Skocz do zawarto軼i

Zdj璚ie

Niezwyk造 d德i瘯 w Kijowie i w innych miejscach 鈍iata

• Zaloguj si�, aby doda� odpowied�
619 odpowiedzi w tym temacie

kudlaty88.
  • Post闚: 195
  • Tematów: 6
  • P貫�:M篹czyzna
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Dźwięk został nagrany 03.08.11 około godziny 17.
Kamerzysta stał na 5 piętrze.
Co ciekawe dźwięk był słyszany również kilka dni później 11.08.11.

Nagranie z 03.08.11

Nagranie z 11.08.11

Dźwięk jest moim zdaniem naprawdę niezwykły.

Jedyne co w tym mi się nie podoba to to że jak na razie nie mogę doszukać się innych nagrań tego dźwięku,co jest dziwne bo zjawisko było słyszalne podobno z dużej odległości.

EDIT: Wyszukałem nagranie z Odessy z 5 czerwca tego roku. Tutaj również jest nagrany bardzo podobny dźwięk do tego go z Kijowa.

U篡tkownik kudlaty88 edytowa� ten post 13.08.2011 - 20:39

• 6

kamilus.
  • Post闚: 1231
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

D德i瘯i z pierwszego filmu okre郵i豚ym jako narz璠zia budowlane - a ten w 鈔odku, jako szlifierk� (?). W drugim to samo - mo瞠 remont jakiego� mieszkania? Trzeciego filmu praktycznie nie s造sz�, chocia� g這郾ik mocno podkr璚ony. :/
  • -2

kudlaty88.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W opisie pierwszego nagrania autor zaznaczy� 瞠 w pobli簑 jego mieszkania co� tam buduj�, ale ha豉sy z budowy s� tylko t貫m dla tego "buczenia".

A co do trzeciego nagrania to polecam pos逝cha� w s逝chawkach,ledwo s造cha� ale s造cha�.
  • 0

Jarecki.
  • Post闚: 4113
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

S逝chaj帷 tych d德i瘯闚 od razu skojarzy� mi si� film "War of the Worlds" i przera瘸j帷y odg這s obcego tr鎩noga.
Poza tym filmowym podobie雟twem nie doszukiwa豚ym si� w tych odg這sach ingerencji naszych braci z kosmosu.

http://www.youtube.com/watch?v=w1hURW6Vxqs

• 8

kudlaty88.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Bardzo dużo takich dźwięków rejestruje się na świecie

Floryda marzec 2011
http://www.youtube.com/watch?v=VvnHyU8e1c8&feature=related

Gdzieś w USA Grudzień 2010
http://www.youtube.com/watch?v=zJQEhv3fsKA&feature=related

Dziwny szum nieznanego pochodzenia w New Jersey
http://www.youtube.com/watch?v=i2614WYDBQw&feature=related

A tutaj dźwięki z jaskini w Tybecie,było chyba o tym nagraniu coś na forum.
Bardzo podobne do tych z Kijowa.

http://www.youtube.com/watch?v=9nWK1P60tQY&feature=mfu_in_order&list=UL

Jarecki Ja wcale nie twierdze ze są to dźwięki kosmitów.
Jeśli te dźwięki nie są ze tak powiem ludzkim dziełem to obstawiałbym że jest to efekt ruchów skorupy ziemskiej albo jakiegoś równie naturalnego pochodzenia.

U篡tkownik kudlaty88 edytowa� ten post 13.08.2011 - 21:41

• 3

martin87.
  • Post闚: 24
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie mniej jednak d德i瘯i ciekawe a na dodatek pobudzaj� wyobra幡ie, u mnie cz瘰to jest tak, 瞠 jak jest spokojny wiatr w moj� stron� od obwodnicy to s造cha� d德i瘯i przeje盥瘸j帷ych TIR闚 kt鏎e je郵i s造cha� gdzie� z daleka przypominaj� co� podobnego jak z kilku filmik闚, ale pierwszego i drugiego nie potrafi� wyja郾i�
  • 0

Templariusz.
  • Post闚: 499
  • Tematów: 35
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A tutaj d德i瘯i z jaskini w Tybecie,by這 chyba o tym nagraniu co� na forum.
Bardzo podobne do tych z Kijowa.

