Z góry przepraszam za wydaje się idiotyczne pytanie. Być możę wielu z was to oburzy.
Ale ... tak się właśnie zastanawiam czym różni się LD od OOBE?
LD to świadome śnienie, natomiast OOBE to wyjście z poza ciała. Patrząc na to obiektywnie korzystniej jest zajmować się tylko OOBE, ponieważ można faktycznie z kimś rozmawiać chodzić sobie na żywo gdzie tylko się chce.
A LD to tylko przejmowanie kontroli nad snem. Więc chodzi tylko tutaj aby sobie pofantazjować w swoim śnie?
Np. przejechać się Ferrari? 
różnica jest taka, że LD istnieje, a OOBE nie
w 70 % przypadków OOBE to LD, w 30 % chora wyobraźnia
do pana powyżej: forum czy jest paranormalne czy antykomuchowe, a może ateistyczno-buddystyczne, nie obliguje do tego by nie mieć swojego zdania. Co więcej zdanie swoje mieć należy. Czy każdy post, trzeba zaczynać od słów: MOIM ZDANIEM, by ludzie na forach zrozumieli, że domyślnie tak zaczyna się na forum dyskusyjnym każdy post. Mogę nazwać każdą osobę na świecie, łącznie z prezydentem, papieżem i Bobem Marleyem kłamcą, kiedy mi się tylko podoba, przytoczyć, bądź nie, swoje argumenty, bo to jeszcze wmiare wolny świat, z wmiare wolną możliwością wypowiedzi.
Tak, dla mnie OOBE to fikcja, a większość ludzie piszący o nim to kłamcy, lub niedoinformowana dzieciarnia. TYLE. Mam prawo tak sądzić, mam prawo tak napisać, bo obrazą to jest wyzywanie od ku**w, a nie nazwanie kogoś kłamcą. Tyle
Użytkownik asp edytował ten post 14.08.2011 - 10:43