Skocz do zawartości

Zdjęcie

Postać na zdjęciu

• Please log in to reply
12 replies to this topic

snajper414.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witajcie. Ostatnimi czasy to forum jakoś zbiedniało, dlatego kiedy przytrafiło mi się dziwne zdjęcie (chyba pierwsze takie w moim życiu) od razu postanowiłem wejść na forum i założyć nowy wątek. A otóż chodzi o to, że wyszedłem robić zdjęcia. Interesuje się fotografią a ostatnio praktykowałem technikę street-foto, czyli przedstawienie codzienności w niecodzienny sposób. Kiedy wróciłem do domu i zacząłem przeglądać zdjęcia których zawsze jest mnóstwo wybrałem kilka lepszych które poprawiłem w PS, a resztę zostawiłem żeby przejrzeć kiedy indziej. No i ostatnio zacząłem przeglądać pozostałe zdjęcia, szukając jeszcze kilku ciekawych. Natknąłem się na dziwną rzecz. Na zdjęciu widzę przeźroczystą postać. Co ciekawe nie zasłania ona ławki na której siedzi ani chodnika który się za nią znajduje. To właśnie trochę mnie zaskoczyło. Co prawda dla mnie to wciąż za mało abym uwierzył że sfotografowałem ducha, myślę że to jakieś złudzenie, a jako że robiłem zdjęcie przez szybę jest taka możliwość. Jednak mimo tego że wciąż się nad tą możliwością zastanawiam, to jeszcze nie wpadłem na rozwiązanie. Problem w tym że się przytuliłem do tej szyby razem z aparatem, także jeżeli już to powinno być moje odbicie, a nie jakieś siedzącej półprzeźroczystej postaci, której jestem pewien że tam nie było.

Postać jest po lewej stronie, tak jakby siedzi. Widać ławkę, widać chodznik a nawet samochód za tą postacią.
.Dołączona grafika

Dajcie znać co o tym twierdzicie, może jakieś sugestie.
A ja pozdrawiam serdecznie !

PS.
Niechcący się rozpędziłem i zamieściłem temat w dziale: "Życie Po Śmierci> Życie Po Śmierci", czy mógłbym prosić o przeniesienie, do działu zdjęcia ? Bardzo przepraszam za kłopot...

Użytkownik snajper414 edytował ten post 28.01.2012 - 07:14

• -9

equilibrium.
  • Tematów: 17
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ewidentne odbicie lustrzane.
1. Gdybyś - jak mówisz - przytulił się do szyby, nie byłoby odbić na całej powierzchni.
2. Ławka prześwituje z lewej strony, a nie jest przecież obiektem zza światów.
3. Po lewej stronie wyraźnie widać krawędź odbijającego się obrazu, który znajdował się za Twoimi plecami.
Fotografując nie zawsze widzi się to, co potem nas zaskakuje na fotografii. Trudno też zapamiętać warunki i to, co dokładnie znajdowało się w kadrze.
Najprościej całą rzecz sprawdzić, robiąc kontrolne fotografie w tym samym miejscu.
  • 1

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Odbiłeś sie w tej szybie razem z ławką,gałęziami drzewa, fragmentami budynku z tyłu itp
  • 0

Krakatau.
  • Tematów: 12
Reputacja

Napisano

Ten temat to tak na poważnie?
'Duch' jest odbiciem kobiety, która najpewniej wtedy gdzieś stała za tobą. W ten sam sposób obiła się reszta otoczenia za twoimi plecami- drzewa i budynki.
  • 0

Arctur V..
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Po czym poznałeś, że to kobieta?
  • 0

Paluch.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po cyckach pewnie...
  • 0

Krakatau.
  • Tematów: 12
Reputacja

Napisano

Po czym poznałeś, że to kobieta?

Spójrz jak jest ubrana, stawiam na kobietę po kurtce jaką ma na sobie, ma beżowy kolor (de facto modny ostatnio, dużo kobiet ostatnio chodzi tak ubranych) i duży szalik. Mężczyzna ubrany byłby 'prościej' (ciemna kurtka, prosty krój etc.)

Użytkownik Krakatau edytował ten post 28.01.2012 - 22:14

• 0

Heweliusz.
  • Tematów: 14
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Chyba nie ma sensu zakładać nowy temat na forum. Znalazłem straszne zdjęcia z gazety Fakt-u.
Kto ma słabe serce proszę nie patrzeć na ...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Mój odnośnikhttp://www.fakt.pl/Hit-Facebooka-To-naprawde-straszne-zdjecie-,galeria-artykulu,144913,2.html

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Mój odnośnikhttp://www.fakt.pl/HIT-NETU-Jeszcze-bardziej-przerazajace-zdjecie-,galeria-artykulu,145037,1.html
  • -2

Elvis.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

^Pierwsze to kiepski fotomontaż, a drugi to zwykłe zdjęcie lub fotomontaż, tyle że "straszne", co to w ogóle ma do rzeczy...
  • 0

Heweliusz.
  • Tematów: 14
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Do Dżej

Czy sprawdziłeś zdjęcie na negatywie ?

Wziąłem program np: IrfanView i dałem na negatyw. Na tym zdjęciu ducha nie widać koloru niebieskiego jak u żywego człowieka.
U ducha widać kolor biały.
Na zdjęciu żywego człowieka widać wyraźnie kolor niebieski z negatywu. Sprawdź i porównaj.

Gdyby było rzeczywiście fotomontaż, to można wyciąć np: twarz u żywego człowieka i umieścić pod poduszką, to kolor będzie też niebieski.

Na zdjęciu widać różnice między duchem a żywym człowiekiem.

Dołączona grafika

Dołączona grafika
  • 0

#11 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Heweliusz, kolor uzyskany w negatywie zależny od pierwotnego koloru fragmentu zdjęcia.
  • 0

KrisTr.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

pod spodem druga poduszka z nadrukiem twarzy, nic ciekawego^^
  • 0

Fili:P.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po pierwsze zdjęcie z gazety "Fakt", o tej gazecie powiem tylko, w tym są same antonimy nazwy gazety. Zdjęcie w pierwszym poście, to 2 warstwy ( 2 zdjęcie ) zdjęcie pierwsze ma krycie 100% i pełni funkcję tła, a zdjęcie naniesione ma około 20-30% krycia i jest doklejone. Po prostu skleił ktoś 2 zdjęcia.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych