Witam, mam nadzieję, że piszę we właściwym forum :-)
Wczoraj o pierwszej w nocy zasłyszałem dźwięk pochodzący z północnego-wschodu, spoza miasta a szedłem na obrzeżach. Dźwięk identyczny z tym. Podobne są słyszane w całej Polsce i na świecie, ten który ja słyszałem był bardzo głośny (na tyle, że psy w okolicy zaczęły szczekać), trwał około 30 minut, pojawił się przed godziną 1:00 w nocy podczas zamieci śnieżnej... Od dwóch lat pokonuję tę trasę codziennie i nigdy nic podobnego nie słyszałem. Obserwację potwierdzają inni mieszkańcy miasta.
Co to może być?
U篡tkownik endl3ss edytowa� ten post 25.01.2012 - 17:38
Widać że sprawą wreszcie zajęły się media głównego nurtu , pozostaje tylko czekać jakie ciekawe wyjaśnienia tego zjawiska mają dla nas "poważni uczeni " To przedstawione w powyższym filmiku ma nawet sens ale już pojawiły się teorie głoszące że tajemnicze dźwięki mogą być powodowane przez - uwaga : pociągi Czekamy na następne rewelacje .
edit.
znalazłem ciekawy filmik z Kanady , przysłuchajcie się uważnie dźwiękom z 55 sekundy - wyraźnie słychać pracę maszyn .
U篡tkownik Blackhawk edytowa� ten post 25.01.2012 - 18:11
Ja mo瞠 jeszcze co� dodam. Ja i inne osoby wczoraj s造szeli鄉y ten d德i瘯 (ludzie na forum lokalnym potwierdzaj�), dochodzi� spoza miasta (mieszkam na samym kra鎍u, na g鏎ce, tam by� doskonale s造szalny), jednak jego 廝鏚豉 nie da這 si� zlokalizowa�, jedynie kierunek. U nas, a tym bardziej tam nie ma 瘸dnych rob鏒/bud闚/maszyn, a poza tym nikt nie prowadzi豚y prac raz na dwa lata o 1:00 w nocy podczas 郾ie篡cy!
Cz窷� z tych film闚 na pewno jest prawdziwa, przedstawiaj� identyczne d德i瘯i. Mam nadziej� jeszcze raz to us造sze� i tym razem nagra�, jednak jak wspomnia貫m, 2 lata codziennie chadzam t� drog� o p騧nych porach i nigdy nic podobnego nie s造sza貫m wi璚 okazja mo瞠 si� ju� nie powt鏎zy�...
My郵icie, 瞠 mo瞠 mie� to zwi您ek z nadaktywno軼i� S這鎍a?
Swoj� drog� mo瞠 wojsko co� o tym wie... Zorganizowanie takiej akcji to nic trudnego - 鄉ig這wiec i pogo� za d德i瘯iem, Bo dajcie spok鎩 - 篡jemy w czasach gdzie wszystko da si� logicznie naukowo wyt逝maczy� i nikt nie wm闚i mi, 瞠 s� to g這sy " znik康".
Moim zdaniem bardzo mo磧iwe, podobne do zas造szanego d德i瘯u wydaje niby Jowisz [klik] a opis pod filmem m闚i, 瞠 po cz窷ci jest on spowodowany w豉郾ie aktywno軼i� S這鎍a.
Moim zdaniem bardzo mo磧iwe, podobne do zas造szanego d德i瘯u wydaje niby Jowisz [klik] a opis pod filmem m闚i, 瞠 po cz窷ci jest on spowodowany w豉郾ie aktywno軼i� S這鎍a.
Powszechnie wiadomo, 瞠 ogromna cz窷� energii ze S這鎍a zatrzymuje si� na jonosferze. Pow這ka ta jest najdalej po這穎n� pow這k� od Ziemi. Fala d德i瘯owa podczas pokonywania drogi od jonosfery straci豉by znacz帷� cz窷� swojej energii. D德i瘯 z kt鏎ym spotykamy si� ostatnio jest zbyt silny, aby mo積a by這 mu przypisa� 廝鏚這 w jonosferze. Przyk豉dem potwierdzaj帷ym s逝szno嗆 powy窺zego stwierdzenia s� samoloty lec帷e na wysoko軼iach przelotowych (ok 10000 15000 m nad powierzchni� gruntu). Jak widzimy samolot pozostawiaj帷y smug� kondensacyjn� to nie nigdy us造szymy d德i瘯u pracy silnik闚. Energia samolotu w por闚naniu do energii promieniowania s這necznego jest infinitezymalnie ma豉, lecz powy窺zy przyk豉d pokazuje jak fala d德i瘯owa traci energi� na tak d逝giej drodze i pozwala nam to interpretowa� zjawiska makroskopowe.
Mo瞠 d德i瘯i nie s� skutkiem bezpo鈔ednim tylko po鈔ednim? Nadaktywno嗆 powoduje ze j康ro Ziemi zaczyna 幢e "pracowa�" albo te promieniowanie uwalnia jaki� nadmiar energii (gaz闚?) z wn皻rza. Kompletnie si� na tym nie znam, ale my郵�, 瞠 mo瞠 dzieje si� na tej zasadzie co pr康 daj帷y muzyk�. Pr康 nie powoduje tego, 瞠 s造szymy piosenk�, ale jest niezb璠ny aby zasili� np g這郾iki czy mp3`k�. Wiecie o co chodzi.
Mo瞠 d德i瘯i nie s� skutkiem bezpo鈔ednim tylko po鈔ednim? Nadaktywno嗆 powoduje ze j康ro Ziemi zaczyna 幢e "pracowa�" albo te promieniowanie uwalnia jaki� nadmiar energii (gaz闚?) z wn皻rza. Kompletnie si� na tym nie znam, ale my郵�, 瞠 mo瞠 dzieje si� na tej zasadzie co pr康 daj帷y muzyk�. Pr康 nie powoduje tego, 瞠 s造szymy piosenk�, ale jest niezb璠ny aby zasili� np g這郾iki czy mp3`k�. Wiecie o co chodzi.
koleji energia naszej gwiazdy jest przekazywana Ziemi w infinitezymalnie ma貫j ilo軼i (w stosunku do reszty energii). Wi瘯szo嗆 energii jest przekazywana na pow這k� i tam jest ma stosunkowo ma貫 pole oddzia造wania do obszaru pola Ziemskiego. Du篡 wp造w na zmiany energii planety ma zmiana ruchu po obicie; zmiana ta mo瞠 przebiega� cyklicznie, co powoduje cykliczne zmiany w豉軼iwo軼i planety. Zmiany aktywno軼i s這necznej nie s� na tyle du瞠 瞠by zmienia造 w豉軼iwo軼i planety, mog� co najwy瞠j powodowa� chwilowe anomalie. Zjawisko takiego d德i瘯u jest nowo軼i� w dziejach naszej historii pisanej. Ziemskich kronikarzy niepokoi造 drobne zjawiska (za熤ienia S這鎍a, bardzo srogie zimy), natomiast nigdy nie opisywa造 takiego zjawiska (przynajmniej o takim fakcie nie s造sza貫m). W naszej historii wyst瘼owa造 ju� powa積iejsze zjawiska na S這鎍u (nawet powodowa造 zak堯cenia sieci elektrycznej!), lecz nigdy nie towarzyszy這 temu zjawisko d德i瘯u. Po sukcesywnym zako鎍zeniu kursu fizyki (polecam kurs Sawieliewa w oryginale rosyjskim) mog� tylko stwierdzi� nadaktywno嗆 Ziemi jako planety.
People have been filming "strange sounds" all over the world, but what are they? Suggestions include HAARP, UFOs and thunder.. Or are they a hoax? Report by Mark Morris.
W kwestii uzupe軟ienia: Nadaktywno嗆 gaz闚 mo瞠 by� spowodowana dynamik� zmian magnetycznych. Gazy szczeg鏊nie s� podatne (w wi瘯szo軼i) na dzia豉nie pola magnetycznego. Ka盥y atom mieni si� r騜nymi w豉軼iwo軼iami tz. liczbami atomowymi (z g鏎y przepraszam jak wyst徙i� niezgodno軼i nazw, poniewa� fizyk� atomu znam tylko po rosyjsku): min 豉dunek elektryczny (электрический заряд), magnetyczny moment (магнитный момент), moment kwadropulowy (квадрупольный момент). Wszystkie te w豉軼iwo軼i wskazuj� na magnetyczny charakter j康ra atomowego, kt鏎y podlega prawom magnetycznym makroskopowym. Mo磧iwe jest 瞠 podczas stosunkowo szybkim zmianom pola magnetycznego, gazy mog造 zwi瘯szy� swoj� dotychczasow� aktywno嗆 i wydostawa� si� z wcze郾iejszych struktur. Jednak ta moja teoria jest bardziej filozoficzna ni� naukowa, poniewa� nie znamy liczbowo dynamiki zmian pola magnetycznego. Lecz wiemy 瞠 zmiany s� znacz帷e, co potwierdzaj� nawigatorzy i geografowie.
Ostatniej nocy slyszalem bardzo podobny dzwiek (cos jak uzytkownik Jarecki wkleil w ostatnim poscie). Zazwyczaj spie przy otwartym oknie. Dzwiek ten zbudzil mnie w nocy. Jako, ze blisko mnie przejezdza pociag, pomyslalem ze moze towarowy przejezdza, jednak byl to taki przerywany dzwiek jak w klipie zaprezentowanym przez ta dziewczyne (USA?). Nie mam pojecia co to moglo byc. Blisko mnie jest rowniez fabryka, moze to tam cos sie dzialo. W kazdym razie chcialem sie z wami podzielic. Jezeli nastepnym razem uslysze cos podobnego, zarejestruje to moim smartphonem lub mikrofonem.
Jakby kogos interesowalo, mieszkam w poludniowej Szwecji.
U篡tkownik Mati89 edytowa� ten post 26.01.2012 - 01:32
Po przebudzeniu sie o poranku w陰czy貫m swoj komputer w celu sprawdzenia poczty, przegl康nieciu informacji oraz nowinek ze 鈍iata. Gdzie� na stronie WP.pl zauwarzy貫m nagl闚ek do artyku逝 kt鏎y by� zatytuowany "Tajemnicze d德i瘯i z nieba. S� s造szalne na ca造m 鈍iecie!" . Link przekierowa� mnie na stron� niewiarygodne.pl gdzie artyku� przyku� moj� uwag� poniewa� dosy� niedawno razem z moim znajomym do鈍iadczylismy czegos podobnego. Pod naporem codziennych obowi您k闚 oraz paru innych czynnik闚 temat ten umkno� mi z g這wy na par� godzin. po 郾iadaniu wyszlismy na bolkon by zapali� papierosa. by� pi瘯ny islandzki poranek, mega wiatr i wielka 郾iezyca. jedna rzecz natomiast przyku豉 moj� uwag�, zauwarzy貫m bardzo du穎 ptak闚 kt鏎e zbytnio nie przejmowa造 si� poziomym sniegiem oraz pote積ym wiatrem. lata造 zataczaj帷 kr璕i w du瞠j grupie. Po kilku godzinach przypomnia貫m sobie o porannej tre軼i, podzieli貫m si� informacjami z kompanem i po kr鏒kiej analizie tre軼i oraz film闚 zamieszczonych na you tube doszlismy do wniosk闚 瞠 mamy ca趾iem podobny materia� i to 瞠 nie jestesmy sami z tym problemem.
22grudnia 2011 godzina 23.55
Noc, kolejny typowy dzie� za sob�, ka盥y zaj皻y swoimi sprawami, oddzielony czterema 軼ianami. w jednym momencie zerwalismy si� z 堯zka z tekstem, "...ty s造sza貫� to?...co to ku...wa?.." nasz� pocz徠kowe przypuszczenia 瞠 kto� szura taboretem pi皻ro wy瞠j lub pietro ni瞠j szybko si� rozwia造. zawsze mamy podej軼ie typowo sceptyczne do tego typu spraw i staramy si� wszystko wyt逝maczy� w jak naprostrzy racjonalny spos鏏. po paru minutach wszczeli鄉y dochodzenie i udalismy si� na balkon gdzi� nic napewno nie ogranicza這 by dobiegaj帷ego d篤i瘯u (dodam 瞠 mieszkam w reykjaviku na najwy瞠j po這穎nej dzielnicy i mieszkam na 5pi皻rze). w pierwszych paru minutach byli鄉y lekko zszkowani i zaskoczeni samym dzwiekiem, jego barw�, si陰 i cz瘰totliwo軼i�. R騜ne mysli k喚bi造 sie po g這wie, wiatr? samolot? 鄉iglowiec? pracownicy w porcie? roz豉dunek kontener闚? odg這sy wielkiego monstrum? oddech stwora czy robota z filmu sf. dzwi瘯 ten by� bardzo metaliczny, oraz przera瘸j帷y, jedyne co wyobra幡ia podpowiadala to "statek kt鏎y trze swoim stalowym kadlubem o ska造. Rozsadek jednak m闚il inaczej, nikt nie pracuje na Islandi tak pozno w nocy w porcie oraz brak szlak闚 瞠glugowych z miejsca gdzie dzwi瘯 dochodzil od strony p馧nocnego wschodu. Nawet je瞠li mia這 by doj嗆 do kolizji dzwi瘯 nie powtarza� by si� tak cyklicznie o tym samym nat瘲zeniu tylko by by這 jedno wielkie pierd...cie. M鎩 znajomy posiada dobry sprz皻 do rejestracji dzwieku oraz wideo, w陰czy� mikrofon dyrekcjonalny raz uzbrojony w zestaw s逝chawkowy prowadzi� nas逝ch, trwa這 to oko這 3 mo瞠 3 i p馧 godziny po czym dziwne dzwieki usta造. pr鏏owalismy ustali� co to bylo oraz pochodzenie tego wszystkiego.
23grudnia 2011 godziny poranne
ja niestety musia貫m syawi� si� w pracy lecz m鎩 kolega pozosta� w domu. Us造sza� podobny dzwi瘯 dochodz帷y z zewn徠rz, tylko o wiele g這sniejszy. by豉 to koparka kt鏎a od郾ieza豉 miejsce parkingowe pod blokiem. odg這s uderzaj帷ej 造chy zgarniaj帷ej snieg i tr帷ej o beton byl bardzo podobny po czym zaczo� si� 鄉ia�. Po powrocie wszystko mi opowiedzia� i pu軼ilismy to ca貫 zdarzenie zartem przyjmuj帷 hipoteze 瞠 taka wlasnie koparka sta豉 gdzie� tam dalej i pe軟i豉 swoj� funcji� od郾ie瘸nia. raz ogl康nelismy i wogule nie wracalismy do ponownego ogl康ania tych materia堯w, olali鄉y sprawe... ponad miesi帷 po wydarzeniu z ko鎍a grudnia gdzie znale磧ismy ten temat przeanalizowalismy jeszcze raz filmy zarejestrowane w nocy oraz film z kopark�, dzwieki z obu film闚 mo瞠 podobne z przymr騜eniem oka lecz po chwili ponownie odrzucilism� t� opcjie tak jak zrobilismy to ze statkiem. je瞠li ten glos by� tak intensywny a koparka mia豉 by sobie dzia豉� gdzie� w oddali to by這 by to niedozaakceptowania przez setki Islandzkich obywateli kt鏎zyy chca poprostu spa�. jeszcze jedn� dzwiek r騜ni� si� d堯go軼i�.te z koparki by造 krotsze i o mniejszej cz瘰totliwo軼i. a nasze identyczne z innych cz瘰ci globu.
Na koniec dodam 瞠 jeste鄉y laikami oraz sceptykami w tych sprawach i nie mamy na celu wzbudzania zbednych sensacji oraz zb璠nych emocji, zreszt� w po這wie tego okresu niewiedzy operatorowi przesz這 przez my郵 by ten koparkowy film zwyczajnie usun望. zreszt� pisz帷 t� sp騥cizne s造szymy ciche pojedy鎍ze metaliczne kr鏒kie dzwieki o mniejszym naterzeniu dobiegaj帷e z oddali. pozdrawiamy oraz zamieszczamy nasz film
Phil Schneider - A czy ktoś zna to nazwisko? Wystaczy wystukać w google, może to właśnie to ? hmm..
Być może szarzy zbudowali maszyny, które wychodzą na wierzch? Może pod ziemią rozbudowano potężne bazy obcych. Oczywiście teoria wydaje się najmniej prawdopodobna, może te głosy są pochodzenia naturalnego. Cóż, czekajmy:)
U篡tkownik Hologram edytowa� ten post 26.01.2012 - 04:21