Strasznie mi to przypomina d德i瘯i Jowisza

http://www.youtube.com/watch?v=e3fqE01YYWs
  • 3

Pomaranczka.
  • Post闚: 370
  • Tematów: 4
  • P貫�:Kobieta
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dźwięki w Tybecie bardzo przypominają mi to

Za to te z Kijowa są niesamowite, słychać jak rozprzestrzeniają się echem więc muszą być na prawdę głośne.
Te z Florydy także słychać jako głośne i bliskie, nawet ta babka mówi, że słychać je z tego konkretnego miejsca-krzaka.
Na drugim słychać tylko szum i to w dodatku taki sam jaki ja czasem miewam u siebie jak fabryka papieru spuszcza parę przez kominy, to też słychać bardzo głośne (w nocy wręcz budzące) szumy - też mogę nagrać film i napisać, że nie wiem co, gdzie i jak :roll:
Na tym z grudnia trochę przypomina samolot. Jak było rozpoczęcie Woodstocku to też latały myśliwce i były podobne dźwięki - też mogłam nagrać i zapodać jako niezidentyfikowane ;]

//Edit ooo Pan wyżej mnie uprzedził z tymi dźwiękami Jowisza :) widać nie tylko ja tak samo myślę :)

U篡tkownik PIKuS edytowa� ten post 13.08.2011 - 22:29

• 0

sebcio.
  • Post闚: 132
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo z豉
Reputacja

Napisano

Jak byłem mały to strasznie się bałem dzięków które wydawały rury, to było co coś jak śpiew, wiecie jak to jest, jak się samem u leży w łóżku w nocy i ma się kilka lat to można się przestraszyć :)
Dźwięk z pierwszego filmu jest dziwny, wydaje się naturalny, w każdym razie na pozór.
Tez pomyślałem o tripodach z Wojny Światów :)
To z Odessy brzmi jak tramwaj, trolejbus lub odrzutowiec.
Trzeba by także sprawdzić oryginalność filmów

U篡tkownik sebcio edytowa� ten post 13.08.2011 - 23:24

• 0

livin.
  • Post闚: 532
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

U mnie swojego czasu by這 s造cha� jakie� dziwaczne mechaniczne d德i瘯i - zawsze noc�, kiedy okolica jest naprawd� cicha. Mia豉m wra瞠nie, 瞠 pod ziemi� pracuje jaka� maszyneria, a 穋鏚豉 odg這su nie potrafi� zidentyfikowa� do tej pory.
  • 0

Atomowy_jogurt_zag豉dy.
  • Post闚: 505
  • Tematów: 27
Reputacja zadowalaj帷a
Reputacja

Napisano

Te� mi si� to skojarzy這 z wojn� 鈍iat闚.
Ale na drug� my郵 prztsz這 mi to. BLACK WEAPON. :) Og鏊nie gr� polecam.

• 1

koko11998.
  • Post闚: 38
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi też się Wojna Światów skojarz6yła. Wszyscy oglądali ten film? D:
Cokolwiek by to nie było, te dźwięki są... brr... Creepy.

U篡tkownik koko11998 edytowa� ten post 14.08.2011 - 09:07

• 0

stardustRemedy.
  • Post闚: 8
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

U mnie do嗆 cz瘰to s造cha� podobny d德i瘯 do tego w pierwszym filmiku, tylko jest jakby d逝窺zy. Ale zawsze go sobie t逝maczy豉m (by� mo瞠 g逝pio w sumie) jakim� wypuszczaniem pary wodnej z komin闚 z elektrowni czy czym� takim, sama nawet nie wiem, nie znam si� na tym. Ale pami皻am, 瞠 kiedy� siedzieli鄉y w szkole na lekcji i us造szeli鄉y straszny ha豉s, trzeba by這 zamkn望 okna i przerwa� lekcje na chwil� i nauczycielka powiedzia豉, 瞠 to wlasnie wypuszczaj� par� z komin闚 (a przynajmniej ja to tak zapami皻a豉m). No ale mam kilka nie軼is這軼i, np. szko豉 jest ok. 1,5km od elektrowni, a m鎩 dom chyba z 12. W dodatku przez 3 lata tylko raz w czasie lekcji co� takiego si� zdarzy這. A u nas do嗆 cz瘰to (chocia� dawno nie s造sza豉m, chyba 瞠 po prostu nie zauwa瘸m ju�). A te kilometry to sobie t逝maczy豉m jakim� echem, mieszkam w dolinie, dooko豉 s� lasy, mo瞠 jako� ten d德i瘯 tu w璠ruje? Tak jak cz瘰to u nas s造cha� szum z autostrady, kt鏎a jest do嗆 daleko, ale niesie si� przez las (i s� to dwa zupe軟ie inne d德i瘯i).
Anyway, b璠� obserwowa� ten temat, moze znajdziecie jakie� wyja郾ienie, a przy okazji miejcie na uwadze, 瞠 w polsce s造cha� podobne :)

ps. mia豉m tu konto za這zone chyba w 2007 jeszcze, ale si� (?) skasowa這 chyba? musialam zak豉da� nowe!
  • 0

Nosferatoo.
  • Post闚: 298
  • Tematów: 40
  • Artykułów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ciekawa sprawa...jaka jest wasza teoria na ten temat?....kiedy tylko us造sza貫m o czym� takim...skompletowa貫m kilka nagra� i usiad貫m do Medytacji przy nich....s� co najmniej ciekawe...posiadaj� ducha...
  • -8

Damantris.
  • Post闚: 152
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeci皻na
Reputacja

Napisano

Pierwsze filmiki skojarzy造 mi si� z d德i瘯iem, jaki wydaje didgeridoo - d皻y instrument Aborygen闚, kt鏎y wygl康em przypomina d逝g�, drewnian� tub�. Poni瞠j zamieszczam film z d德i瘯iem wydawanym przez podobny instrument.

Moja teoria, je瞠li chodzi o pr鏏� racjonalnego wyt逝maczenia, jest taka, 瞠 kto� m鏬� nagra� tak� melodi�, jak� s造cha� na filmach z Kijowa, po czym pu軼i� na mocnych g這郾ikach.

Je瞠li chodzi o d德i瘯 z New Jersey, wrzucony w nast瘼nym po軼ie Kud豉tego, to zwr鵵cie uwag�, 瞠 w ostatnich sekundach filmiku przez kadr przeje盥瘸 samoch鏚. Jest cicho, jest noc, moim zdaniem ten d德i瘯 to w豉郾ie szum pracy samochodu. Mam dwa argumenty: kiedy auto przeje盥瘸, nie s造cha� 瘸dnego innego d德i瘯u, kt鏎y m鏬豚y wydawa� (a nie wygl康a� na hybryd� lub elektryczny), poza tym filmik urywa si� od razu po tym, jak pojazd znika z kadru.

Tybet - wyt逝maczenie tu jest najprostsze ze wszystkich, moim zdaniem. To olbrzymia jaskinia, wi璚 d德i瘯 si� niesie i tworzy echo, kt鏎e trwa i trwa, i trwa. Wystarczy, 瞠 kto� tam uderzy� w jaki� gong, na przyk豉d w tym budyneczku na 鈔odku, a echo zrobi這 reszt�. W pierwszych minutach filmu wyra幡ie s造cha�, jakby to by� d德i瘯 s造szanych z daleka dzwon闚. Jest bardzo metaliczny. P騧niej si� wyt逝mia i przeradza w szum, jednak uwa瘸m, 瞠 to wci捫 jeden d德i瘯 zwielokrotniony przez echo.
  • 1

U篡tkownicy przegl康aj帷y ten temat: 2

0 u篡tkownik闚, 2 go軼i oraz 0 u篡tkownik闚 anonimowych