Skocz do zawarto¶ci

Zdjêcie

Niezwyk³y d¼wiêk w Kijowie i w innych miejscach ¶wiata

• Zaloguj siê, aby dodaæ odpowied¼
619 odpowiedzi w tym temacie

Hologram.
  • Tematów: 31
  • P³eæ:Mê¿czyzna
Reputacja Bardzo z³a
Reputacja

Napisano

"Maszyny wyjd± spod ziemi, wyp³yn± z wód i pojawi± sê w powietrzu, aby rozgnie¶c wasz± cywilizacjê i zbudowac now±"

REPTALIANIE I ILUMINACI NIE ¦PI¡, ZAPAMIÊTAJCIE.

U¿ytkownik Hologram edytowa³ ten post 25.01.2012 - 12:03

• -1

agusiaq.
  • Tematów: 11
  • P³eæ:Kobieta
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Moge sie wypowiedziec o 1 filmiku z postu #130 akurat w tym czasie by³a uruchomiona syrena alarmowa w belgii wiec to nic nadzwyczajneo.
  • 0

endl3ss.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, mam nadzieję, że piszę we właściwym forum :-)

Wczoraj o pierwszej w nocy zasłyszałem dźwięk pochodzący z północnego-wschodu, spoza miasta a szedłem na obrzeżach. Dźwięk identyczny z tym.
Podobne są słyszane w całej Polsce i na świecie, ten który ja słyszałem był bardzo głośny (na tyle, że psy w okolicy zaczęły szczekać), trwał około 30 minut, pojawił się przed godziną 1:00 w nocy podczas zamieci śnieżnej... Od dwóch lat pokonuję tę trasę codziennie i nigdy nic podobnego nie słyszałem. Obserwację potwierdzają inni mieszkańcy miasta.

Co to może być?

U¿ytkownik endl3ss edytowa³ ten post 25.01.2012 - 17:38

• 0

Blackhawk.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciêtna
Reputacja

Napisano

Widać że sprawą wreszcie zajęły się media głównego nurtu , pozostaje tylko czekać jakie ciekawe wyjaśnienia tego zjawiska mają dla nas "poważni uczeni " To przedstawione w powyższym filmiku ma nawet sens ale już pojawiły się teorie głoszące że tajemnicze dźwięki mogą być powodowane przez - uwaga : pociągi :) Czekamy na następne rewelacje .

edit.

znalazłem ciekawy filmik z Kanady , przysłuchajcie się uważnie dźwiękom z 55 sekundy - wyraźnie słychać pracę maszyn .

U¿ytkownik Blackhawk edytowa³ ten post 25.01.2012 - 18:11

• 4

endl3ss.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mo¿e jeszcze co¶ dodam. Ja i inne osoby wczoraj s³yszeli¶my ten d¼wiêk (ludzie na forum lokalnym potwierdzaj±), dochodzi³ spoza miasta (mieszkam na samym krañcu, na górce, tam by³ doskonale s³yszalny), jednak jego ¼ród³a nie da³o siê zlokalizowaæ, jedynie kierunek. U nas, a tym bardziej tam nie ma ¿adnych robót/budów/maszyn, a poza tym nikt nie prowadzi³by prac raz na dwa lata o 1:00 w nocy podczas ¶nie¿ycy!
Czê¶æ z tych filmów na pewno jest prawdziwa, przedstawiaj± identyczne d¼wiêki. Mam nadziejê jeszcze raz to us³yszeæ i tym razem nagraæ, jednak jak wspomnia³em, 2 lata codziennie chadzam t± drog± o pó¼nych porach i nigdy nic podobnego nie s³ysza³em wiêc okazja mo¿e siê ju¿ nie powtórzyæ...
  • 0

JackXP.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

My¶licie, ¿e mo¿e mieæ to zwi±zek z nadaktywno¶ci± S³oñca?

Swoj± drog± mo¿e wojsko co¶ o tym wie... Zorganizowanie takiej akcji to nic trudnego - ¶mig³owiec i pogoñ za d¼wiêkiem, Bo dajcie spokój - ¿yjemy w czasach gdzie wszystko da siê logicznie naukowo wyt³umaczyæ i nikt nie wmówi mi, ¿e s± to g³osy " znik±d".
  • 1

endl3ss.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem bardzo mo¿liwe, podobne do zas³yszanego d¼wiêku wydaje niby Jowisz [klik] a opis pod filmem mówi, ¿e po czê¶ci jest on spowodowany w³a¶nie aktywno¶ci± S³oñca.
  • 0

Energetyk.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem bardzo mo¿liwe, podobne do zas³yszanego d¼wiêku wydaje niby Jowisz [klik] a opis pod filmem mówi, ¿e po czê¶ci jest on spowodowany w³a¶nie aktywno¶ci± S³oñca.

Powszechnie wiadomo, ¿e ogromna czê¶æ energii ze S³oñca zatrzymuje siê na jonosferze. Pow³oka ta jest najdalej po³o¿on± pow³ok± od Ziemi. Fala d¼wiêkowa podczas pokonywania drogi od jonosfery straci³aby znacz±c± czê¶æ swojej energii. D¼wiêk z którym spotykamy siê ostatnio jest zbyt silny, aby mo¿na by³o mu przypisaæ ¼ród³o w jonosferze. Przyk³adem potwierdzaj±cym s³uszno¶æ powy¿szego stwierdzenia s± samoloty lec±ce na wysoko¶ciach przelotowych (ok 10000 15000 m nad powierzchni± gruntu). Jak widzimy samolot pozostawiaj±cy smugê kondensacyjn± to nie nigdy us³yszymy d¼wiêku pracy silników. Energia samolotu w porównaniu do energii promieniowania s³onecznego jest infinitezymalnie ma³a, lecz powy¿szy przyk³ad pokazuje jak fala d¼wiêkowa traci energiê na tak d³ugiej drodze i pozwala nam to interpretowaæ zjawiska makroskopowe.
  • 0

JackXP.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mo¿e d¼wiêki nie s± skutkiem bezpo¶rednim tylko po¶rednim? Nadaktywno¶æ powoduje ze j±dro Ziemi zaczyna ¼le "pracowaæ" albo te promieniowanie uwalnia jaki¶ nadmiar energii (gazów?) z wnêtrza. Kompletnie siê na tym nie znam, ale my¶lê, ¿e mo¿e dzieje siê na tej zasadzie co pr±d daj±cy muzykê. Pr±d nie powoduje tego, ¿e s³yszymy piosenkê, ale jest niezbêdny aby zasiliæ np g³o¶niki czy mp3`kê. Wiecie o co chodzi.
  • 1

Energetyk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mo¿e d¼wiêki nie s± skutkiem bezpo¶rednim tylko po¶rednim? Nadaktywno¶æ powoduje ze j±dro Ziemi zaczyna ¼le "pracowaæ" albo te promieniowanie uwalnia jaki¶ nadmiar energii (gazów?) z wnêtrza. Kompletnie siê na tym nie znam, ale my¶lê, ¿e mo¿e dzieje siê na tej zasadzie co pr±d daj±cy muzykê. Pr±d nie powoduje tego, ¿e s³yszymy piosenkê, ale jest niezbêdny aby zasiliæ np g³o¶niki czy mp3`kê. Wiecie o co chodzi.

koleji energia naszej gwiazdy jest przekazywana Ziemi w infinitezymalnie ma³ej ilo¶ci (w stosunku do reszty energii). Wiêkszo¶æ energii jest przekazywana na pow³okê i tam jest ma stosunkowo ma³e pole oddzia³ywania do obszaru pola Ziemskiego. Du¿y wp³yw na zmiany energii planety ma zmiana ruchu po obicie; zmiana ta mo¿e przebiegaæ cyklicznie, co powoduje cykliczne zmiany w³a¶ciwo¶ci planety. Zmiany aktywno¶ci s³onecznej nie s± na tyle du¿e ¿eby zmienia³y w³a¶ciwo¶ci planety, mog± co najwy¿ej powodowaæ chwilowe anomalie. Zjawisko takiego d¼wiêku jest nowo¶ci± w dziejach naszej historii pisanej. Ziemskich kronikarzy niepokoi³y drobne zjawiska (zaæmienia S³oñca, bardzo srogie zimy), natomiast nigdy nie opisywa³y takiego zjawiska (przynajmniej o takim fakcie nie s³ysza³em). W naszej historii wystêpowa³y ju¿ powa¿niejsze zjawiska na S³oñcu (nawet powodowa³y zak³ócenia sieci elektrycznej!), lecz nigdy nie towarzyszy³o temu zjawisko d¼wiêku.
Po sukcesywnym zakoñczeniu kursu fizyki (polecam kurs Sawieliewa w oryginale rosyjskim) mogê tylko stwierdziæ nadaktywno¶æ Ziemi jako planety.
  • 0

OpenYourMind.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalaj±ca
Reputacja

Napisano

People have been filming "strange sounds" all over the world, but what are they? Suggestions include HAARP, UFOs and thunder.. Or are they a hoax? Report by Mark Morris.

• 0

Energetyk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W kwestii uzupe³nienia: Nadaktywno¶æ gazów mo¿e byæ spowodowana dynamik± zmian magnetycznych. Gazy szczególnie s± podatne (w wiêkszo¶ci) na dzia³anie pola magnetycznego. Ka¿dy atom mieni siê ró¿nymi w³a¶ciwo¶ciami tz. liczbami atomowymi (z góry przepraszam jak wyst±pi± niezgodno¶ci nazw, poniewa¿ fizykê atomu znam tylko po rosyjsku): min ³adunek elektryczny (электрический заряд), magnetyczny moment (магнитный момент), moment kwadropulowy (квадрупольный момент). Wszystkie te w³a¶ciwo¶ci wskazuj± na magnetyczny charakter j±dra atomowego, który podlega prawom magnetycznym makroskopowym. Mo¿liwe jest ¿e podczas stosunkowo szybkim zmianom pola magnetycznego, gazy mog³y zwiêkszyæ swoj± dotychczasow± aktywno¶æ i wydostawaæ siê z wcze¶niejszych struktur. Jednak ta moja teoria jest bardziej filozoficzna ni¿ naukowa, poniewa¿ nie znamy liczbowo dynamiki zmian pola magnetycznego. Lecz wiemy ¿e zmiany s± znacz±ce, co potwierdzaj± nawigatorzy i geografowie.
  • 0

Mati89.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich!

Ostatniej nocy slyszalem bardzo podobny dzwiek (cos jak uzytkownik Jarecki wkleil w ostatnim poscie). Zazwyczaj spie przy otwartym oknie. Dzwiek ten zbudzil mnie w nocy. Jako, ze blisko mnie przejezdza pociag, pomyslalem ze moze towarowy przejezdza, jednak byl to taki przerywany dzwiek jak w klipie zaprezentowanym przez ta dziewczyne (USA?). Nie mam pojecia co to moglo byc. Blisko mnie jest rowniez fabryka, moze to tam cos sie dzialo. W kazdym razie chcialem sie z wami podzielic. Jezeli nastepnym razem uslysze cos podobnego, zarejestruje to moim smartphonem lub mikrofonem.
Jakby kogos interesowalo, mieszkam w poludniowej Szwecji.

U¿ytkownik Mati89 edytowa³ ten post 26.01.2012 - 01:32

• 0

22sasregiment.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

25stycznia 2012

Po przebudzeniu sie o poranku w³±czy³em swoj komputer w celu sprawdzenia poczty, przegl±dnieciu informacji oraz nowinek ze
¶wiata. Gdzie¶ na stronie WP.pl zauwarzy³em naglówek do artyku³u który by³ zatytuowany "Tajemnicze d¼wiêki z nieba. S±
s³yszalne na ca³ym ¶wiecie!" . Link przekierowa³ mnie na stronê niewiarygodne.pl gdzie artyku³ przyku³ moj± uwagê poniewa¿
dosyæ niedawno razem z moim znajomym do¶wiadczylismy czegos podobnego. Pod naporem codziennych obowi±zków oraz paru innych
czynników temat ten umkno³ mi z g³owy na parê godzin. po ¶niadaniu wyszlismy na bolkon by zapaliæ papierosa. by³ piêkny
islandzki poranek, mega wiatr i wielka ¶niezyca. jedna rzecz natomiast przyku³a moj± uwagê, zauwarzy³em bardzo du¿o ptaków
które zbytnio nie przejmowa³y siê poziomym sniegiem oraz pote¿nym wiatrem. lata³y zataczaj±c krêgi w du¿ej grupie. Po kilku
godzinach przypomnia³em sobie o porannej tre¶ci, podzieli³em siê informacjami z kompanem i po krótkiej analizie tre¶ci oraz
filmów zamieszczonych na you tube doszlismy do wniosków ¿e mamy ca³kiem podobny materia³ i to ¿e nie jestesmy sami z tym
problemem.

22grudnia 2011 godzina 23.55

Noc, kolejny typowy dzieñ za sob±, ka¿dy zajêty swoimi sprawami, oddzielony czterema ¶cianami.
w jednym momencie zerwalismy siê z ³ózka z tekstem, "...ty s³ysza³e¶ to?...co to ku...wa?.." naszê pocz±tkowe przypuszczenia
¿e kto¶ szura taboretem piêtro wy¿ej lub pietro ni¿ej szybko siê rozwia³y.
zawsze mamy podej¶cie typowo sceptyczne do tego typu spraw i staramy siê wszystko wyt³umaczyæ w jak naprostrzy racjonalny
sposób. po paru minutach wszczeli¶my dochodzenie i udalismy siê na balkon gdziê nic napewno nie ogranicza³o by dobiegaj±cego
d¿wiêku (dodam ¿e mieszkam w reykjaviku na najwy¿ej po³o¿onej dzielnicy i mieszkam na 5piêtrze). w pierwszych paru minutach
byli¶my lekko zszkowani i zaskoczeni samym dzwiekiem, jego barw±, si³± i czêstotliwo¶ci±. Ró¿ne mysli k³êbi³y sie po g³owie,
wiatr? samolot? ¶miglowiec? pracownicy w porcie? roz³adunek kontenerów? odg³osy wielkiego monstrum? oddech stwora czy robota
z filmu sf. dzwiêk ten by³ bardzo metaliczny, oraz przera¿aj±cy, jedyne co wyobra¼nia podpowiadala to "statek który trze
swoim stalowym kadlubem o ska³y. Rozsadek jednak mówil inaczej, nikt nie pracuje na Islandi tak pozno w nocy w porcie oraz
brak szlaków ¿eglugowych z miejsca gdzie dzwiêk dochodzil od strony pó³nocnego wschodu. Nawet je¿eli mia³o by doj¶æ do
kolizji dzwiêk nie powtarza³ by siê tak cyklicznie o tym samym natêrzeniu tylko by by³o jedno wielkie pierd...cie.
Mój znajomy posiada dobry sprzêt do rejestracji dzwieku oraz wideo, w³±czy³ mikrofon dyrekcjonalny raz uzbrojony w zestaw
s³uchawkowy prowadzi³ nas³uch, trwa³o to oko³o 3 mo¿e 3 i pó³ godziny po czym dziwne dzwieki usta³y. próbowalismy ustaliæ co
to bylo oraz pochodzenie tego wszystkiego.

23grudnia 2011 godziny poranne

ja niestety musia³em syawiæ siê w pracy lecz mój kolega pozosta³ w domu.
Us³ysza³ podobny dzwiêk dochodz±cy z zewn±trz, tylko o wiele g³osniejszy.
by³a to koparka która od¶nieza³a miejsce parkingowe pod blokiem.
odg³os uderzaj±cej ³ychy zgarniaj±cej snieg i tr±cej o beton byl bardzo podobny po czym zaczo³ siê ¶miaæ.
Po powrocie wszystko mi opowiedzia³ i pu¶cilismy to ca³e zdarzenie zartem przyjmuj±c hipoteze ¿e taka wlasnie koparka sta³a
gdzie¶ tam dalej i pe³ni³a swoj± funcjiê od¶nie¿ania. raz ogl±dnelismy i wogule nie wracalismy do ponownego ogl±dania tych
materia³ów, olali¶my sprawe...
ponad miesi±c po wydarzeniu z koñca grudnia gdzie znale¿lismy ten temat przeanalizowalismy jeszcze raz filmy zarejestrowane w
nocy oraz film z kopark±, dzwieki z obu filmów mo¿e podobne z przymró¿eniem oka lecz po chwili ponownie odrzucilism± t±
opcjie tak jak zrobilismy to ze statkiem. je¿eli ten glos by³ tak intensywny a koparka mia³a by sobie dzia³a¶ gdzie¶ w oddali
to by³o by to niedozaakceptowania przez setki Islandzkich obywateli którzyy chca poprostu spaæ. jeszcze jedn± dzwiek ró¿ni³
siê d³ógo¶ci±.te z koparki by³y krotsze i o mniejszej czêstotliwo¶ci. a nasze identyczne z innych czêsci globu.

Na koniec dodam ¿e jeste¶my laikami oraz sceptykami w tych sprawach i nie mamy na celu wzbudzania zbednych sensacji oraz
zbêdnych emocji, zreszt± w po³owie tego okresu niewiedzy operatorowi przesz³o przez my¶l by ten koparkowy film zwyczajnie
usun±æ. zreszt± pisz±c t± spó¶cizne s³yszymy ciche pojedyñcze metaliczne krótkie dzwieki o mniejszym naterzeniu dobiegaj±ce z
oddali. pozdrawiamy oraz zamieszczamy nasz film

• 0

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo z³a
Reputacja

Napisano

Phil Schneider - A czy ktoś zna to nazwisko? Wystaczy wystukać w google, może to właśnie to ? hmm..

Być może szarzy zbudowali maszyny, które wychodzą na wierzch? Może pod ziemią rozbudowano potężne bazy obcych. Oczywiście teoria wydaje się najmniej prawdopodobna, może te głosy są pochodzenia naturalnego. Cóż, czekajmy:)

U¿ytkownik Hologram edytowa³ ten post 26.01.2012 - 04:21

• 0

U¿ytkownicy przegl±daj±cy ten temat: 5

0 u¿ytkowników, 5 go¶ci oraz 0 u¿ytkowników anonimowych