Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dziwne telefony

• Please log in to reply
7 replies to this topic

katabas.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Moja znajoma opowiadała mi ciekawą rzecz. Mianowicie ma przyjaciółkę, którą często odwiedza. I ilekroć jest u niej w domu, dzwoni telefon, stacjonarny. Osoby dzwoniące są rożne, czasem znajomi, bank, itd., a raz ktoś odezwał się po... francusku. Znajomą to już zaczyna denerwować, trochę się śmieje, ale też zastanawia. Ostatnio poszła do tego mieszkania samodzielnie, aby podlać kwiaty (podczas nieobecności przyjaciółki, za jej zgodą i prośbą). I po 5 min zadzwonił telefon. Nie odebrała. Wykluczam opcję, że telefon po prostu często dzwoni, bo i lokatorka mieszkania jest zadziwiona zjawiskiem i twierdzi, że telefony generalnie miewa rzadko. Schemat jest zawsze ten sam: wizyta, kilka-kilkanaście minut i dzwonienie. Zostało to zauważone z jakiś rok temu.

Ja jako sceptyk, a także człowiek lubiący wynajdywać logiczne wyjaśnienia różnych niewyjaśnionych zjawisk staram się takowe znaleźć. Przyszło mi do głowy, że może ktoś obserwuje to mieszkanie (przez okno z prostopadle umieszczonego budynku) i telefonuje widząc obcą osobę. Nie mam dostępu do billingów przychodzących, ale jak napisałem to są różne osoby, z różnych miast, więc to mi się nie wydaje. Osobiście się śmieję z tego, jednak jestem zaciekawiony. Ta sama znajoma miała kiedyś inne perypetie, mianowicie w nocy budził ją dzwonek drzwiowy, i jak szła zobaczyć przez judasz, kto to, to nikogo nie było. Powtarzało się to ileś razy aż ustało. Tam jednak nie było wiadomo, czy to dzwonek dzwonił (?), czy śnił się tylko i powodowało to zbudzenie. Tymczasem telefon był słyszany przez 2 osoby, rzeczywiście dzwoni, i są to realne połączenia.
  • 0

Sly.
  • Tematów: 15
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Mam tu odpowiedź na twoje pytanie.

Mój odnośnik

Pozdro. :>

Użytkownik Sly edytował ten post 04.12.2011 - 22:16

• 1

KXYZ.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Skoro ktoś mówił po francusku, to może warto poprosić o pomoc kogoś znającego ten język ? Może jest to jakiś tajemniczy przekaz i jak się go przetłumaczy to będzie wiadomo, czego chce np. jakaś zagubiona dusza.
  • 0

Doriska.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jesli telefony sie odzywaja tylko przy Twojej znajomej to moze jakis przekaz dla niej?
jesli tez przy innych znajomych wlascicielki telefonu to moze po prostu zwykle centrali pomylki?
a moze byc tez tak jak pisze Kubala95:/
  • 0

MaKiPL.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czemu nie nagra rozmowy, potem nie zaniesie nagrania do tłumacza lub analizy z innymi osobami.

Widać twoja znajoma jest prześladowana co świadczą o tym m.in. te dzwonienie do drzwi w nocy i brak osoby w drzwiach. Może instalacja kamer?
  • 0

katabas.
Reputacja

Napisano

To z drzwiami to było jeszcze za PRL. Głos po francusku powiedział tylko "Bonjour" po czym słuchawka została odłożona.
  • 0

Progammer1433.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Muszę przyznać że to jest nawet ciekawe,ale raczej to przypadki.Tylko ciekawi mnie ten Francuz i to dzwonienie do drzwi.
Dzwonienie do drzwi:
1.Jakiś małolat dzwoni i ucieka (Młodzież!)
2.Osoba jest obserwowana np.ktoś się w niej zakochał i teraz ją prześladuje to dotyczy również telefonu.
3.Tajemnicze znaki! ;]
Telefon :
1.Ktoś sobie upodobał ten numer i dzwoni dla zabawy!
2.Przypadek (najbardziej prawdopodobne)
3.Tajemnicze znaki!
  • 0

katabas.
Reputacja

Napisano

Dzięki, żeś odpowiedział. Prześladowanie wykluczam, bo te drzwi to jeszcze za komuny. Ponadto na tej klatce nie da się bezgłośnie zwiać w 30 sekund, wysoko, a nie ma windy.

Ale... Kobieta zmieniła sobie telefon, z tarczowego na nowoczesny, i jak na razie jest spokój. A stary na śmietniku.

Użytkownik katabas edytował ten post 03.05.2012 - 03:12

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych