Napisano 31.01.2011 - 05:08
Napisano 31.01.2011 - 10:15
Użytkownik Niecodzienny edytował ten post 31.01.2011 - 10:25
Napisano 31.01.2011 - 10:49
Wartościowy Post
Użytkownik Cahir edytował ten post 31.01.2011 - 10:50
Napisano 31.01.2011 - 12:45
Użytkownik Muhad edytował ten post 31.01.2011 - 12:46
Napisano 31.01.2011 - 12:52
Ja jestem nietolerancyjny i nigdy nie będę tolerował żadnego homoseksualisty. Uważam to za chorobę psychiczną którą trzeba leczyć. Popieram KK w tych sprawach, jestem również za tym żeby powstały specjalne zakłady psychiatryczne dla takich osób. Gdzieś czytałem że są takie zakłady i one pomagają, serio
Mozecie mnie minusować ale zdania nie zmienie.
Napisano 31.01.2011 - 13:15
Napisano 31.01.2011 - 15:41
To zwykła nieprawda. O seksualności można głośno opowiadać nawet w Kościele - przykładem są książki ks. Ksawerego Knotza o rozkoszach małżeńskiego seksu. Ale to seksualność dobra - hetero.
Inna to po prostu grzech i do piekła z nimi.
To zwykła nieprawda. O seksualności można głośno opowiadać nawet w Kościele - przykładem są książki ks. Ksawerego Knotza o rozkoszach małżeńskiego seksu. Ale to seksualność dobra - hetero.
Użytkownik Nocny Wilk edytował ten post 31.01.2011 - 15:45
Napisano 31.01.2011 - 17:20
Niestety, wygląda na to, że Kościół Katolicki idzie z "duchem czasu" i rozmienia się na drobne.Pewnie, lepiej sobie uproscic. Kosciol przekazuje pewne wartosci i nie mozna go zmuszac, zeby zmienial swoje nauki 'z duchem czasu". Kosciol nie potepia w zadnym wypadku homoseksualistow, bo to stan umyslu. Potepia natomiast akt seksualny, ktory jest niezgodny z natura. Ty mozesz miec takie zdanie, a ktos inny nie. Tolerancja tak, ale promocja takiego sposobu zycia najbardziej na nie. Mysle, ze caly problem polega na tym, ze o ile nalezy tolerawoac osobe homoseksualna, nie pokazywac ja paluchem i nie narazac na zbedne przykrosci, nie mozna promowac tego typu modelu zycia.
Stanowisko Kościoła Katolickiego wyrażane tu przez księdza Guzowskiego jest niezgodne z tym, co w tym temacie ma do powiedzenia Pismo Święte:Ale posłuchajmy tej zachęty dokładniej: "Sam homoseksualizm nie jest przestępstwem ani grzechem, a dopiero stosunki homoseksualne. Zresztą tak samo traktowane są pozamałżeńskie stosunki heteroseksualne".
Zgodnie z katolicką nauką ksiądz toleruje więc geja czy lesbijkę, pod warunkiem że nie będą ze sobą sypiać. Dodaje porównanie ze zdradą małżeńską, co musi osoby homoseksualne szczególnie boleć, bo one zdradę przeżywają tak samo mocno jak osoby heteroseksualne.
Napisano 31.01.2011 - 17:35
Stanowisko Kościoła Katolickiego wyrażane tu przez księdza Guzowskiego jest niezgodne z tym, co w tym temacie ma do powiedzenia Pismo Święte:
Słyszeliście, że powiedziano: Nie cudzołóż! A Ja wam powiadam: Każdy, kto pożądliwie patrzy na kobietę, już się w swoim sercu dopuścił z nią cudzołóstwa. Mt 5:27-28 (BT)
To samo można odnieść do homoseksualizmu. Jest on grzechem bez względu na to, czy jest, czy nie jest praktykowany. Trwanie w nim, nawet w płaszczyźnie umysłowej, jest grzechem. A grzechu chrześcijanin tolerować nie powinien w żadnym wypadku.
Przy okazji: Gej z lesbijką sypiać ze sobą raczej nie będą.
Napisano 31.01.2011 - 17:41
Twoje wyjaśnienie świetnie pokazuję jak chora i nietolerancyjna jest religia katolicka już w samych założeniach. Dodać do tego należy , że to pranie mózgów jest podtrzymywane na bajkowych, niepopartych żadnymi dowodami opowieściach o Bogu, boskim natchnieniu Biblii, itp.
Napisano 31.01.2011 - 18:57
Napisano 31.01.2011 - 18:58
Użytkownik mojso edytował ten post 31.01.2011 - 18:59
Napisano 31.01.2011 - 19:02
Mariushu drogi, normalny zdrowy mężczyzna, który widzi piękną kobietę, (nie jest gejem), i nawet przez moment nie odczuwa pożądania, jest .... chory.
Jesteśmy tak skonstruowani żeby swój materiał genetyczny przekazać wielu partnerkom. To jest jak dwa przeciwne bieguny magnesu. Dopiero kiedy umysł zaczyna nad tym panować często podpowiada, że masz już swoją połówkę magnesu. Szczerze wątpię, żeby jakikolwiek mężczyzna powyżej 18 roku życia, zdrowy psychicznie, a do tego nie gej, nie miał fantazji erotycznych na temat jakiejś kobiety. (Co nie jest jednoznaczne z realizacją tych fantazji). Moim zdaniem jest to norma dla całego męskiego rodu. A że Mateusz widzi w tym grzech, to jego problem.
Geje czy lesbijki to takie magnesy, w których z niewiadomych przyczyn domeny poustawiały się odwrotnie.
Większość mężczyzn hetero dość negatywnie wypowiada się o gejach. Ale już bardziej pobłażliwi są w stosunku do lesbijek. A gdyby okazało się, że lesbijki są na dodatek biseksualne, no to już pełnia szczęścia dla 90% facetów. (Pomijam ok 10% gejów).
No i oczywiście Ciebie. (Siebie nie koniecznie, bo uważam się za normalnego faceta).
Napisano 31.01.2011 - 19:20
Przemo choć nieczęsto akceptuję Twój punkt widzenia to tu 100% zgoda. Bardzo sensowny post, właściwie nie mam nic do dodania.
normalny zdrowy mężczyzna, który widzi piękną kobietę, (nie jest gejem), i nawet przez moment nie odczuwa pożądania, jest .... chory.
Napisano 31.01.2011 - 20:01
Użytkownik Javier edytował ten post 31.01.2011 - 20:02
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych