Skocz do zawartości

Zdjęcie

Coś wrednego w domu

• Please log in to reply
6 replies to this topic

Gulaszenko.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, jestem nowy na forum, chociaż zaglądam tu już od bardzo dawna :)
Otóż mam mały problem - w moim domu panoszy się coś denerwującego. Nie wiem czy to duch (wierze w nie w pewnym stopniu) czy cokolwiek innego, ale czasem naprawdę działa mi na nerwy. Kiedy staram się coś wizualizować, to coś mi w tym przeszkadza, staram się np. wyobrazić pieniądze, i zamiast nich pokazuje mi się szambo czy inne rzeczy. Kiedy liczyłem od 100 do 1 (by wykonać psi balla), w mojej głowie jakiś drugi głos mówił mi inne liczby, co kompletnie mnie myliło. Wiem że to może wyglądać na problemy ze mną, ale te "utrudnienia" występują jedynie u mnie w domu, a dokładniej tylko w moim pokoju. Wszędzie indziej wizualizacja i inne tego typu rzeczy przebiegają tak jak powinny.
Kiedyś się postawiłem, i powiedziałem żeby to coś się odwaliło i zaraz po tym zaczęły "stzykać" meble oraz podłoga.
Kiedy następnym razem poprosiłem by przestało, tak się stało, i od tamtej pory sporadycznie zdarzają się sytuacje jak wcześniej.

Co o tym myślicie ? Duch ? Czy tylko moja wyobraźnia ?
  • -2

Arti1915.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To na pewno twój kot, jeśli takowego posiadasz.
  • 3

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Ja rozumiem, że wczoraj był dzień nauczyciela i młodzież miała wolne w szkole, ale bez przesady. Codziennie pojawiają się nowe tematy zakładane przez nudzące się dzieci, o tym, że coś im się przewidziało, albo coś im się wydaje. Ten temat nie jest inny.
Jest to klasyczny przykład myślenia magicznego i wybujałej wyobraźni, czyli szukanie w prostych zjawiskach metafizycznych wyjaśnień. A w tym nie ma nic paranormalnego. Po prostu mamy tutaj opis tego, co sobie wyobrażałeś. Jak nie potrafisz wizualizować tego co chcesz to znaczy że musisz więcej poćwiczyć. Jeżeli będzie szukał przyczyn w duchach to daleko nie zajdziesz. Bo to jest jedynie metoda żeby zrzucić z samego siebie odpowiedzialność.
  • 11

Taga.
  • Tematów: 8
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Tu musisz zadać sobie pytania np. od jak dawna to się dzieje ? przy jakiej okazji się to przydarzyło ? kiedy się najczęściej uaktywnia ? itp. Ja twierdzę, że to duch, którego powinien odesłać egzorcysta. Samemu odradzam takiej zabawy, bo przeważnie źle się ona kończy oczywiście nie dla ducha tylko dla laika. Pół biedy jak duch jest w pomieszczeniu, gorzej jak zapragnie zawładnąć Twoim ciałem, czego Ci nie życzę.
  • -2

OGIDYN.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czasami w wieku dojrzewania pojawia się małe rozdwojenie jaźni - druga połówka Ciebie jest widocznie wredna i robi Ci na złość.Może pomedytuj wcześniej,skup się - myśl o jednej rzeczy z jak najmniejszą ilością szczegółów,żeby się nie rozpraszać.Potrenuj wizualizację - zacznij od cytryny - to najprostsza wizualizacja z efektem - przekonasz się na ile potrafisz się skupić - jak zacznie Ci lecieć ślina to ok jak puszczą zwieracze pomyśl o egzorcyście :D
  • 0

Progammer1433.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja myślę że to nie duch ,a sama psychika .Pewnie myślisz o czymś innym patrzysz na coś innego i myśli automatycznie się mieszają.Co do mebli jak powiedziałeś żeby się odczepił bałeś się że coś się stanie i wyostrzyłeś swoje zmysły tu akurat słuch ,a te dźwięki pewnie towarzyszą meblom już od dawna.To moja opinia.
  • 0

ReligietoBzdury.
  • Tematów: 7
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Tak wlasnie dziala autosugestia :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych