Napisano 05.02.2012 - 23:02
Napisano 05.02.2012 - 23:09
Napisano 05.02.2012 - 23:16
Nie, będziemy mieć tylko tą technologięReasumując, przy tych czterech założeniach będziemy w stanie być Bogami.
Pomijając te wszystkie fakty, może i to są Twoi bogowie, ale raczej nie moi. Ja ich nie znam, ale jak chcesz możesz próbować mnie ewangelizowaćWszystkie fakty wskazują na to, że kilkanaście tysięcy lat temu odwiedzili Nas obcy i odwiedzają nadal - nasi bogowie.
Napisano 05.02.2012 - 23:20
Wszystkie fakty wskazują na to, że kilkanaście tysięcy lat temu odwiedzili Nas obcy i odwiedzają nadal - nasi bogowie.
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 05.02.2012 - 23:21
Napisano 05.02.2012 - 23:25
Nie, lepiej nie. Znowu będzie w kółko jedno i to samo...Poproszę o te fakty.
Też mi przeszkoda. Owi możni nie żyją wiecznie.Czy będziemy czerpać energię z próżni? Nie. Czemu? Bo ci, którzy trzepią olbrzymią kasę na sprzedawaniu energii nieodwracalnej trzepią na tym ogromną kasę.
Z takim nastawieniem, to na pewno. Kto wie, może i bardzo chętnie by dali, ale widząc jak sami siebie sprowadzamy do roli gówna, to się widocznie rozmyślili. Wcale bym się im nie dziwiłGdyby możni tego świata chcieli, abyśmy mieli ekologiczną, odnawialną energię mielibyśmy. Niestety człowiek jest głupi i egoistyczny - nigdy nie dorówna Bogu.
Użytkownik Ill edytował ten post 05.02.2012 - 23:25
Napisano 05.02.2012 - 23:41
Jak możemy być dla nich kimś, skoro ta nasza cywilizacja zachowuje się jak stado bydła?Jak zauważyłeś sytuacja świata nie zmienia się od wieków czy tysiącleci
I nie jest to tylko sprawka konkretnych ludzi. My "plebs" zawsze będziemy dla "nich" nikim.
Napisano 05.02.2012 - 23:45
Najpierw mówisz że chcesz fakty, a potem mówisz że wierzysz w Boga i nikt mu nie dorówna?
Jak możemy być dla nich kimś, skoro ta nasza cywilizacja zachowuje się jak stado bydła?
Zastanów się przez chwilę. Rozmawiałbyś z bydłem? Nie, bydło się hoduje, a nie z nim dyskutuje.
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 05.02.2012 - 23:51
Napisano 05.02.2012 - 23:50
Napisano 05.02.2012 - 23:53
Xgość
Chciałbyś żyć wiecznie? Nie znudziłoby ci się to? Szczerze wątpie. To samo ciało, ten sam model życia, ten sam charakter i powtarzające się uczucia. Dlatego istnieje mechanizm regulujący bezsens życia - nazywa się to reikarnacja. Rodzisz się na nowo jako czysta karta, przeżywasz wiele konfiguracji życiowych, żyjesz na różnych światach i spełniasz róże funkcje. To ma sens, większy niż życie w nieśmiertelności. Należy się wystrzegać tego typu eksperymentów, bo nieśmiertelność jest gorsza niż śmierć. Ewentualnie przedłużenie zycia, ale nie nieśmiertelność.
Użytkownik Arctur V. edytował ten post 05.02.2012 - 23:55
Napisano 05.02.2012 - 23:53
Jesteś doskonałym przykładem Katolika. Niemalże kwintesencją, esencją ich poglądów.
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 05.02.2012 - 23:58
Napisano 05.02.2012 - 23:59
Załóżmy i co z tego? Moje wyobrażenie Boga nie zakłada wymogu odpowiedniej technologii, ale załóżmy... Załóżmy też, że masz pojęcie na temat technologii o których piszesz i załóżmy że Nautilus i pan Wojciech Mann są odpowiednim źródłem w którym należy szukać informacji na ten temat. W końcu Sprawa "teorii próżni" co chwila powraca podczas narad załogi Nautilusa, a taka burza mózgów do czegoś zobowiązuje.Załóżmy że jesteśmy Bogami, tzn. Posiadamy odpowiednią technologię.
Napisano 06.02.2012 - 00:01
Jeszcze nigdy nikogo nie zamknęli za pół godziny bujania w obłokach, rysowania, czytania dobrej książki, czy robienia czegokolwiek co się lubi. Jak uważasz, że jesteś trybikiem, to bądź przynajmniej unikalnym trybikiemWstaje rano, idę do szkoły, wracam po południu, siądę przed kompem, pouczę się, śpię i tak w koło Macieju. Robimy to co mamy nakazane. Chcesz odejść od takiego życia - jesteś skończony. Przykra prawda.
No i?Jesteś doskonałym przykładem Katolika. Niemalże kwintesencją, esencją ich poglądów.
Użytkownik Ill edytował ten post 06.02.2012 - 00:04
Napisano 06.02.2012 - 00:08
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych