Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dziwne obiekty nad Rudą Śląską

• Please log in to reply
8 replies to this topic

Watchmen.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam.Dziwna rzecz miała miejsce 12 grudnia o godzinie ok.00:30. Siedziałem we własnym pokoju i czytałem książkę gdy nagle do pokoju wbiega moja mama i mówi żebym szybko podbiegł do okna od strony sypialni.Na niebie od strony południowej leciały czerwono pomarańczowe obiekty.Stwierdzam że albo były małe albo leciały bardzo wysoko gdyż nie dało się dokładnie dostrzec ich kształtu choć same światła były kuliste.Ale to nie wszystko.Patrzyłem tak zdumiony z rodzicami.Najpierw leciało ich z 5 czy 6.Jedne leciały osobno,jeden za drugim a pozostałe 3 w idealnej odległości od siebie tworząc trójkąt.Żeby tego było mało trójkąt jaki tworzyły te obiekty zaczął się obrać nie łamiąc przy tym szyku.Obiekty leciały w stronę północną.Nagle jeszcze więcej obiektów zaczęło się pojawiać na południu i kierować się w tą samą stronę.Znów leciały z taką samą odległością.Wyglądało to jak jakaś inwazja.I tak trwało to ok 15 minut.Naliczyłem ich w sumie ok. 15 obiektów.Wszystkie wyglądały tak samo.Miały czerwono pomarańczową barwę i leciały z taką samą prędkością w tym samym kierunku z tego samego miejsca.Nie mogły to być samoloty ani helikoptery gdyż nie wydawały żadnego dźwięku ani też nie dostrzegłem żadnych migoczących świateł.Wszystko to miało miejsce nad Rudą Śląską.

Teraz dowiaduję się że taka podobna sytuacja już miała miejsce w moim mieście.Moja mama znalazła podobny temat który był na tym forum lecz teraz go nie potrafię znaleźć.FOrumowicz pisał że miało to miejsce w sierpniu br. ok godziny 22:35.Obiekty miałe taką samą barwę lecz było ich mniej ok 7-8.Leciały również na podobnej wysokości i nie wydawał żadnego dźwięku.
  • 0

mdf.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

http://www.paranorma...nad-wroclawiem/ może to ma coś ze sobą wspólnego?
  • 0

Anomaly.
  • Tematów: 19
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

15 minut i ani jednego zdjęcia nie cyknąłeś?
  • 0

vriFF.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

15 minut i ani jednego zdjęcia nie cyknąłeś?

Heh, to też była moja pierwsza myśl po przeczytanie postu otwierającego ten temat :P. Watchmen, przez te 15 min spokojnie mogłeś zalecieć po kamerę/aparat i jakoś to uwiecznić, no ale fakt faktem, że nie mogłeś wiedzieć ile toto będzie trwało ;p.
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To ja zakładałem taki temat http://www.paranorma...__1#entry441372
Wygląda na to że to co widziałeś to też były lampiony.
  • 0

Watchmen.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no rzeczywiście.mogłem coś cyknąć ale stojąc przy tym oknie z roździabioną paszczą zupełnie mi do głowy nie przyszło.na przyszłość będą i fotki.co do lampionów chińskich....to trochę nie chce mi się wierzyć zważając na to że leciały dość zsynchronizowanie i jakby w ładzie.no i te 3 obiekty które jak wspominałem tworząc trójkąt obróciły się tak równo,jakby były jednym obiektem.wątpię w te lampiony.
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poruszały się tak samo bo wszystkie były podobnej wagi, leciały na podobnej wysokości gdzie prędkość wiatru była w miarę taka sama dla wszystkich tych obiektów.
Masz filmik na którym widać dużo lampionów

Można dostrzec że większość z nich zachowuje w miarę równe odległości między sobą.
Zresztą podobnie jest z balonami puszczanymi w powietrzu.
  • 0

MrOsamaful.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dziękujemy za twoje informacje. Czy to było ufo tego raczej się nie dowiemy bo ani zdjęci ani filmu nie zrobiłeś. A jeśli nawet to żadna Ameryka bo UFO nas odwiedza już od baaardzo długiego czasu.
  • 0

Darkroth.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdy ostatnio czytam wypowiedzi użytkowników bardzo drażni mnie to, że niektórzy używają zwrotu UFO jako określenie na pozaziemskie formy życia. Określenie to jest błędne. Jeśli przyjąć, że w przypadku Watchmen'a nie wiemy co to było (a sądzę że, były to lampiony), to było to UFO czyli niezidentyfikowany obiekt latający
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych