Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przedziwny sen

• Please log in to reply
7 replies to this topic

DMk69.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kiedys dawno temu jak byłem małym dizeckiem miałem kilka razy sen ze spadam z wysokiego bloku z balkonu i uderzam w ziemie i sie budze.Minał dośc długo czas i zapomniałem o tym wtem sytuacja w zyciu sie pozmieniała i u mojej "przyrodniej babci" w domu jest ten sam balkon przy ktorym mi sie ten sen przypomniał. Nie wiem co to ma byc ale troszke to dziwne, zapomniałem o tym zeby nie miec jakis panicznych leków,ale naszła mnie tak zeby to napisac Co to moze byc ?

Użytkownik DMk69 edytował ten post 28.11.2011 - 00:35

• 0

Doriska.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z wpisu nie mogę zaskoczyć czy przyśnił ci się ponownie sen,czy tez balkon u przyrodniej babci to balkon z którego upadałeś we śnie z dzieciństwa??

no i czy we śnie po upadku się budziłeś czy realnie się budziłeś w momencie upadku?
  • 0

Lenticularis.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja zrozumiałem, że balkon u Twojej babci skojarzył Ci się z tym ze snu i przypomniał cały sen. Niestety nic w tym dziwnego. Elementy z życia często kojarzą się z tymi ze snu. A sam sen ze spadaniem jest jednym z najczęstszych snów jakie powtarzają się u ludzi. Tzn prawie każdy człowiek miał sen związany ze spadaniem.
  • 0

sentsent.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oglądałem program na discovery i stamtąd znam naukowe wytłumaczenie snów w których występują efekty upadku i lotu.
Opowiem je swoimi słowami, bo sam nie jestem naukowcem :D

Pomijając kolejność części ciała wychodzącego przez pochwę w trakcie porodu ("Widzę główkę!!!").
Dzieci po wyciągnięciu z brzucha matki są najczęściej brane za nogi, głową do dołu.
Ten zabieg sprawia, że wyczulone na pierwsze bodźce ze środowiska zewnętrznego dzieci przeżywają intensywne uczucie,
które później jest odczuwane w snach przez całe życie.
  • 0

Lenticularis.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Oglądałem program na discovery i stamtąd znam naukowe wytłumaczenie snów w których występują efekty upadku i lotu.
Opowiem je swoimi słowami, bo sam nie jestem naukowcem :D

Pomijając kolejność części ciała wychodzącego przez pochwę w trakcie porodu ("Widzę główkę!!!").
Dzieci po wyciągnięciu z brzucha matki są najczęściej brane za nogi, głową do dołu.
Ten zabieg sprawia, że wyczulone na pierwsze bodźce ze środowiska zewnętrznego dzieci przeżywają intensywne uczucie,
które później jest odczuwane w snach przez całe życie.

to teza naukowców? czy mają na to jakieś dowody?
  • 0

DMk69.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale najlepsze jest to ze sen wygladał tak samo jak ten balkon Czy to moze byc jakas przepowiednia ?
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy to moze byc jakas przepowiednia ?

Na wszelki wypadek nie wyskakuj z tego balkonu.

Użytkownik Ana Mert edytował ten post 29.11.2011 - 21:18

• 0

Headlesskid.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na wszelki wypadek nie wyskakuj z tego balkonu.

Haha, wydaje mi się, że temat został skończony postem Any Mert.

Póki nie masz myśli samobójczych, wydaje mi się, że ten balkon Ci nie zagraża. :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych