Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telepatia i telekineza to...

• Please log in to reply
7 replies to this topic

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Możecie zapytać, co robi temat o takiej tematyce w dziale całkiem nie pasującej do czegoś co dotychczas nazywano paranauką (telepatia i telekineza) czyli krótko mówiąc wymysłem chorych umysłów (wg. naukowców i jakże kochanych sceptyków). Otóż teraz jest to FAKT. Nie tyle fakt "bo tak", za odkryciem stoi popularny neurolog, "bóg wśród sceptyków" wraz ze swoimi dowodami. Niewiarygodne ? Świat się zmienia, ludzie zaczynają patrzeć poza schematy, to co było fikcją staje się prawdą.

Neuroscience Researcher and
Laurentian University professor,
Dr. Michael Persinger,
demonstrates telepathy under
laboratory conditions.
Claims of telepathy, ESP and
other psi phenomena are a
mainstay of popular culture but
taboo in neuroscience research
circles. Fortunately, Dr. Michael
Persinger of Canada’s
Laurentian University has never
been afraid to venture where
other researchers fear to go. In
the 1980′s Persinger made
headlines with his “God Helmet”,
a device that stimulates
temporal lobes with a weak
magnetic field in order to
produce religious states.
Now, Persinger has discovered
the same type of brain
stimulation can create metal
states conducive to human
telepathy. “What we have found
is that if you place two
different people at a distance
and put a circular magnetic
field around both, and you make
sure they are connected to the
same computer so they get the
same stimulation, then if you
flash a light in one person’s eye
the person in the other room
receiving just the magnetic
field will show changes in their
brain as if they saw the flash
of light. We think that’s
tremendous because it may be
the first macro demonstration
of a quantum connection, or so-
called quantum entanglement.
If true, then there’s another
way of potential communication
that may have physical
applications, for example, in
space travel.”

link: www.abovetopsecret.com/forum/thread806980/pg1

Otwórz link żeby przeczytać całość
  • -1

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wszyscy są super anglistami i nie każdy sobie przetłumaczy.

Czy ja wiem czy to telepatia, telekineza. Podłączyli ludzi do komputera i wytworzyli u nich te same efekty- z grubsza mówiąc. To brzmi jak jakiś zalążek teorii spiskowej, będą nas podłączać do komputera i wprowadzać do mózgu obrazy, których nie chcemy. Fajna myśli :)

Wyczułem w Twoim poście super zadowolenie. Dostałeś jakiś tam dowód na, nazwijmy to, "sztuczną telepatię" i myślisz, że ten facet dotknął ręki Boga i nagle wszystko jest możliwe. A więc spokojnie, kochany wierzący, spokojnie. Wszystko się jeszcze okaże i zobaczymy, czy o nim jeszcze usłyszymy.

Użytkownik Fisher edytował ten post 09.02.2012 - 21:47

• 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak wiem, że wszyscy nie są anglistami a ja nie jestem tłumaczem przysięgłym. Link wrzuciłem z tel a jednak możliwości sprawnego tłumaczenia bez oprogramowania "notes i długopis" jest ciężkie bo inaczej musiałbym tłumaczyć zdanie, zapamiętywać i przepisywać do tego tematy.

Nie wybuchłem także wielką radością,jak temat zaciekawi mnie to z chęcią śledze jego dalsze losy tak jest i tutaj. Ale do niektórych to żadne argumenty nie przemówią.
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No do mnie żeby przemówiły muszą być naprawdę super-mocne. Nie znaczy to, że telepatia nie istnieje, no ale...
Za to do niektórych, to każdy argument przemawia.
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Hehe ;) rozumiemy się niemal bez słów :) w sumie to argumenty są małe i duże albo po prostu do d**, tych nie można zaliczyć do ostatniej grupy
  • 0

ptaq.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Badacz neurologii i profesor Uniwersytetu św. Wawrzyńca, Dr Michael Persinger, demonstruje telepatie w warunkach laboratoryjnych. Twierdzi że telepatia oraz ESP (Postrzeganie Pozazmysłowe) i inne zjawiska PSI są filarem popularnej kultury ale tabu w kręgach badań neurologicznych. Na szczęście Dr Michael Persinger z kanadyjskiego Uniwersytetu św. Wawrzyńca, nigdy nie bał się iść tam, gdzie inni badacze się bali. W latach 80 Persinger był na pierwszych stronach gazet, dzięki stworzeniu swojego "Boskiego Hełmu", urządzenia stymulującego płaty skroniowe słabym polem magnetycznym w celu stworzenia "stanów religijnych". teraz Persinger odkrył, że ten sam typ stymulacji mózgu może stworzyć stan metalu sprzyjający ludzkiej telepatii. "Nasze odkrycie, to gdy umieścisz 2 różne osoby w pewnej odległości i poddasz obu działaniu okrągłego pola magnetycznego i upewnisz się, że jest ono podłączone do tego samego komputera (pole magnetyczne), w celu tej samej stymulacji, a następnie zaświecisz latarką w oko jednego człowieka, osoba w drugim pomieszczeniu, która "otrzymuje" tylko pole magnetyczne, wykaże zmiany w swoim mózgu, tak jakby naprawdę zobaczyła światełko. Uważamy że jest to ogromne [odkrycie] ponieważ jest to pierwsza demonstracja połączenia kwantowego, zwanego również splataniem kwantowym, w skali makro. Jeśli to prawda, to istnieje inny sposób potencjalnej komunikacji, która może mieć znaczenie fizyczne między innymi w podróżach kosmicznych.

Tak na szybko sklecone.

Użytkownik ptaq edytował ten post 10.02.2012 - 15:13

• 7

Arctur V..
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

(nie wiem co znaczy Laurentian)

Laurenty to inaczej Wawrzyniec - chodzi o Uniwersystet Św. Wawrzyńca.

A samo "odkrycie" - myślałem, że chodzi o coś nowego. Ale opisywane "eksperymenty" miały miejsce przeszło 30 lat temu! Jeśli coś by w tym było, to zostałoby nagłośnione i potwierdzone lub obalone tysiące razy przez ten czas (wiecie, co znaczy trzydzieści lat dla odkrycia naukowego? I to takiej rangi?) i dzisiaj telekineza byłaby przedmiotem maturalnym, a wszyscy ubezpieczalibyśmy się od śledzenia telepatycznego (powiało "Ubikiem").
  • 0

ptaq.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

(nie wiem co znaczy Laurentian)

Laurenty to inaczej Wawrzyniec - chodzi o Uniwersystet Św. Wawrzyńca.

Dzięki, poprawiłem :) jak już mówiłem, pisane na szybko, nawet za dużo nie szukałem.

A samo "odkrycie" - myślałem, że chodzi o coś nowego. Ale opisywane "eksperymenty" miały miejsce przeszło 30 lat temu! Jeśli coś by w tym było, to zostałoby nagłośnione i potwierdzone lub obalone tysiące razy przez ten czas (wiecie, co znaczy trzydzieści lat dla odkrycia naukowego? I to takiej rangi?) i dzisiaj telekineza byłaby przedmiotem maturalnym, a wszyscy ubezpieczalibyśmy się od śledzenia telepatycznego (powiało "Ubikiem").

Eksperymenty sprzed 30 lat dotyczą "Boskiego Hełmu". Z tego co mówi artykuł, a raczej z tego co zrozumiałem, to te badania są świeższe.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych