Napisano 24.07.2011 - 21:07
Napisano 24.07.2011 - 22:11
Po pierwsze: odłóż te książki. Już spełniły swoją rolę powodując, że zainteresowałeś się tematem i spróbowałeś. Nie sądzę by były jakoś istotnie przydatne chyba, ze jako źródło inspiracji do dalszych działań.Czy zrobiłem to prawidłowo ? A może po prostu tak miało być i nie miałem nic widzieć ? Przed chwilą przeczytałem, że gdy medytujemy często to dopiero wtedy aktywuje się nasze 'trzecie oko', tzn. dopiero wtedy zacznę widzieć coś w czasie medytacji ?
Pytając "czy?" zakładasz, że są ograniczenia. Lepiej jest założyć, że nie ma ograniczeń i zapytać "jak?"Jeszcze pytanie. Czy jeśli tak to miało wyglądać, tzn. byłem w prawidłowym stanie medytacji tylko z 'ciemnym ekranem' ;d to czy da się z tego stanu wejść w oobe ?
Użytkownik Ill edytował ten post 24.07.2011 - 22:12
Napisano 25.07.2011 - 08:34
Napisano 25.07.2011 - 09:16
Napisano 25.07.2011 - 10:14
W końcu zamknąłeś oczy wiec czego się spodziewałeś?Tymczasem to do czego doszedłem to brak odczucia całego ciała i ciemność.
Powiedział bym że jeśli chcesz zobaczyć coś wspaniałego, ekscytującego to otwórz oczy zapewniam że coś zobaczysz, rzecz w tym że ludzie nie zawsze potrafią patrzeć. Gdy patrzy się np. na drzewo to nasz umysł od razu kategoryzuje, etykietuje dany obiekt i umyka nam esencja obserwowanego obiektu, nie widzimy go o tyle taki jaki jest, a taki jaki zakładamy że jest opierając się na najbardziej charakterystycznych cechach obserwowanego obiektu. Oczywiście jest to przydatne w zależności od danego działania, celu np. w czasie pracy wymagającej szybkiego działania.Czy zrobiłem to prawidłowo ? A może po prostu tak miało być i nie miałem nic widzieć ? Przed chwilą przeczytałem, że gdy medytujemy często to dopiero wtedy aktywuje się nasze 'trzecie oko', tzn. dopiero wtedy zacznę widzieć coś w czasie medytacji ?
Co to znaczy prawdziwe i prawidłowe? Czy według ciebie nie ma czegoś takiego jak wyobraźnia? Nie ma takiej możliwości?3 oko pokazuje Ci rozne wspaniale obrazy i jak najbardziej wszytkie one są prawdziwe i prawidlowe.
Też to kiedyś miałem ale to raczej nie była kwestia trzeciego oka, a jeśli tak to powiedz dlaczego, po czym to poznałeś?Wczoraj bylem na chrzcie u siostry i po raz pierwszy od dluzszego czasu zawitalem do kosciola, podczas czytania roznych przypowiesci przed lektora, skoncentrowalem sie i urzywajac trzeciego oka zauwazylem tworzaca sie nad jego glowa jasną poswiate,
Zgadzam się.Po pierwsze: odłóż te książki. Już spełniły swoją rolę powodując, że zainteresowałeś się tematem i spróbowałeś. Nie sądzę by były jakoś istotnie przydatne chyba, ze jako źródło inspiracji do dalszych działań.
Napisano 25.07.2011 - 18:42
Użytkownik restek edytował ten post 25.07.2011 - 21:30
Napisano 26.07.2011 - 10:34
Użytkownik Aidil edytował ten post 26.07.2011 - 10:47
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych