej pod presj instytucja przyzna豉, 瞠 170km od San Diego mia這 miejsce trz瘰ienie ziemi o magnitudzie ... 1.4 w skali Richtera. Oczywi軼ie naukowcy nie dodaj jak ma這 prawdopodobne jest wyst徙ienie g這郾ych grom闚 i dr瞠nia w wyniku tak niezauwa瘸lnego zjawiska.

安iadkowie opisuj to, jako g這郾e dudnienie, kt鏎e powodowa這 dr瞠nie wszystkich szyb w oknach. S逝瘺y meteorologiczne wykluczyy, 瞠 ha豉s m鏬 mie zwi您ek z jakimkolwiek zjawiskiem pogodowym.

yle='color: #00FFFF'>What Was That Mystery Sound?
San Diego Earthquake Mystery Today April 13 Denied as Sonic Boom
Loud Boom, Shaking Reported Around County
  • 2

Flopstar.
  • Post闚: 225
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

yle='font-size: 18px'>McAdam, Kanada – Od pi璚iu tygodni sycha dziwne d德iki i wyst瘼uj roje wstrz御闚

Od pi璚iu tygodni mieszka鎍y McAdam w kanadyjskim Nowym Brunszwiku rozmawiaj o dziwnych „d德ikach” i wstrz御ach. Od 10 marca ich wiosk nawiedza r鎩 wstrz御闚 sejsmicznych.

- Wszyscy rozmawiamy tylko o jednym, a mianowicie o trz瘰ieniach ziemi – przyznaje David Blair, mieszkaniec McAdam. – Bez przerwy zadajemy sobie pytania: „czu貫 to, kt鏎e mia這 miejsce w nocy czy to nad ranem?”. Odpowiedzi s r騜ne, uzale積ione od tego, co kto robi podczas wstrz御u – m闚i.

http://www.youtube.com/watch?v=bY4NZzh48ww

- Je郵i jeste cicho, prawdopodobnie usyszysz lub poczujesz wstrz御. Je郵i wok馧 ciebie panuje zgiek, nie odr騜nisz ruchu tektonicznego od gromadki ha豉suj帷ych dzieci. Moim zdaniem w obu przypadkach mamy do czynienia z jednakow magnitud – 鄉ieje si Blair.Od pi璚iu tygodni

Do pierwszego wstrz御u w McAdam dosz這 10 marca, na chwil przed drug w nocy. Mia on si喚 2,4 st. w skali Richtera. Trzy minuty p騧niej kolejny, tym razem s豉bszy, o magnitudzie 1,4. Ci, kt鏎zy ich do鈍iadczyli m闚i o „huku jak podczas eksplozji”, o obrazach spadaj帷ych ze 軼ian i pkaj帷ych deskach pod這gowych.

Na pocz徠ku bano si, 瞠 w McAdam wybuch豉 bomba. Mieszka鎍y wioski uspokoili si, kiedy poinformowano ich, 瞠 przeyli trz瘰ienie ziemi. Niestety po niespe軟a dw鏂h dniach, kiedy wyst徙iy kolejne dwa wstrz御y, zacz瘭i martwi si na nowo.

W ci庵u ostatnich pi璚iu tygodni by這 ich u nas 35 – m闚i Blair. – Nazywamy je „d德ikami z McAdam”.

To r鎩 wstrz御闚 sejsmicznych

- To, co ma miejsce w McAdam to tzw. r鎩 wstrz御闚 sejsmicznych, bardzo rzadkie zjawisko – t逝maczy Stephen Halchuk, sejsmolog z Natural Resources Canada. – Jednak tym, co czyni t徙ni璚ia w McAdam wyj徠kowymi jest fakt, 瞠 dochodzi do nich dok豉dnie pod wiosk na g喚boko軼i mniejszej ni kilometr – t逝maczy.

- Niestety nie wiem czym s spowodowane wstrz御y, jak d逝go potrwaj i czy zaowocuj jednym duym trz瘰ieniem ziemi. Nie ma reguy – zaznacza.

Przez wzrost poziomu w鏚 gruntowych?

W spraw „d德ik闚 z McAdams” zaanga穎wali si uczeni z Uniwersytetu Nowego Brunszwiku. W poniedziakowy wiecz鏎 spotkali si z mieszka鎍ami wioski, odpowiadali na ich pytania, a tak瞠 przedstawili kilka swoich hipotez. Wed逝g jednej z nich, za wstrz御y odpowiada wzrost poziomu w鏚 gruntowych, przez kt鏎y „郵izgaj si” skay, powoduj帷 t徙ni璚ia.
  • 1

Claire.
  • Post闚: 294
  • Tematów: 12
  • P貫:Kobieta
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Moja mama (bardzo racjonalna, normalna i wiarygodna kobieta) sysza豉 te same d德iki ostatnio w Piasecznie pod Warszaw. To by這 oko這 4 rano obudzi j jakby zniekszta販ony d德ik przeje盥瘸j帷ej poblisk drog ci篹ar闚ki b康 innego mechanicznego urz康zenia do niczego nie podobnego(tak to opisa豉). Pr鏏owa豉 zasn望 i czeka豉 a d德ik zniknie ale tak si nie dzia這 przez kilkana軼ie minut, wysz豉 wi璚 na balkon i stwierdzi豉, 瞠 nie mo瞠 znale潭 廝鏚豉 tego d德iku. Rodzice mieszkaj w spokojnej okolicy, gdzie nie ma w pobli簑 drogi szybkiego ruchu. W pobli簑 nie ma palcu budowy.. ani fabryki ani dos這wnie nic co mog這by wydawa taki d德ik. Dodam jeszcze, 瞠 moja mama nigdy nie sysza豉 o tych d德ikach. Powiedzia豉 mi dzisiaj o tym, 瞠 co dziwnego j spotka這. Pu軼i豉m jej wi璚 d德iki z internetu i stwierdzi豉, 瞠 byy identyczne.

Nie wiem jak Wy ale ja jestem troszk zaniepokojona. Wierz mojej mamie w stu procentach, 瞠 to co sysza豉 by這 bardzo dziwne. Mieszka tam od urodzenia i zna doskonale okolic, zw豉szcza prowadz帷 sklep. Powiedzia豉, 瞠 nigdy nie sysza豉 nic tak dziwnego i tak d逝go i 瞠 to co sysza豉 wprawia這 j w niepok鎩 i sama nie wiedzia豉 dlaczego. Moja mama nie naley do os鏏, kt鏎e si boj wi璚 co musia這 by na rzeczy...

D德iki nie milkn .....
Apokalipsa coraz bli瞠j .....

W Petersburgu noc rozlega si dziwny d德ik, przypominaj帷y odleg貫 odg這sy samolot闚 odrzutowych. 安iadkowie twierdza, 瞠 do zjawiska dochodzi這 tylko noc pomi璠zy 12 a 2 w nocy. 毒鏚這 ha豉su nie zosta這 zidentyfikowane, ale podobnie brakowa這 wyja郾ie dla zjawisk z ameryka雟kiego Clintonville, kanadyjskiego Windsor czy francuskiej Bretanii.

Zarejestrowany materia w linku http://zmianynaziemi...ego-pochodzenia

I jeszcze bardzo ciekawa sprawa z Oregonu (West USA).
Autor nagrania twierdzi, 瞠 tajemniczy d德ik by syszany trzeci noc z rz璠u.
Regularnie pojawia si ok. 3 nad ranem i trwa 30 minut.
Poni瞠j zapis tego koszmarnego d德iku + notka uploadera

http://www.youtube.com/watch?v=rowqeNTsaGs

Ja nie rozumiem jednego... Za堯禦y, 瞠 z nieba sycha w 鈔odku nocy przera瘸j帷y d德ik, kobieta si budzi i nagrywa go, stoi na balkonie i filmuje m.in. domy s御iad闚. TO dlaczego nikt inny nie wychodzi na ulic? Przecie tak g這郾y d德ik trupa by obudzi, ludzie by wybiegli na ulic, nie wiedzieli co si dzieje... To dlaczego jej s御iedzi 酥i w najlepsze? Na wielu filmikach tak jest, 瞠 kto filmuje a inni albo nie reaguj albo 酥i... Wydaje mi sie, 瞠 gyby w oklicy mojego bloku by這 sycha co takiego w 鈔odku nocy to wszyscy by si obudzili i chcieli zobaczy co si dzieje.. Tylko nie piszcie, 瞠 pewnie spali...

This is the 3rd morning in a row at roughly 3:00 am. The sound starts with a rumbling in the ground, and then the sound continues for roughly 30 minutes or so. Can not explain where it is coming from, it seems as if it is coming strait from the sky with not a single plane in sight.
If anyone has anymore info. on this sound we are hearing, I would very much appreciate any explanation to what we are experiencing here in Oregon.

• 2

dr_Heks.
  • Post闚: 34
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczeg鏊na
Reputacja

Napisano

To wszystko to pic na wod, fotomonta. Ludzie sami siebie nakr璚aj. Wszystko spreparowane i zm闚ione. Jak mo積a wierzy w takie brednie... 毒鏚這 jeszcze si nie wyczerpa這 i d逝go jeszcze potrwa.
  • -12

Kazzone.
  • Post闚: 74
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mo積a tak w niesko鎍zono嗆 k堯ci si, czy to prawda, czy nie. Jedyne rozwi您anie to ruszy samemu d* i sprawdzi i zbada samemu, jak nie, to czeka a zrobi to za nas kto inny. :)
  • 0

Patrick.
  • Post闚: 135
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

To wszystko to pic na wod, fotomonta. Ludzie sami siebie nakr璚aj. Wszystko spreparowane i zm闚ione. Jak mo積a wierzy w takie brednie... 毒鏚這 jeszcze si nie wyczerpa這 i d逝go jeszcze potrwa.

S逝chaj, ja te do tej pory nie sysza貫m tych d德ik闚, nie zobaczy貫m ani jednego spadaj帷ego ptaka nie m闚i帷 ju o UFO :) ale skoro pojawiaj si doniesienia z ca貫go 鈍iata i to z oficjalnych medi闚 to chyba musi by co na rzeczy, prawda?
  • 5

Padael.

Tauri

• Post闚: 1017
  • Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja nigdy nie widziałem Boga,Afryki i Nelsona Mandeli,czy to znaczy że ich nie ma?Jeszcze kilku innych rzeczy dla ścisłości nie ujrzałem.

U篡tkownik Padael edytowa ten post 24.04.2012 - 20:16

• 3

Sefu.
  • Post闚: 4
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

......a moim skromnym zdaniem cos se dzieje w tunelach Agharti i moze wypelni sie przepowiednia z The Coming Race
  • 0

mpiwowski.
  • Post闚: 148
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To wszystko to pic na wodę, fotomontaż. Ludzie sami siebie nakręcają. Wszystko spreparowane i zmówione. Jak można wierzyć w takie brednie... Źródło jeszcze się nie wyczerpało i długo jeszcze potrwa.

Wyjaśnienie czy to prawda jest banalnie proste. Zarejestrowały to m.in. kamery gdzie odbywała się tramisja live w tv tak więc chyba nie ma co na ten temat dyskutować. Bo fakt jest oczywisty, że takie zdarzenia miały miejsce. Oczywiscie nie wszędzie, ale nawet jeśli te 10% filmów jest prawdziwe albo i mniej. To jednak należy się temu przyjrzeć.

pozdrawiam

U篡tkownik mpiwowski edytowa ten post 25.04.2012 - 00:34

• 0

premco.
  • Post闚: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie to tez lipa i dziwie si, 瞠 ludzie tak 豉two daj si nabra. Zauwa盧ie ze na filmach tych nie ma zwykle ludzi, kto kr璚i okolice a p騧niej dodaje d德ik. Poza tym przebicie si d德iku z wn皻ra ziemi na zewn徠rz jest w豉軼iwie niemo磧iwe. Dlaczego? We幟y takie przyk豉dy. Pierwszy to przeszkoda na jak napotyka fala d德ikowa. W mieszkaniu ha豉sy s御iad闚 skutecznie niweluje 軼inka o grubo軼i ok 20 cm. Drugim jest d逝go嗆 fali. Samolot widziany z odleg這軼i kilku kilometr闚 jest niesyszalny. Teraz zestawcie to sobie z ha豉sem powstaym kilometry pod ziemi i wnioski nasuwaj si same.
  • -6

Rufus0407.
  • Post闚: 71
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie to tez lipa i dziwie si, 瞠 ludzie tak 豉two daj si nabra. Zauwa盧ie ze na filmach tych nie ma zwykle ludzi, kto kr璚i okolice a p騧niej dodaje d德ik. Poza tym przebicie si d德iku z wn皻ra ziemi na zewn徠rz jest w豉軼iwie niemo磧iwe. Dlaczego? We幟y takie przyk豉dy. Pierwszy to przeszkoda na jak napotyka fala d德ikowa. W mieszkaniu ha豉sy s御iad闚 skutecznie niweluje 軼inka o grubo軼i ok 20 cm. Drugim jest d逝go嗆 fali. Samolot widziany z odleg這軼i kilku kilometr闚 jest niesyszalny. Teraz zestawcie to sobie z ha豉sem powstaym kilometry pod ziemi i wnioski nasuwaj si same.

Ja zanim zaczalbymn sie wypowiadac to zapoznalbym sie troche z tematem zanim zaczne plesc trzy po trzy po pierwsze nie wiadomo czy dzwieki pochodza z wnetrza ziemi czy z nieba po drugie oficjalnie naukowcy na calym swiecie przyznali sie ze zjawisko to ma miejsce. Prosty przyklad ktorejs nocy dzwiek byl slyszalny w CALEJ KOSTARYCE i kazda jedna osoba to potwierdza. Kolejna sciema? Zreszta ktos tu juz wspomnial ze glos by slyszalny podczas relacji live z meczu baseballa co calkowicie wyklucza mozliwosc mistyfikacji. Nie zmienia to faktu ze 90% filmikow tu zamieszczonych to fake
  • 2

SandFox.
  • Post闚: 68
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalaj帷a
Reputacja

Napisano

A co je郵i za to odpowiedzialna jest Ameryka ? Mo瞠 HAARP'a uywaj albo co. Bo z tego co przeczyta貫m w tym temacie to trz瘰ienia s tylko w USA i Kanadzie a do Europy wstrz御y nie dochodz tylko sycha d德iki. yle_emoticons/default/smile2.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' />
  • 0

HardCandy.
  • Post闚: 10
  • P貫:Kobieta
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

SandFox - te mnie zastanowi這 to, 瞠 w豉郾ie w rejonie Ameryki P軟 opr鏂z d德iku rejestruje si tak瞠 wstrz御y, a w Europie same d德iki. My郵a豉m o tym troch, ale je郵i spojrze na te dziwne zdarzenia od strony teorii o sprawdzaniu jakiej technologii przez Amerykan闚, to mo瞠 si to u這y(cho熲y cz窷ciowo) w jak捷 ca這嗆. Amerykanie testuj帷 HAARPa/inn najnowsz technologi czy buduj帷 jakie te swoje bazy podziemne, mog powodowa d德iki + wstrz御y (te "sonic booms").
W takim razie, co generuje d德iki w Europie, skoro nie s to w wikszo軼i d德iki typu "sonic boom", nie towarzysz im przy tym reakcje sejsmiczne w postaci wstrz御闚. Mo瞠 istniej dwa r騜ne 廝鏚豉 d德ik闚 w Europie i Amerykach?
  • 0

U篡tkownicy przegl康aj帷y ten temat: 2

0 u篡tkownik闚, 2 go軼i oraz 0 u篡tkownik闚 anonimowych