Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dziwne odgłosy i pukanie w nocy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

Bobrov.
  • Tematów: 7
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Witam. W tym temacie chciałbym opisać Wam swoje dwie historie, które są w 100% autentyczne. Może nie są zbyt straszne, ale za to prawdziwe.

Pierwsza historia: było to już dość dawno temu, bo wtedy, gdy miałem około 5-6 lat i spałem jeszcze ze swoją Mamą. Pamiętam to dość dobrze. Obudziłem się w nocy i wyraźnie słyszałem jakieś głosy. Kiedy spytałem się swojej Mamy "co to?", ona odpowiedziała: "ale o co Ci chodzi?". Powtarzało się to przez kilka lub kilkanaście nocy. Widać było, że tylko ja słyszałem te głosy, a moja Mama nie. Jestem w 100% przekonany, że to nie był sen.

Druga historia: to zdarzyło się całkiem niedawno. Otóż położyłem się spać po 23 (gdzieś tak). Leżałem i rozmyślałem. W końcu chciałem już zasnąć, jednak mnie i moją Mamę obudziło dziwne, jednostajne pukanie. Nie byli to raczej moi sąsiedzi, gdyż u mnie w klatce mieszkają ludzie wyłącznie poważni. Nie budziliby ludzi w środku nocy. To pukanie trwało mniej więcej 5 minut. Nie powiem - byłem trochę przestraszony. W końcu moja Mama zdenerwowała się i zaczęła pukać w kaloryfer. Ku mojemu zdziwieniu pukanie ustało.

Czy możecie mi wytłumaczyć, czego doświadczyłem?
  • 0

Muhomorniczy.Cylon.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dobry zart,daje plusa
  • 2

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Pierwsza historia: było to już dość dawno temu, bo wtedy, gdy miałem około 5-6 lat i spałem jeszcze ze swoją Mamą. Pamiętam to dość dobrze. Obudziłem się w nocy i wyraźnie słyszałem jakieś głosy. Kiedy spytałem się swojej Mamy "co to?", ona odpowiedziała: "ale o co Ci chodzi?". Powtarzało się to przez kilka lub kilkanaście nocy. Widać było, że tylko ja słyszałem te głosy, a moja Mama nie. Jestem w 100% przekonany, że to nie był sen.

5-6 lat, jaki to cudowny wiek. Jaką wtedy dziecko ma bujną wyobraźnię :D Ja np. myślałem, że gdy dzieci nie usnął przed północą to są porywane przez jakiegoś osobnika, który wchodzi przez okno :D Albo ciągle patrzyłem się w okno i widziałem jakieś tam wampiry :D

Druga historia: to zdarzyło się całkiem niedawno. Otóż położyłem się spać po 23 (gdzieś tak). Leżałem i rozmyślałem. W końcu chciałem już zasnąć, jednak mnie i moją Mamę obudziło dziwne, jednostajne pukanie. Nie byli to raczej moi sąsiedzi, gdyż u mnie w klatce mieszkają ludzie wyłącznie poważni. Nie budziliby ludzi w środku nocy. To pukanie trwało mniej więcej 5 minut. Nie powiem - byłem trochę przestraszony. W końcu moja Mama zdenerwowała się i zaczęła pukać w kaloryfer. Ku mojemu zdziwieniu pukanie ustało.

Skąd dochodziło to pukanie? Może jakieś dowciapne dziecko przyjechało do sąsiadów i pukało? Albo coś w rurach stukało?
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jakie to były głosy? Sąsiedzi na klatce może rozmawiali? Wyobraźnia? Jakieś początki schizofrenii?

Czy możecie mi wytłumaczyć, czego doświadczyłem?

To, że mieszkają poważni ludzie nie znaczy, że komuś się nie nudziło. Ktoś pukał w kaloryfer, mama odpukała i ten ktoś kto pukał może się przestraszył (co to by była za ironia).
  • 0

Bobrov.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Wierz mi, że byłem inteligentnym dzieckiem, który nie wierzył w byle co. Pukanie dochodziło z góry. Z rur to na pewno to pukanie nie dochodziło. Te głosy to były jakieś krzyki. To pukanie to było bardziej tak jakby pukał w stół.
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

1. historia - mógł to być paraliż senny. Kiedy mózg obniża swoją aktywność (podczas zasypiania) albo gdy jest niska (przy budzeniu się) i w ogóle w wielu sytuacjach związanych z kładzeniem się do łóżka, wówczas traci się możliwość rzetelnej oceny sytuacji. Mówimy tu o falach theta, podczas których pewne sprawy wyglądają inaczej niż podczas normalnej aktywności. Dodam oczywiście, że nocna pora "robi swoje" i działa stymulująco na wyobraźnię.

Fale theta są najczęściej występującymi falami mózgowymi podczas medytacji, transu, hipnozy, intensywnego marzenia, intensywnych emocji.[...] Dla tej częstości tok myśli staje się niespójny i zanikają związki logiczne, co wyraźnie widać na przykładzie myślenia w czasie marzeń sennych.

2. historia - pukać każdemu wolno. Zresztą nie wiadomo kto i o co pukał. Może sąsiedzi uprawiali seks (pukali się) ? Twoja mama odpukała w kaloryfer i zrozumieli, że może przeszkadzają, więc ich reakcja była całkiem uprzejma. Może ktoś coś naprawiał?

To pukanie to było bardziej tak jakby pukał w stół.

Może rozbijanie kotletów na schabowe? Jeśli to była noc z soboty na niedzielę, na 99% tak właśnie było.
  • 0

Bobrov.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

To na pewno nie był odgłos uprawiania seksu. To było bardziej tak jakby pukanie do drzwi lub pukanie w stół. Ktoś miał coś naprawiać w środku nocy? Ludzie w mojej klatce są inteligentni i wiedzą o której godzinie zaczyna się cisza nocna. W tym właśnie problem, że była to noc z poniedziałku na wtorek, więc kto normalny pukałby w środku nocy, podczas gdy inni chcą się wyspać, bo następnego dnia idą do pracy.
  • 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

2. historia - pukać każdemu wolno. Zresztą nie wiadomo kto i o co pukał. Może sąsiedzi uprawiali seks (pukali się) ? Twoja mama odpukała w kaloryfer i zrozumieli, że może przeszkadzają, więc ich reakcja była całkiem uprzejma. Może ktoś coś naprawiał?

Heh, to by mogło wyjaśnić te jednostajne pukanie. Mogliby uprawiać seks ruchem jednostajnym i łóżko jednostajnie skrzypiało :D
  • 0

nazwa wyświetlana.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To na pewno nie był odgłos uprawiania seksu.

w wieku 5 lat mogłes odróżnić dzwięki uprawiania seksu? Oo
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Uwielbiam gdy mieszkańcy bloków zastanawiają się "Co to za nocne odgłosy?" tak jakby chcieli dostać paranormalne odpowiedzi. Przecież w bloku nigdy nie można wykluczyć czynnika ludzkiego. W pierwszym przypadku mógł to być włączony gdzieś za ścianą telewizor (tylko mi nie mów, że absolutnie NIKT z sąsiadów nie ogląda TV po 22 ze względu na ciszę nocną bo w życiu w to nie uwierzę, niektórzy mogą oglądać TV i o 3 w nocy, mają do tego prawo!) który twoja mama - zbyt zmęczona by zwracać na dźwięk uwagę lub po prostu przyzwyczajona do tego typu nocnych odgłosów - zignorowała a przypadek z jednostajnym stukaniem jak najbardziej wskazuje na seks. Godzina pasuje, po 23, w sam raz na króciutkie "pukanko" przed zaśnięciem. Sąsiedzi chcąc uszanować ciszę nocną a być może swoją prywatność starali się nie jęczeć jednak zapomnieli o rozklekotanym łóżku które raz po raz uderzało o ścianę lub pobliski mebel.
  • 1

manitoris.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To na pewno nie był odgłos uprawiania seksu. To było bardziej tak jakby pukanie do drzwi lub pukanie w stół.

To sie wcale nie wyklucza! :rotfl: Przy drzwiach, na stole, podlodze, parapecie, wannie - to wszystko moze stukac i trzesczec, gdy "milosc" jest w domu!

Poza tym naprawianie w nocy, moze i sie nie chciec ale jak ktos caly dzien 6 dni w tyg zapieprza, to kiedy ma zonie polke przykrecic? nie raz sam bralem wiertarke udarowa w nocy i heja! a co dopiero popukac troche.
Niestety ale w bloku to masz 99,99999999% prawdopodobienstwa ze to sasiad NAWET z klatki obok - plyta niesie dzwieki wzdluz i wszez, albo naturalna praca budynku/materialu - zanim gdzies sie rysa na scianie pojawi to musi scianami pobujac..
  • 0

optyk.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Paraliż, kaloryfer, leki (np. mój wzmacniający wychwyt zwrotny serotoniny powoduje słyszenie dźwięków nieistniejących ;) na szczęście biorę go tak, by zanim zacznie działać zdążyłbym usnąć ;) )

Kaloryfer - moja znajome (heh, 55 lat ma chyba) komunikuje się z sąsiadką stukając w kaloryfer). Może inne sąsiadki tak samo robią? Takie coś może się nieść na całą wysokość 5 metrowego budynku nawet. Nie wiem ile max, bo ta moja znajoma właśnie tak robi. Jak koleżance ktoś odpukuje, do znaczy - BEZ ODBIORU, ROZKAZ PRZYJĘTY (czyli jak odpuka, to znaczy, że chce się z nią spotkać, a jak nie, to wtedy za jakiś czas znów puka w rury/kaloryfer).

Paraliż, kaloryfer, leki (np. mój wzmacniający wychwyt zwrotny serotoniny powoduje słyszenie dźwięków nieistniejących ;) na szczęście biorę go tak, by zanim zacznie działać zdążyłbym usnąć ;) )

Kaloryfer - moja znajome (heh, 55 lat ma chyba) komunikuje się z sąsiadką stukając w kaloryfer). Może inne sąsiadki tak samo robią? Takie coś może się nieść na całą wysokość 5 metrowego budynku nawet. Nie wiem ile max, bo ta moja znajoma właśnie tak robi. Jak koleżance ktoś odpukuje, do znaczy - BEZ ODBIORU, ROZKAZ PRZYJĘTY (czyli jak odpuka, to znaczy, że chce się z nią spotkać, a jak nie, to wtedy za jakiś czas znów puka w rury/kaloryfer).

Przepraszam, że się powtórzyłem z odpowiedzią trochu, ale chciałem to uwiarygodnić.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych