Skocz do zawartości

Zdjęcie

UFO nad Wrocławiem

• Please log in to reply
10 replies to this topic

Kowal71.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam

Przed chwilą to jest 11 grudnia 2011 roku około 22 do 22 : 15 nad Wrocławiem ( a dokładnie jego południową częścią ) widziałem 2 pomarańczowe świtała. Początkowo myślałem że to 2 samoloty latają obok siebie, ale po chwili dłuższego namysłu stwierdziłem że byłoby to niewykonalne. Światła zbliżały i oddalały się od siebie dwa razy po czym połączyły się w jedno i zgasły. Powiem szczerze że jestem w lekkim szoku jako sceptyk jeśli chodzi o sprawy dotyczące UFO. Mam także pytanie czy ktoś inny z Wrocławia albo okolic widział to zjawisko ? Jeśli chodzi o mnie to widzieli to także moi rodzice i znajomi.
  • 0

MrOsamaful.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Samolot, helikopter. Nigdy nie zdarza się, żeby samolot miał tylko 1 światło... Moment "połączenia się" to pewnie obrócenie się samolotu, helikoptera, w taki sposób że był zwrócony do Ciebie bokiem więc 1 światło było po drugiej stronie więc nie mogłeś go widzieć.
  • 0

Darken.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie to mogą być lampiony chińskie, ostatnio dużo tego badziewia lata, więc najprawdopodobniej to one ;)
  • 0

Eldim.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Bardzo możliwe, że lampiony, choć one zazwyczaj nie łączą się w jedno. Choć z drugiej strony mogły być daleko i sprawiać takie wrażenie.
@do autora tematu, czy jesteś w stanie określić, jak szybko się poruszały te obiekty? Czy światła były ciągłe, czy lekko pulsujące? Kolor pomarańczowy faktycznie wskazuje na lampiony.
  • 0

Kowal71.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Światła były koloru pomarańczowego poruszały się dość wolno ale tak jak pisałem zbliżały się i oddalały i potem znowu, żeby w końcu połączyć się w jeden obiekt i zniknąć po dłuższej chwili.
  • 0

spike200.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widziałem dokładnie to samo w okolicach krakowa o tej samej godzinie, gdzieś na północnym wschodzie. Światła były pomarańczowe i być może lekko migoczące. Widziałem trzy, wolno się poruszały i po kolei wolno "gasły", ale nie zauważyłem, by się połączyły. Być może z twojego miejsca ich pozycja zrobiła takie złudzenie.

Edit: Ich zachowanie faktycznie przypominało lampiony o ile z tak odległych miejsc byłyby tak samo widoczne.

Pozdrawiam.

Użytkownik spike200 edytował ten post 12.12.2011 - 09:52

• 0

Eldim.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czyli to lampiony. Swoją drogą, to chyba najbardziej popularne UFO ostatnich miesięcy.
  • 0

#8 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Tak, wystarczyło, że jedna osoba na forum wpadała na to, że coś takiego istnieje i już wszystko co lata jest lampionami. Taki urok memów
  • -1

hubiii p.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

heheh .. to dopisze sie do watku bo w tych godzinach jakis miesiac temu ( moze bylo kolo 21 ) widzialem dosc podobne zjawisko
dwa obiekty pomaranczowe dosc duze z poczatku myslaem ze to podchodzacy samolot bo wlasie mniej wiecej tak saidaja ze wschodu na zachod... ale podbnie jak w twoim przypadku swiatla zaczely sie oddalac ... pozniej znow przyblizac ( cos jak sinusoida ) w sumie znikly mi za szpitalem a bardziej za blokiem ( slezna / wiegla ) zona nie zdazyla aparatu wyciagnac bo w sumie jakies pare sekund obserwowalismy po czym mowie dawaj aparat ale zanim sie pozbierala to swiatla nam uciekly .

moze to lampiony chodz mam nagraną flote lampionow i swiatlo daja mniej jaskrawe i tak mocno nie migotają. Leca powoli.

te akurat obiekty ktore zaobserwowalem lecialy troche wolniej od samolotu podchodzacego do lądowania.

nie wiem co to bylo samoloty daja ostre swiatlo i zazwyczaj biale i widac obrysowke czerwoną.

Użytkownik hubiii p edytował ten post 12.12.2011 - 23:48

• 0

Kowal71.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może macie racje i to lampiony ale ten efekt zbliżania i się i połączenia na koniec nie pasuje mi tu i światło było dużo wyraźniejsze niż tu na filmikach cóż nie dowiem się tego :)
  • 0

Lokaj.
  • Tematów: 4
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Ja dzis także zaobserwowalem dwa obiekty lecące nad Kobylnicą tj. Między Poznaniem a Gnieźnem. Dwa obiekty leciały w stronę Gniezna, blisko siebie. Wykluczam lampiony, to swiatlo bylo jednolite bardziej jaskrawe, nie ma mowy także o samolocie czy śmigłowcu. Doskonale wiem jakich świateł używają w tych czasach samoloty pasażerskie, sądziłem, ze to satelity, ale gdzie 2 obok siebie, pozatym wykluczyłem te opcję kiedy natychmiast zmieniły kierunek. Prędkość początkowa około 100m/s, gdy skręcały około 250-300m/s widoczność całkowita.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych