Skocz do zawartości

Zdjęcie

OOBE - otwarte oczy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

Roger123.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam. Wczoraj w wprowadziłem się w stan głębokiego relaksu, aż w pewnym momencie niemal nie czułem ciała fizycznego. Jednak cały czas nadal skupiałem się na oddychaniu. W pewnym momencie dochodziłem do stanu, w którym zapominałem o oddychaniu i natychmiast przychodziło mi na myśl aby wyjść z oobe, dlatego np. stosowałem metodę liny. W momencie tym zaczynałem czuć naprawdę spore wibracje, które męczyły mnie tak bardzo, że dalej musiałem zacząć głębiej oddychać, a więc dalej świadomie. Jak temu zaradzić ? Co zrobiłem źle ?

Ponadto w pewnym momencie, gdy spokojnie sobie oddychałem - otworzyłem oczy. Czułem się wtedy jakbym już był w świecie astralnym, tzn. wydawało mi się jakby mój umysł był uwięziony w ciele. Spróbowałem wtedy podnieść rękę - licząc, że podniosę tą astralną. Przyszło mi to z wielkim wysiłkiem, ale w końcu podniosłem rękę - z tym, że prawdziwą ;/

Czy ma ktoś jakieś wskazówki ?
  • 1

Alembik_Vina.
  • Tematów: 16
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nic nie zrobiłeś źle. Wszystko jest ok, ale za pierwszym razem zawsze są takie pudła. Moim zdaniem główny błąd tkwił w tym, że próbowałeś podnieść rękę. Ja na twoim miejscu spróbował bym albo podnieść całe ciało, jak podczas skłonu, albo obrócić się w bok i jakby stoczyć się z łóżka. Można też wizualizować sobie podnoszenie albo wręcz spadanie wgłąb łóżka. Rękę łatwiej jest odparaliżować niż całe ciało i to dlatego. Poza tym najpierw wychodź a później dopiero gdy już czujesz że jesteś poza otwórz oczy. Tak jest wygodniej i świadomość lepiej to znosi, jako prawdziwe przejście w OOBE. Nie pomylisz go wtedy z realnym światem a to się zdarza. Ja pamiętam, że jak miałem takie wrażenia o których teraz opowiadasz to wkrótce zaliczyłem też pierwsze wyjścia, więc jesteś na dobrej drodze ;)

Użytkownik Alembik_Vina edytował ten post 22.08.2011 - 13:57

• 0

Roger123.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam jeszcze pytanie. Czy gdybym wyszedł z ciała przy otwartych oczach to w moim ciele fizycznym również zostałyby one otwarte ?
  • 0

Tomr.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chyba nie da rady w ogóle wyjść.
U mnie jak już kontroluje ciało astralne to otwarcie oczu powoduje błyskawiczny powrót.
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem można przygotowania do podróży astralnych rozpocząć od ćwiczeń z poszczególnymi fragmentami ciała astralnego w głębokim transie, no może średnim transie.
Widzenie astralne w dużej mierze zależy od dostrojenia się do wibracji wymiaru do którego się dostaniemy.
Świadome operowanie ciałem astralnym musimy wypracować sobie sami podobnie jak robi to sportowiec który zanim zacznie osiągać sukcesy w swojej dziedzinie rozwija swoje mięśnie fizycznie oraz wzmacnia psychikę tutaj również ktoś kto chce podróżować świadomie musi zbudować swoje ciało astralne.

Dlatego uważam że ćwiczenia "na sucho" ( od pływania na sucho ^^, ) są dobrym pomysłem.

W jednym z tematów poświęconych oobe zamieściłam kilka ćwiczeń.
  • -1

Igi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zawsze kiedy doświadczasz stanu OOBE masz otwarte oczy, albo inaczej .... wydaje Ci się, że oczy są otwarte.
Ja starałem się wyjść od roku, udało mi się to zupełnie nie zamierzenie 1,5 tyg temu.. w środku dnia, położyłem się znudzony dniem, i zmęczony upadłem, nakryłem głowę poduszką żeby promienie słoneczne nie przeszkadzały mi w śnie, leżałem, marzyłem, aż w końcu było tak przyjemnie, że postanowiłem otworzyć oczy, żeby skontrolować sytuacje (mam tak przed snem), więc otworzyłem oczy i zobaczyłem ścianę pokoju, wszystko było okej, i nagle ta jedna myśl (nawet teraz mnie ciarki przeszły), przecież moja głowa jest zakryta poduszką, gdybym naprawdę otworzył oczy widział bym tylko ciemność. Zaczęło mi... ciamkać w uszach, brzęczeć, nie wiem jak to nazwać, i zacząłem się unosić do góry, widząc Siebie na łóżku, poduszkę na głowie, rękę na poduszce. Właśnie przygotowuję opis całej sytuacji. 5 dni temu znowu mi się to przytrafiło, znowu nie świadomie, tym razem jednak słyszałem tylko ten brzęk w uszach, w tym brzęku jest coś bardzo nie przyjemnego w stanie OOBE(to coś jak dose 'Astral Projection'), ale kiedy chciałem otworzyć astralne oczy, tak się przy tym spinałem, że się wybudziłem.

Wydaję mi się, że będę pomocny, nie wiem czy to można nazwać radą, ale...
kiedy jesteś w stanie głębokiej medytacji, masz projekcje, bardzo wyraźne obrazy, staraj się wpatrywać w malutkie szczegóły całego obrazu.
Dla przykładu,
kiedy oczyma wyobraźni widzisz oazę na środku pustyni, postaraj się dostrzec palmę, kiedy widzisz już palmę, skup się na kamieniu pod nią, kiedy widzisz kamień, skup się na jego kształcie, rysach, wypukłościach, i w końcu ... to się dzieje.

Nie ukrywam, że pomógł mi też stan... wstrzemięźliwości, zupełnego wstrzymania (hmm jak by to ładnie ująć) - wydalania plemników z organizmu(3 tygodnie), a przez to utrzymuję się cały czas w stanie lekkiego podniecenia, to pomaga w wyraźniejszych obrazach tworzonych przez wyobraźnie i nie pozwala zasnąć - nie chce wyjść na zboczeńca, ale wydaje mi się, że to KLUCZ do OOBE.

"Krytyka czystego rozumu" Immanuel Kant - pisze On, że orgazmy szkodzą jasności umysłu :)
Książkę podaje jako ciekawostkę i jako obronę przed złośliwymi komentarzami :>

Pozdrawiam. Mam Nadzieję, że pomogłem.

Użytkownik Igi edytował ten post 29.08.2011 - 15:09

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych