Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowe koszulki reprezentacji Polski

• Zamknięty Temat jest zamknięty
26 replies to this topic

hummin.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zaczyna się sami trenerzy się odzywają:). Sprawa jest przecież prosta, zawodnicy reprezentują kraj więc powinien być orzełek i tyle w tym temacie. A co do obcokrajowców, to przecież jak dawniej były wojny to też były transfery, ja się np. nie utożsamiam z żadną grupą społeczną, posiadam własny kodeks moralny i własny system filozoficzny, aczkolwiek potrafię kalkulować i wiem, że jeśli Polacy wygrywają w piłkę to jest to dobrze dla mnie i mojej rodziny. Nie interesuje mnie czy Pan, który aktualnie zakłada biało-czerwony strój jest w jednej drugiej Indianinem, czy Wikingiem, ważne, że da z siebie wszystko i chce odnieść zwycięstwo. A skąd Ty Polaku wiesz ile w Tobie słowiańskiej krwi? Wszyscy jesteśmy kundlami.

hannibal.
  • Tematów: 4
Reputacja

Napisano

Polacy na wielkich imprezach ZAWSZE grali z Orzełkiem na piersi. Owszem, ostatnio też było logo leśnych dziadów, ale OBOK, nie ZAMIAST godła. PZPN czują się naprawdę bezkarnie, i jakby chcieli to by nadrukowali na lewym rękawku mordę Laty, a my moglibyśmy zrobić to samo, co teraz- nic. Pomyślscie- kiedyś dzieciaki marzyły, żeby mieć koszulkę Bońka , zagrać w niej na szkolnym boisku. Teraz wątpię, żeby wierciły dziurę w brzuchu rodzicom " mamo, błagam, kup mi koszulkę Obraniaka!". W dodatku taką szmatę jak obecnie. Ponieważ osiągamy [...] wyniki i gramy tak samo ( nikt mi nie powie, że jest inaczej), to PZPN powinien starać się ocieplić atmosferę wokół reprezentacji. Zachęcić kibiców do przyjścia na stadion, kupna szalika czy koszulki. Ale teraz nikt nie utożsamia się z tą kadrą. To jest prywatna reprezentacja Smudy i PZPN, a nie Polski. Szkoda, że kibice są tak traktowani. Ten śmieszny Klub Kibica RP, teraz to. Kibice nie mają absolutnie nic do powiedzenia. Może nam się nie podobać, że Polanski gra w reprezentacji w koszulce z logo PZPN zamiast Orzełka, ale co najwyżej możemy nabluzgać na PZPN na forum. Smutna rzeczywistość.

Edycja: Kurczak

Dołączona grafika

Eldim.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Teraz wątpię, żeby wierciły dziurę w brzuchu rodzicom " mamo, błagam, kup mi koszulkę Obraniaka!

Zamiast tego jest "Mamo, kup mi koszulkę Messiego/Ronaldo".

Ponieważ osiągamy ch[ciach]owe wyniki i gramy tak samo ( nikt mi nie powie, że jest inaczej), to PZPN powinien starać się ocieplić atmosferę wokół reprezentacji.

Nie zgadzam się, widać, ze reprezentacja, którą buduje Smuda jest w stanie powalczyć z najlepszymi. Młody, ambitny zespół z marzeniami, to jest to, czego nam potrzeba. Jedyne, co mnie martwi, to brak doświadczenia w drużynie. Oby nie było tak, jak w Korei.

Co do samych koszulek moim zdaniem nie są one aż tak tragiczne. Wizualnie spełniają moje oczekiwania, jednak brak orzełka jakiś niedosyt pozostawia. Ostatnio na WP w newsie z koszulkami przeczytałem ciekawy komentarz:
"Myślicie, że dlaczego stroje polski niedawno były granatowe? Nike chce by było głośno o ich firmie, tylko to się liczy. NIE KUPUJCIE PRODUKTÓW ZNANYCH MAREK!"

Kelt.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To co się dzieje to jest kpina. Coraz wyraźniej widać że symbole narodowe są dla kogoś niewygodne ,,w nowej zjednoczonej europie" (z tego co pamiętam był pomysł by na strojach sportowców była flaga unii zamiast godła).

Kiedyś inni usuwali nam symbole narodowe, teraz robimy to sami...

A co do samej reprezentacji to wolałbym ostatnie miejsce w rankingach z Polskim składem, niż mistrzostwo świata z Niemcami, Francuzami czy Nigeryjczykami.

hannibal.
  • Tematów: 4
Reputacja

Napisano

Młody ten zespół może i jest. Z marzeniami? Jak wszyscy. Ale umiejętności nie te. Poza tym ta reprezentacja jest wielonarodowa, grają u nas "piłkarskie śmiecie", odpadki, cytując Tomaszewskiego, z którym się całkowicie zgadzam. Do tego nie ma w kadrze Boruca, Żewłakowa na których obraził się nasz selekcjonerek. Za to jest Perquis, Polanski, Obraniak, Matuszczyk, Boenisch. Cała otoczka wokół tej kadry jest katastrofalna, zaczynając od żałosnych reklam Biedronki ( na marginesie, dobre hasło- polscy piłkarze polecają się na grilla), po tych skandalicznych strojach kończąc.

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Orzełek być powinien i tyle. Nie ma sensu tu gadać o poziomie reprezentacji. Ale sama nazwa "reprezentacja", jeśli nie Polski to niby czego reprezentacja ? Stroje to skandal.

Stilgar.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kiedy byłem mały marzyłem żeby grać w orzełkiem na koszulce (nie piłka nożna, inny sport). Orzełek był dla mnie symbolem sukcesu, raz w życiu założyłem taką koszulkę, duma rozpiera.
Uważam, że nie tylko dla mnie orzełek był zwieńczeniem wszystkich treningów i poświęceń, zaraz po medalu największe odznaczenie.
Ruch ze zmianą symbolu narodowego na logo PZPN to cios poniżej pasa. Nie chodzi o samo logo PZPN tylko o samą zamianę.
Najpierw logo PZPN potem logo UE... Bye bye Polsko

JachuPL.
  • Tematów: 7
Reputacja

Napisano

czekamy aż Orzełek (specjalnie z dużej, gdyż jest to dla mnie symbol święty i nienaruszalny) zniknie z wszystkich akcesoriów sportowych i zastąpi go wesoły ryj grzesia. Niestety, ale do tego zmierzamy.

Użytkownik JachuPL edytował ten post 09.11.2011 - 18:40

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

no... ale trzeba przyznać, że stroje wyglądają jak dla panienek - czyli generalnie pasuje całkiem nie źle

FunkyPolak.
  • Tematów: 21
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Taki znaczek może być na etykietce cisowianki, a nie koszulkach naszej reprezentacji.

BehawioralnyBarbararzyńca.
  • Tematów: 5
Reputacja

Napisano

"Rzadko patrzę w ekran - nawet sport budzi wściekłość
Od kiedy czerwień z bielą chcą przerobić na niebiesko"

To juz drugi 'incydent' z koszulkami. Oczywiście uważam, że orzełek powinien być. No ale wszystko w inną stronę już idzie. W reprezentacji 'narodowej' jakiegoś kraju połowa składu, to piłkarze obcego pochodzenia mający tylko obywatelstwo kraju który 'reprezentują'. Szczerze niezbyt dużo interesuję się piłką nożną, interesuję się dyscyplinami atletycznymi które uprawiałem, ale irytuje mnie gdy przykładowo Reprezentacja Rosji, to w połowie czarnoskórzy ludzie [czysto przykładowo z tą Rosją].

Dedek.
  • Tematów: 2
Reputacja

Napisano

"Wiadomość z ostatniej chwili" - orzełek wraca na stroje. Sam Bronek sie tym zajal.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych