Skocz do zawartości

Zdjęcie

Łódź podwodna w centrum dżungli.

• Please log in to reply
9 replies to this topic

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Łódź podwodna w centrum dżungli.

Dołączona grafika

Niezwykła wpadka narkobiznesu.
Statek zatrzymano w pobliżu granicy Ekwadoru i Kolumbii, u ujścia jednej z rzek. To był jego dziewiczy rejs. Mógł przewozić tony kokainy.

Pomysłowość przemytników narkotyków przekroczyła kolejną granicę. W dżungli Ekwadoru zbudowali łódź podwodną.

Dołączona grafika

Prowizoryczna Stocznia - zostały tylko porozwalane belki...

W miejscowości Timbiqui w południowo zachodniej Kolumbi policja antynarkotykowa zarekwirowała łódź podwodną należącą do handlarzy narkotyków. To jedna z największych i najbardziej zaawansowanych technologicznie łodzi przemytników.

Dołączona grafika

Plan był taki: niewielka łódź podwodna, niezauważona przez amerykańską straż przybrzeżną, miała szmuglować do USA tony kokainy, a południowoamerykańscy bossowie narkotykowi mieli zarabiać dzięki temu wiele milionów dolarów. Ale ekwadorscy żołnierze przekreślili te zamiary.

Prowizoryczna stocznia w dżungli na granicy Ekwadoru i Kolumbii została odkryta dosłownie w ostatniej chwili. U-boot był już praktycznie gotowy. Ma 30 metrów długości, silnik diesla i zasilaną elektrycznie klimatyzację. Wraz z pojazdem w ręce żołnierzy wpadł także jeden z przemytników.

Amerykańscy śledczy, którzy również uczestniczyli w akcji, wcale nie cieszą się ze znaleziska. Raczej martwi ich fakt, że handlarze narkotyków mają takie możliwości.

Dobrze, że się nie zanurzył

Udało się go zatrzymać tylko dzięki temu, że nie ruszył jeszcze w swoją misję. Szef służby morskiej Kolumbii Antonio Herazo przyznaje, że narkotyki byłyby trudne do wykrycia, gdyby okręt się zanurzył.

Dołączona grafika

Podobny okręt, aż po peryskop załadowany narkotykami, zatrzymano w lipcu ubiegłego roku u wybrzeży Ekwadoru...

Zdaniem ekspertów
właśnie tą drogą kartele coraz częściej szmuglują narkotyki. Ale zatrzymania takich statków są niezwykle rzadkie.

Dołączona grafika

Czego to człowiek nie wymyśli, kreatywność to nasza mocna strona ... choć czasem zawodzi.... ;)

Źródło :
http://www.fakt.pl/O...lu,76410,4.html
http://www.bbc.co.uk...merica-12461089
  • 1

Romczyn.
  • Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja już dawno słyszałem o tego typu łodziach, żadna sensacja.

@down
Bardziej mi chodzi o to zdanie w tekście że "Pomysłowość przemytników narkotyków przekroczyła kolejną granicę", jakby to było coś nowego.

Użytkownik Romczyn edytował ten post 16.02.2011 - 16:18

• -1

Alexi Arduscoini.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Są ludzie co nie słyszeli, między innymi ja... i nie sensacja tylko ciekawostka.
  • 2

Brivion.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hahaha nieżle, dawno się tak nie uśmiałem :D
  • 0

Dedek.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ahh a juz myslalem, ze jakies niewyjasnione zjawisko i pytanie "co ta lodz pdowona robi w srodku dzungli? Czyzby jakas starozytna cywilizacja zostawila po sobie slad?". ;)

Ale pomysl dosyc ciekawy i, na pewno, kosztowny. Ciekawe do czego sa jeszcze zdolni.
  • 0

Brivion.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"co ta lodz pdowona robi w srodku dzungli? Czyzby jakas starozytna cywilizacja zostawila po sobie slad?"

Dokładnie tak samo pomyślałem :D Chyba jestem przewrażliwiony.
  • 0

Alexi Arduscoini.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W sumie też mi to przez myśl przeszło jak rozpracowywałam dopiero ten motyw :D

Takie dziwne Jungle, Jungle, Jungle, Submarine !! ;)

Fakt przemytnicy zaliczyli niezłą wtopę.
  • 0

slawek13.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmm ciekawe , w czym jeszcze oni mogą transportować narkotyki
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niedługo zaczną pakować narkotyki w ryby, które będą przepływały do danego miejsca :D
  • 0

Darken.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jestem tylko ciekaw, ile takich łodzi kursuje regularnie przemycając narkotyki i zostając w ukryciu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych