Skocz do zawarto¶ci

Zdjęcie

Nostradamus a III Wojna Światowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedĽ
1341 odpowiedzi w tym temacie

butibu.
  • Tematów: 20
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zakończenie przepowiedni Wielopolskiego:

Powstanie Polska od morza do morza,

Czekajcie na to pół wieku.

Chronić nas będzie zawsze łaska Boża,
Więc cierp i módl się człowieku.

Gdyby liczyć pół wieku od 1989 - to daje rok 2039. (Znów trzydziesty dziewiąty)

Według Arteuzy, Polska ma się powiększyć pod koniec trzeciej wojny światowej. Więc odejmuję 23 lata - ile ma trwać wojna.

Otrzymuję rok 2016. Różnica między rokiem 2012 wynosi cztery lata. Z czego może wynikać różnica?

Na pewno nie chodzi o dokładnie pół wieku. Jest to wielkość oriętacyjna. Przecież, wszystkie wydarzenia polityczne nie muszą, albo nawet nie mogą wydarzyć się w jednym roku. Jest jeszcze jedna kwestia. Trzecia wojna ma wybuchnąć po wcześniejszym konflikcie i podpisaniu pokoju. - A jednocześnie ma być to rok spełniający pewne reguły, w efekcie których w najbliższym czasie mamy tylko dwie daty: 2012 i 2021. Wszystko to opisał Arteuza.

Być może, przewidywania nie były aż tak dokładne. Może data nie określa początku trzeciej wojny, tylko konfliktu poprzedzającego trzecią wojnę. W ten sposób, odnalazły by się czas niwelujący różnicę między 2012 a 2016 r.

Jednak w kontekście całej przepowiedni Wielopolskiego. Wydaje mi się, że być może... Być może, będzie trzeba dodać pół wieku do daty początku trzeciej wojny śiwiatowej. Gdyż po 23 lat wojny totalnej, z użyciem broni ABC świat będzie zrujnowany. Więc, na pewno nie byłby to początek złotego wieku dla żadnego kraju. Raczej początek walki o przetrwanie w zdewastowanym środowisku. Tak patrząc na to co już się u nas dzieje, to jednak rok 2062 lub 2073 jest realną datą.

Edit: - wojna ma trwać nie 23 a 27 lat.

Użytkownik butibu edytował ten post 10.02.2012 - 12:12

• 0

Grash.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oprócz 2012 i 2021 roku, mamy jeszcze 2030 o którym Arteuza...zapomniał?
  • 0

butibu.
Reputacja

Napisano

Oprócz 2012 i 2021 roku, mamy jeszcze 2030 o którym Arteuza...zapomniał?

Cytat z Arteuzy:

III Wojna ¦wiatowa ma się rozpocz±ć w XXI wieku -po 10 latach(dekadzie)superterroryzmu muzułmańskiego w roku w którym suma cyfr daje liczbę 3,a rok ten dzielony przez 3 daje liczbę całkowit±.
W wieku XXI s± trzy takie daty:
Rok 2001 to 2+0+0+1=3 Rok 2001:3=667
Rok 2010 to 2+0+1+0 =3 Rok 2010:3=670
Rok 2100 to 2+1+0+0 =3 Rok 2100:3=700

Nostradamus był również matematykiem i lubował się w tego rodzaju zagadkach jak też szaradach i rebusach

Ostatnio niektórzy znawcy Nostradamusa przychylaj± się do 2010 roku jako terminu ewentualnej daty wybuchu III wojny ¦wiatowej ,który poprzedzony by został 10 latami super-terroryzmu,to jest od ataku na wieże nowojorskie w 2001
W takim wypadku jakie¶ ważne wydarzenie mogło by być pózniej uznane za wybuch tej wojny.

Istniej± jeszcze dwie możliwo¶ci datowe wybuchu III Wojny ¦wiatowej-otóż w ¦redniowieczu był zwyczaj opuszczania jedynki przy wypowiadaniu daty np:zamiast rok : 1546 -mówiono i pisano rok : 546-
Tak więc mówi±c o XXI wieku(Nostradamus Jasno napisał w Alamachu że w ty roku będzie III Wojna ¦wiatowa to wówczas ;
Rok 2012 po opuszczeniu 2- i 0 na przedzie cyfra ta nie ma znaczenia więc 1+2=3 i 3:3 =1 -Możliwe ,że ten rok miał na my¶li Nostradamus-lub Rok 2021 ,wówczas po opuszczeniu cyfr 2 i 0 mamy Rok 21 czyli 2+1=3 i 3:3=1.

Trudno mi powiedzieć który to będzie rok.Ale jak wiemy pocz±tek wojny ma się zacz±ć w nocy(czas europejski)następnego dnia po zawarciu wieczystego pokoju na Bliskim Wschodzie.

Więc : 2030 / 3 = 676,6666... czyli się nie zgadza. Nie mam za to pojęcia z czego autor obliczeń wyci±gn±ł ich reguły.

• 1

2501.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@atak usa na iran: piszac, ze nie bedzie go przed wyborami mialem na mysli interwencje pokroju tych co byly w iraku, somalii (...) i ta powoli konczaca sie w afganistanie. O wojnie obronnej nie pisalem bo to calkiem inna beczka. a co do nie pokrywajacych sie dat bym byl bardziej tolerancyjny bo system datowania nostradamusa byl bardzo trudny do rozszyfrowania wiec te terminy ktore znamy moga nijak sie miec do prawdziwych.

@manitoris: islamizacja Europy i tyle w temacie:) dawno i wielokrotnie byl ten temat przedstawiany. Kazdy zachodnioeuropejski kraj bedzie borykal sie z tym "problemem".

Rosyjskie agencje poinformowały, że Iran wysłał do Syrii swoich żołnierzy, by wesprzeć reżim Baszara al-Asada - na pomoc dyktatorowi miało wyruszyć 15 tysięcy irańskich komandosów.

Ľródło
  • 0

Norbert.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam
Po przeczytaniu ostatnich kilku stron mam uwage na temat superterroryzmu. Któremu pocz±tek przypisywany jest na okres 11 wrze¶nia 2001. Lecz jeste¶my już ¶wiadomi tego że była to operacja fałszywej flagi. Wzwi±zku z tym można zauważyć że akt ten nie pokrywa się z definicj± ponieważ nie ma jasno okre¶lonych celów.

Można stwierdzić iż atak NATO jest rozpoczęciem Superterroryzmu.
Zarazem jedyne daty które mi się nasówaja na pocz±tek s± to:

9 paĽdziernika 2001 roku wojska państw NATO popierane przez pozostaj±cych w górach żołnierzy sojuszu północnego rozpoczęły bombardowania głównych miast Afganistanu – Kabulu, Kandaharu, Mazar i Szarif.

Po zamachach z 11 wrze¶nia administracja amerykańska zaczęła oskarżać Irak o posiadanie broni masowego rażenia i wspieranie terroryzmu. 29 stycznia 2002 roku prezydent Bush wygłosił orędzie, w którym zaliczył Irak do tzw. Osi zła. Od tego momentu rozpoczęły się przygotowania do wojny. Pomimo poważnych w±tpliwo¶ci prawnych i sprzeciwu Chin, Rosji i Francji, inwazja rozpoczęła się 20 marca 2003 roku. Koalicja składała się głównie z wojsk USA i Wielkiej Brytanii, ale też jednostek australijskich, hiszpańskich i polskich. Po ok. trzech tygodniach walk siły międzynarodowe objęły kontrolę nad większo¶ci± terytorium Iraku, obalaj±c rz±d tworzony przez partię Baas i Saddama Husajna. Formalny koniec inwazji nast±pił 1 maja 2003 roku.

"Terroryzm – pojęcie najczę¶ciej definiowane jako użycie siły lub przemocy psychicznej przeciwko osobom lub własno¶ci z pogwałceniem prawa, maj±ce na celu zastraszenie i wymuszenie na danej grupie ludno¶ci lub państwie ustępstw w drodze do realizacji okre¶lonych celów." http://pl.wikipedia.org/wiki/Terroryzm
  • 3

Krzewiciel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@UP

Nie to nie ta data, radzę przeczytać w±tek jeszcze raz. Dekada (10 lat) ma poprzedzać III Wojnę ¦wiatow±, czyli nie może to być wcze¶niej niż 2011 rok. Bior±c pod uwagę słówko "około" możemy wnioskować, że jaki¶ super zamach terrorystyczny (jak już było wcze¶niej pisane- wysadzenie NY za pomoc± bomby atomowej, lub zniszczenie wojsk NATO) będzie miał miejsce w tym roku.
  • 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

wysadzenie NY za pomocą bomby atomowej, lub zniszczenie wojsk NATO) będzie miał miejsce w tym roku.

Ja bardziej niż o wysadzeniu NY, myślałbym niestety raczej o Euro 2012 w Polsce. Jest duża szansa, że nasz kraj będzie obiektem ataków terrorystycznych w tym roku.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 11.02.2012 - 13:39

• -1

Krzewiciel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja bardziej niż o wysadzeniu NY, my¶lałbym niestety raczej o Euro 2012 w Polsce. Jest duża szansa, że nasz kraj będzie obiektem ataków terrorystycznych w tym roku.

Ale to własnie wybuch bomby atomowej w Nowym Jorku przepowiada Nostradamus. Nie ma natomiast nic na temat zamachów w Polsce.
  • 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale to własnie wybuch bomby atomowej w Nowym Jorku przepowiada Nostradamus. Nie ma natomiast nic na temat zamachów w Polsce.

Hmm. nie czytałem o czym¶ takim? Jest o tym w tym temacie? Kurczę, bardzo ciekawi mnie ten temat, ale przydałoby się wszystko "w pigułce", bo czytać 41 stron tematu nie chce mi się zbytnio :)
  • -1

Krzewiciel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Było pisane i to wiele razy:

Odpowiadam - proszę uważnie czytać moje teksty:
Nie napisałem, że III wojna ¶wiatowa ma się rozpocz±ć 10 lat po zniszczeniu dwóch wieżowców w
Nowym Jorku w roku 2001. Nostradamus nigdzie dokładnie nie okre¶lił, od kiedy zaczyna się ta
islamska superterrorystyczna dekada, napisał tylko o 13 wielkich zamach terrorystycznych, daj±c
do zrozumienia, że jeden z nich będzie tym "falowym-ci±głym" pocz±tkiem. Przy czym dał
wyraĽnie też do zrozumienia, że kilka z tych zamachów będzie przeprowadzonych przed t± dekad±.
Najbardziej niszczycielskim zamachem ma być wybuch ładunku nuklearnego w Nowym Jorku i
możliwe, że od tej daty należy liczyć tę dekadę.

Rok 2011?-2012?
Rozpoczęcie przez Mahdiego (przed tym m.innymi zamordowanie Osamy bin Ladena i Mułły
Omara) NOWEJ ERY Terroryzmu Islamskiego, tzw. DEKADY (10 lat) Superterroryzmu
islamskiego - możliwy wybuch brudnej bomby atomowej nad Nowym Jorkiem, to jest poprzez
wystrzelenie z Atlantyku rakiety ¶redniego zasięgu z bomb± nuklearn± z podwodnej łodzi zdobytej
na Pakistanie - łódĽ Mahdiego.

Przy czterdziestym pi±tym na niebiosach pojawi się wielki błysk,
Potworny płomień zbliży się do bram Nowego Miasta,
Po krótkiej chwili nagle wzbije się wysoko w górę,
Aby pognębić tym dowodem pychę Normanów (lub Amerykanów).
Nostradamus do¶ć często w swoich tekstach Normanami nazywał m.innymi Amerykanów - po
prostu do wielu krajów stosował różne nazwy, np. Francję nazywał: Francj±, Gali±, Kogutem,
Starsz± Siostr± itp. Nostradamus wiedział, że Wikingowie, czyli Normanowie jako pierwsi, to jest
przed Kolumbem przybyli do Ameryki, któr± nazywał, np.: Ameryk±, Atlantydami, Sternikiem
¦wiata, Wielkim Neptunem itd. itp.
Znam to tłumaczenie, które Pan napisał, ale nie uważam go za udane, szczególnie w tłumaczeniu na
język polski. Znam jeszcze 4 inne różni±ce się nawet bardzo tłumaczenia tego czterowiersza - tak to
już jest z wielu (chociaż nie wszystkimi tekstami) M. Nostradamusa. Podawałem już przykład wielu
tłumaczeń czterowiersza dotycz±cego roku 1999 (proszę go odnaleĽć na tej stronie). Nawet bardzo
poważni badacze tłumacz± go i interpretuj± go w całkiem odmienny sposób!!!
Ja jestem zwolennikiem tłumaczenia tekstów Nostradamusa na język polski w sposób zrozumiały
dla odbiorcy, ale nie pozbawiaj±cy ich tajemniczo¶ci, w czym tkwi cała ich uroda!!!
Czterowiersz którego przytoczyłem (tłumaczenie) w odpowiedzi na Pana pytanie interpretuję
dwojako:
1. Jako akt terrorystyczny muzułmanów na Nowy Jork w postaci zrzucenia tzw. "brudnej bomby"
atomowej, np. z łodzi podwodnej - proszę zwrócić uwagę na niezbyt duż± celno¶ć ładunku (słowa:
przy, w pobliżu 45 stopnia)
lub 2. Zrzucenia bomby nuklearnej przez Chińczyków w czasie trwania wojny amerykańskochińskiej
(po zniszczeniu Rosji) na Nowe Miasto, czyli Nowy Jork, który leży faktycznie przy 45
stopniu szeroko¶ci geograficznej.
O wojnie amerykańsko-chińskiej, która ma być jednym z wielu tragicznych elementów zwi±zanych
z III wojn± ¶wiatow± też mam zamiar napisać.

• 2

Grash.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Więc : 2030 / 3 = 676,6666... czyli się nie zgadza. Nie mam za to pojęcia z czego autor obliczeń wyci±gn±ł ich reguły.

Arteuza także o tym pisał. W ¶redniowieczu pomijano pierwsz± cyfrę w roku dla wygody. Np 1560 pisano '560. Czyli 2030 - '030 - 0+3+0=3, za¶ 3:3=1 Teraz rozumiesz?
  • 0

butibu.
Reputacja

Napisano

Np 1560 pisano '560. Czyli 2030 - '030 - 0+3+0=3, za¶ 3:3=1 Teraz rozumiesz?

Co przekonuje że, przy dodawaniu trzeba pomin±ć jedynkę, a przy dzieleniu nie wolno. Gdyby było inaczej, to Arteuza brałby pod uwagę również rok 2030.

• 0

Grash.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co przekonuje że, przy dodawaniu trzeba pominąć jedynkę, a przy dzieleniu nie wolno. Gdyby było inaczej, to Arteuza brałby pod uwagę również rok 2030.

Ja to obliczyłem tak, jak to zrobił Arteuza. Twoim sposobem - tym, który ów człowiek stosował na początku trzeba dzielić przez cały rok. Jeśli tak właśnie dzielić, to nawet 2021 nie daje liczby całkowitej, więc... kłocisz się, a pewnie nawet tego nie sprawdziłeś...

Edit:
Chyba, że Arteuza obliczył to jak w średniowieczu:
2021 - '021 - de facto 21
21:3=7

2030 - '030 - de facto 30
30:3=10

Pasuje?

Użytkownik Grash edytował ten post 12.02.2012 - 07:21

• 0

butibu.
Reputacja

Napisano

Je¶li tak wła¶nie dzielić, to nawet 2021 nie daje liczby całkowitej, więc... kłocisz się, a pewnie nawet tego nie sprawdziłe¶.

Ups. Pomyliłem się. (Dziwi mnie sytułacja bo użyłem kalkulatora. ) Czyli pasuje. Nie wiem czemu Arteuza o tym roku zapomniał.

• 0

Kravcov.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Naukowo zostalo udowodnione, ze mamy teraz rok 2019. Jezus narodzil sie 7 lat przez nasza er±...
Jak wiecie z Biblii, Chrystus urodzil sie w Betlejem w czasie spisu ludnosci. Potem krol Herod zarzadzil rzez niewiniatek. Swieta rodzina Maryja, Jozef i dzieciatko Jezus uciekaja przed ta rzezia do Egiptu. Pozostaja w Egipcie przez 3 lata, az do smierci krola Heroda. Wlasnie data smierci Heroda zapisana w rzymskich kronikach w roku 750 po powstaniu Rzymu, pozwala nam wyznaczyc date narodzin Jezusa. Musialo sie to wydarzyc 3 lata przed smiercia Heroda, czyli w 7 roku p.n.e. Zatem:
2012 + 7 = 2019
Zdaje sie, ze rok 2012 to juz byl... Jak dobrze pamietam, Arteuza tez pisal, ze osobiscie wierzy w 3 wojne po roku 2020. Jak dla mnie to teraz lepiej sie to kupy trzyma.
  • 0

Użytkownicy przegl±daj±cy ten temat: 0

0 użytkowników, 0 go¶ci oraz 0 użytkowników anonimowych