Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czakra

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

Zuzia1161.
  • Tematów: 5
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Przeczytałam na tej stronie, że żeby "uwolnić" jedną czakrę trzeba umieć uwolnić każdą.. Ale ja jestem amatorką dopiero uczę się o czakrach. Najbardziej mnie interesuje czakra 3 oka, ale nie wiem jak sprawić, żeby się otworzyła. Co chcę wiedzieć?
1. Czy to prawda, że trzeba trenować wszystkie czakry?
2. Jak otwierać czakry?
3. Co się dzieje kiedy otworzy się np. czakrę 3 oka.
4. Po co to właściwie jest?
5. Trzeba mieć szczególne zdolności do otwierania czakry ?
6. Ile czasu trenować czakrę? (chcę sobie to zagospodarować.)
  • 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aleeee spamujesz forum. Do rana będzie 20 Twoich tematów.

Na forum masz pełno odpowiedzi na te pytania tylko trzeba CZYTAĆ a nie spojrzeć przez 10 min i od razu pytać. Jak po kilku godzinach czytania kilku tematów będziesz mieć dalej jakieś wątpliwości to dopiero wtedy pytaj. Ja zanim coś tutaj napisałem to niemal wszystkie tematy z działu ufo przeczytałem. Tak samo inni użytkownicy, zanim coś pytają to najpierw sami szukają
  • 1

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Piszesz, że najbardziej chciałabyś otworzyć czakrę trzeciego oka, a parę linijek niżej "po co to właściwie jest?"
Sorry ale ja nie spodziewałbym się rzeczowych odpowiedzi na takie pytania... To tak jakbyś przez rok zbierała sumiennie pieniądze na powiedzmy laptopa a w międzyczasie chodziła i pytała ludzi do czego on służy. :/ :o
Kolega shortez słusznie zauważył, potraktuj najpierw Forum jako swoistą instrukcję obsługi czy przewodnik, wczytaj i wmyśl się w to co czytasz. Nie zawsze można chodzić na skróty a czasami jak zbyt nachalnie próbujesz to ktoś (czyt. MOD :) ) podstawia nogę...
Powodzenia w odkrywaniu ;)
  • 1

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wykrywam w tym złośliwość im więcej osób mówi żeby nie spamować to autorka robi to z podwojoną mocą :o

Taka propozycja jeśli jeszcze masz jakieś pytania to pisz je tu jako posty...jeśli już tak chcesz a nie zakładaj nowych temtów bo w końcu moderatorzy zrobią z Tobą porządek i będzie koniec zabawy.
  • 0

Last.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Piszesz, że najbardziej chciałabyś otworzyć czakrę trzeciego oka, a parę linijek niżej "po co to właściwie jest?"
Sorry ale ja nie spodziewałbym się rzeczowych odpowiedzi na takie pytania... To tak jakbyś przez rok zbierała sumiennie pieniądze na powiedzmy laptopa a w międzyczasie chodziła i pytała ludzi do czego on służy. :/ :o

Popieram - najpierw trzeba zrozumieć co to w ogóle są te rzeczy, a potem cokolwiek z nimi robić. Co do czakr, to Ci nie pomogę, ponieważ ich nie uznaję, tym niemniej dużo wiedzy jest w sieci, chociaż też w sumie... w internecie jest też wiele głupot popisanych. W sumie chyba najlepiej wziąć jakąś książkę o tym i poczytać ;)
  • 0

Gohan1.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Większość ludzi ma już otwarte czakry, tylko o tym nie wiedzą. Jedyne co możesz zrobić to "trenować je". Podczas medytacji,kiedy już będziesz zrelaksowana wyobraź sobie jak od czakry podstawy łączy cię z ziemią czerwony słup światła, wyrzuć z siebie wszystkie złe emocje i złą energię, wyobraź sobie jak rozpływa się ona w ziemi. Kiedy skończysz to, wyobraź sobie jak czerwone światło łączy się z korzeniami roślin i zabierz im trochę dobrej energii, wyobrażaj sobie i poczuj jak stopniowo energia zmienia kolory i przechodzi przez wszystkie czakry. W ten sposób staniesz się wrażliwsza na różne bodźce, jeśli zależy ci na trzecim oku, to po trenowaniu tego przez pewien okres (oczywiście nie krótki) będziesz więcej widziała i więcej czuła. Jeśli wiesz o czym mówię.

* Jak trudno ci wyobrazić sobie korzenie, to możesz podczas pełni wyobrazić sobie światło czakry korony i pobrać energię z księżyca w pełni, oczywiście wyobrażając sobie jak przechodzi ona przez wszystkie czakramy o góry w dół.

Mam nadzieję że pomogłam, tylko nie przesadź, nie przeładuj się energią bo rozregulujesz czakramy.
  • 0

Ilamtris.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ktoś z was się w to bawił?
Ja osobiście nie wiedziałem o ich istnieniu,a ze względu na brak czasu na zaznajomienie się z tym tematem, zobaczyłem tylko jedno zdjęcie Dołączona grafika
Wzorując się na tym zdjęciu mam rozumieć, że gdy uaktywnię np. czakrę splotu słonecznego to zamienię się z człowieka "głodnego władzy"?
Idąc moim rozumowaniem to np.Hitler miał otwartą czakrę splotu słonecznego całe życie?

Użytkownik Ilamtris edytował ten post 22.02.2012 - 20:10

• 0

Gohan1.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem rozwijanie czakr pomogą w postrzeganiu świata i tego co nas otacza oraz tego czego doświadczamy.

Czakra splotu jest odpowiedzialna za naszą emocjonalność. Kiedy działa prwidłowo jesteśmy zrównoważeni emocjonalnie, a w przypadku zaburzeń tej czakry emocje przejawiane są w wybuchowy sposób. Splot to także nasze centrum energii, słońce wewnątrz nas, które daje nam witalność i siłę.

A Hitler ... on był po prostu skur******* :) :) :)

Użytkownik Gohan1 edytował ten post 22.02.2012 - 20:54

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych