Skocz do zawartości

Zdjęcie

Man Gets lost in the Catacombs of Paris

• Please log in to reply
20 replies to this topic

dżek.

Muzyka Śnieżnych Pól

• Tematów: 280
  • Artykułów: 39
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ten człowiek, który zaginał to dotarł tam sam, film pokazuje, że dociera do miejsca w którym jest namalowany szkielet i idzie w prawo, gdzie z kości są ułożone strzałki, które prowadzą do masowego grobu (wg prowadzącego nie wiadomo jak wiele tych kości tam było, ponieważ ciężko było dostrzec dno. prowadzący mówi nawet o tysiącach kości) dalej na filmie widać jak ten człowiek ogląda czaszkę, później jest pokazane już tylko jak biegnie i dalszą częścią jest zgubienie kamery.

Gdybym tam był sam to pewnie postąpił bym podobnie. W nocy gdy idę sam czasem miewam dreszcze z powodu takiego, że mam wrażenie, że ktoś mnie śledzi. Zwariowałbym na sto procent będąc w katakumbach sam i widząc taki obraz. Zaraz bym miał wizję, że zewsząd patrzą duchy. Lęk, ciemność, osamotnienie, wąskie korytarze to wszystko wpływa na psychikę.

Użytkownik dżekson edytował ten post 13.04.2011 - 08:14

• 2

cmal.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kocham takie filmy, znacie więcej takich materiałów?

Ostatnio natknąłem się na całkiem fany kanał na YT, Polski, o podobnym klimacie

Może coś w ten deseń znacie? Uwielbiam oglądać takie filmy, zwłaszta kręcone przez amatorów :lol
  • 1

Furror.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zgadzam sie z wypowiedzią Majstera
prawda jest taka jesteśmy gdzieś w katakumbach odbite ciało na ścianie strzałki z kości do masowego grobu pewnie jakieś cuchnące bądź innego rodzaju niesprzyjające powietrze po pewnym czasie idzie oszaleć z resztą po minie gościa widać że jest w ciężkim szoku.
Przyspieszyła adrenalina potrzebowali więcej powietrza zaczęli kierować sie do wyjścia.
Nie wykluczone że jest tam coś co nas przerasta ale na pewno nie jest to na kamerze ;)
  • 0

katabas.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Te katakumby zawsze, odkąd wiem o ich istnieniu przerażają mnie na samą myśl o nich, i to nie przez duchy, a samą głębokość, zawiłość i groźbę niewydostania się.

Jednak: kto znalazł i przyniósł kamerę.
  • 0

Wozimo.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cóż, wiem że ten temat był już głęboko pod innymi tematami lecz natrafiłem teraz na niego i chciał bym rozwiać pewne wątpliwości odnośnie kto znalazł ową kamerę. Z tego co zrozumiałem z 1 filmu zamieszczonego na stronie to od 1:14 facet wypowiada się jak ta kamera trafiła z powrotem na powierzchnię. Otóż mówi nam że została znaleziona przez ludzi, którzy zeszli w dół katakumb a następnie po powrocie wręczyli mu ją.

Swoją drogą ciekawi mnie co tego faceta tak wystraszyło. Wiadomo, kiedy zagrożone jest nasze życie raczej nie będziemy ratować, dajmy na to telefonu czy w tym przypadku kamery. Możliwym też jest, że podziałała jego wyobraźnia albo zobaczył coś czego widzieć nie chciał.

Pozdrawiam!
  • 0

Lia.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dokładnie, było wspomniane, że tę kamerę znaleźli w katakumbach ludzie - i to mówione jest właśnie w 1:14 minucie. ;)

Mnie najbardziej przeraził moment, kiedy prowadzący powiedział, że niedługo kończą się im baterie i trzeba wracać, a dla zademonstrowania skutków - zgasił wszystko. Kompletna ciemność. Dodał, że w takich warunkach nikt nie ma szansy przeżyć. Aż mnie dreszcze przeszły w tym momencie... Kiedy pomyślałam sobie, że zaginiony porzucił jedyne źródło świata i zarazem przewodnika, bo górą wziął strach, a może coś jeszcze? Przerażające!

Nie wyobrażam sobie wchodzić w takie ciemne tunele samej, nawet w kilkuosobowej grupie. Brak kontaktu ze światem, narastająca klaustrofobia, zapachy (zatęchłe powietrze) + malowidła i kości nie mogą nie wpłynąć na ludzką psychikę. To jest moim zdaniem tymi wrotami do piekła - kiedy poddajemy się wrażeniom i tracimy pewność siebie, wpadamy w panikę.

Daję plus, bo materiał jest naprawdę "creepy".
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych