Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie potrzebujesz wróżki. Sam możesz poznać swoją przyszłość!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Nie potrzebujesz wróżki. Sam możesz poznać swoją przyszłość!

10. Z cebuli

Tak bardzo znienawidzona przez wielu cebula, zwłaszcza wtedy, kiedy trzeba ją posiekać albo pokroić, stanowiła kiedyś także jedno z popularniejszych narzędzi do wróżenia.
W ramach kromiomancji, na warzywach wypisywano imiona osób, których jakość przyszłego życia poddawana jest osądowi. Im szybciej cebula kiełkowała, tym większa była szansa, że osoba, której imię na niej widnieje, będzie się cieszyć dobrym zdrowiem i bogactwem. Jeśli zaś w ogóle nie kiełkowała, mogło to oznaczać nadchodzącą chorobę albo tragedię.

Dołączona grafika

9. Ze snów
Jedna z metod, która wciąż cieszy się olbrzymią popularnością wśród osób, które w domowym zaciszu usiłują poznać swoją przyszłość albo przyszłość świata. Niech świadczy o tym choćby duże zainteresowanie drukowanymi sennikami czy serwisami podającymi interpretację marzeń sennych.
W kulturze funkcjonuje oczywiście coś, co określane jest mianem proroczego snu. Popularne senniki podają jednak zwykle dość pokraczne wyjaśnienia. Czy wiedzieliście np., że pojawiające się w snach pająki, oznaczają szczęście i pomyślność? Śniło wam się, że pijecie krew? Zgodnie z istniejącymi interpretacjami, spełnią się wasze marzenia.

Dołączona grafika

8. Z sera
Miłośnicy tego wyrabianego z mleka produktu spożywczego powinni być zachwyceni. Okazuje się bowiem, że przyszłość można określić na podstawie obserwacji sposobu, w jaki ścina się ser. Metoda ta określana jest mianem tyromancji.
Dawniej - szczególnie w średniowieczu - ta forma przepowiadania przyszłości była chętnie wykorzystywana przez młode dziewczyny, które wypisywały imię swojego adoratora bądź potencjalnego zalotnika na kawałku niedojrzałego sera. Potem prowadziły obserwacje. Nazwisko zamieszczone w miejscu, w którym ser uformował się w pierwszej kolejności, miało należeć do przyszłego męża.

Dołączona grafika

7. Z kota
Jeśli ktoś zastanawia się nad wyborem domowego pupila i waha się pomiędzy kotem a psem, to mamy dla niego jeszcze jeden argument przemawiający za tym, by zdecydować się na mruczka - otóż kot Ci prawdę powie. Prawdę na temat niedalekiej przyszłości.
Tzw. ailuromacnja polega na bacznej obserwacji zwierzaka. Okazuje się, że przyszłość, pogodę, a nawet miejsce, w którym ukryty jest skarb, można odczytać na podstawie analizy jego zachowania. Jeśli zwija się w kłębek, swoim łebkiem dotykając przy tym podłogi, zanosi się na burzę. Twój pupil myje swoje lewe uszko? Spodziewaj się wizyty jakiejś niewiasty. We Francji powszechny był niegdyś przesąd, że kot może doprowadzić do zakopanego skarbu.

Dołączona grafika

6. Z pośladków
Panowie, których wzrok przyciągany jest przed damskie pośladki jak magnes, mogą korzystać z dość niekonwencjonalnej linii obrony (np. w sytuacji, kiedy obserwacja wzbudziłaby oburzenie partnera właścicielki pupy). Od teraz można to tłumaczyć wolą... "zobaczenia" przyszłości. Choć przyznajemy - to może być wciąż dość słaba forma usprawiedliwienia.
Wróżenie z pośladków określane jest mianem rumpologii. Zwolennicy tej metody uważają, że poznanie jutra możliwe jest dzięki analizie pośladków. W czasie dedukcji można korzystać ze wzroku, dotyku lub nawet badania odcisku pozostawianego przez pośladki. Wielką miłośniczką tego rodzaju przepowiadania przyszłości jest mama Sylwestra Stallone, która podkreśla, że oparta jest ona na technikach stosowanych przez starożytnych Babilończyków.

Dołączona grafika

5. Z jajek
Kapitalna metoda wróżenia dla amatorów pichcenia. Czy skuteczna? Tego już nie zamierzamy rozstrzygać. W każdym razie korzenie oomancji (bo w taki sposób właśnie określane jest przewidywanie przyszłości z jajek) wywodzą się z dawnych Chin - przypomniał dziennik "Daily Mirror".
Istnieją dwie metody wróżenia oparte o jajka. Jedna z nich zakłada malowanie i gotowanie jajek, a potem obserwacji pęknięć pojawiających się na skorupce. To właśnie na ich podstawie można podobno ustalić koleje losu osoby gotującej. Druga metoda przewiduje wrzucenie do wrzącej wody samego białka i analizie kształtu, jaki przybierze ono po ścięciu - coś bardzo podobnego do wróżb andrzejkowych.

Dołączona grafika

4. Z książek
Bardzo popularna niegdyś metoda wróżenia. Do ustalenia przyszłości wykorzystuje się tutaj książki. W przeszłości zwykle była to Biblia, ale wg instrukcji może to być również dowolna, np. ulubiona książka,.
Podczas stosowania bibliomancji, książkę otwiera się na dowolnej stronie. Następnie, najlepiej z zamkniętymi oczami, wskazuje się fragment tekstu na stronnicy. Potem dokonuje się jego analizy. Wybrany losowo cytat powinien stanowić odpowiedź na najbardziej nurtujące pytania albo zawierać wskazówki mogące pomóc w rozwikłaniu jakichś naglących problemów.

Dołączona grafika

3. Z wina
Lubisz wino? To jest forma ustalania przyszłości dedykowana Tobie. Tylko jedna ważna uwaga - podczas jej użycia lepiej korzystać z jakiegoś mniej wytwornego napitku. W ramach oinomacnji należy bowiem wylać bądź wypluć nieco wina.
Ustalenie w tym wypadku przyszłości możliwe jest dzięki wnikliwej obserwacji sposobu rozlewania się stróżki, a także powstałych potem wzorów. Nie bez znaczenia może być też sposób formowania się osadu w lampce po spożyciu trunku.

Dołączona grafika

2. Z pieprzyków
Jeśli ktoś miał wątpliwości, jakie jest przeznaczenie pieprzyków i znaków znajdujących się na skórze, to teraz nie powinien mieć już żadnej niepewności. Wszelkiego rodzaju przebarwienia na skórze mogą stanowić bowiem znakomite narzędzie dla wszystkich domorosłych profetów.
Tzw. moleozofia, podczas prób określenia wydarzeń, które mają dopiero nastąpić lub wyznaczenia cech charakteru danej osoby, każe uwzględniać przede wszystkim położenie pieprzyków. Odnalezienie takowego na pępku oznaczać może, że dana osoba pragnie mieć dzieci. Jeśli takowy będzie się znajdował na pośladku, może to być równoznaczne z tym, że mamy do czynienia z osobą pozbawioną ambicji bądź sami zaliczamy się do tej kategorii ludzi.

Dołączona grafika

1. Za pomocą ośmiornicy?
W 2010 r. Paula poznał cały świat. Słynna ośmiornica typowała zwycięzców kolejnych starć na piłkarskich boiskach RPA, w trakcie rozgrywanych w tym kraju mistrzostw świata. Na początku wszyscy z uśmiechem podchodzili do kolejnych wskazań głowonoga. Kiedy jednak okazało się, że zwierzę raz po raz trafnie przewiduje wyniki spotkań, uznano go za wyrocznię. Ostatecznie Paul nie pomylił się ani razu i został gwiazdą zawodów - przypomniał dziennik "Daily Mirror".
W związku z tym, że tamtego Paula nie ma już wśród żywych, typowaniem wyników meczów w czasie zbliżającego się Euro 2012 w Polsce i na Ukrainie zajmie się Paul II, który będzie spełniał swoją powinność w tym samym akwarium w Niemczech. Osoby obstawiające wyniki meczów liczą na niezawodność następcy.

Dołączona grafika

Źródło : www.niewiarygodne.pl
  • 5

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ekhm, dlaczego minusujecie Kolegę? Ten artykuł należy traktować z przymrużeniem oka a widzę, że nie wszyscy są tego świadomi. Chyba że któryś w Was poszedł po przeczytaniu po cebulę albo jajka... x|
  • 0

Beron.
  • Tematów: 4
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Mi to faktycznie pomogło. Kiedy otworzyłem najbliższą książkę to znalazłem fragment "Nic się nie zdarzy dopóki nie zacznie działać siła"
Wprawdzie to jest książka traktująca o fizyce ale teraz już wiem że muszę twardo postawić na swoim :mrgreen:
  • 0

Po_prostu.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A ja wolę wróżyć z zacieków na suficie, które powstały na wskutek zalania go przez pralkę sąsiada.
To niechybny znak, że wkrótce otrzymam odszkodowanie.. x|
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Od razu wzięłam pierwszą lepszą książkę (Zmierzch) z pytaniem co teraz porabia moja przyjaciółka, że nie ma czasu odpowiedzieć mi na smsy i fragmentem na który natrafiłam było:

- O tak. Żebyś tylko widziała jak się przy tym wykłucają! Albo lepiej nie, pomyślisz jeszcze, że wychowali się ze stadem wilków.

Nie wiem co to miałoby znaczyć ale zaraz mi się humor poprawił jak wyobraziłam sobie minę przyjaciółki gdy próbuje się z kimś sprzeczać. To do niej nie pasuje. :lol

Użytkownik Ana Mert edytował ten post 21.01.2012 - 15:01

• 0

Lenticularis.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

ja spróbuje rumpologii czyli sposobu nr 6 :D ale nie wiem czy sie uda :P
  • 0

andar.
  • Tematów: 70
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Niezłe to z wróżeniem z książki
  • 0

Dragwen.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Otwieram najbliższą książkę (Miasto Dusz) i taki fragment wskazałem: 'Jeśli nie ma się duszy wszystko jest dozwolone' :x
Oczywiście wiem że to tylko 'zabawa'.. Ale ten fragment jest.. dość interesujący

Użytkownik Dragwen edytował ten post 06.02.2012 - 11:24

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych