Napisano 18.10.2010 - 06:32
Napisano 20.10.2010 - 21:39
OK, to może nazwijmy go "badaczem"? A Wikipedię sobie daruj - przecież też nie jest encyklopedia naukowa..., a może jest?Niedoskonały, a jak można nazwać człowieka, który twierdzi że twarz na Marsie jest częścią miasta?
Miejmy szacunek do naukowców i nie nazywajmy byle kogo uczonym.
Użytkownik Niedoskonały edytował ten post 20.10.2010 - 21:41
Napisano 21.10.2010 - 01:28
Użytkownik Andromedan edytował ten post 21.10.2010 - 01:29
Napisano 21.10.2010 - 06:57
Napisano 21.10.2010 - 07:33
Masz takie piękne zdjęcie M31 w avatarze i zdajesz się nie mieć pojęcia o tym jakiej jakości foty robią chociażby w Polsce astroamatorzy....Czemu wrzucasz filmiki o tej jakości jako "dowód" na istnienie sztucznych obiektów na Księżycu hę? Jaki to ma cel? Nie lepiej poszperać i sprawdzić jak te obszary wyglądają na innych fotkach?Statek jest znany dla tych którzy śledzą temat mocno...
......
Użytkownik olorin edytował ten post 21.10.2010 - 07:34
Napisano 21.10.2010 - 08:17
Napisano 21.10.2010 - 09:47
Andromedan, wiesz że jest cos takiego jak google moon, program który może być używany przez każdego?
http://www.google.com/moon/
Dlatego te filmiki z ,,obiektami" na księżycu możesz sobie włożyć na półkę z bajkami.
Napisano 21.10.2010 - 14:41
......
Masz takie piękne zdjęcie M31 w avatarze i zdajesz się nie mieć pojęcia o tym jakiej jakości foty robią chociażby w Polsce astroamatorzy....Czemu wrzucasz filmiki o tej jakości jako "dowód" na istnienie sztucznych obiektów na Księżycu hę? Jaki to ma cel? Nie lepiej poszperać i sprawdzić jak te obszary wyglądają na innych fotkach?
Andromedan, wiesz że jest cos takiego jak google moon, program który może być używany przez każdego?
http://www.google.com/moon/
Dlatego te filmiki z ,,obiektami" na księżycu możesz sobie włożyć na półkę z bajkami.
Użytkownik Andromedan edytował ten post 21.10.2010 - 14:43
Napisano 21.10.2010 - 20:56
Jaki to ma cel ? Intencja jest prosta - poddawać wątpliwościom oficjalnemu bełkotowi i milczeniom OFFICJELI w sprawach kosmicznych.
Napisano 22.10.2010 - 03:20
Popularny
Dasz mi gwanację że są na 100% PRAWDZIWE i mówią PRAWDĘ ?Księżyc jako najbliższy nam kosmiczny glob, jest badany bezpośrednio już od 1959r i wiedza o jego topografii jest przebogata. Mam na myśli rezultaty uzyskane podczas lotów bezzałogowych i załogowych statków kosmicznych, których dotąd zrealizowano ponad siedemdziesiąt. Rezultaty tych badań są ogólnie dostępne i każdy, komu by się chciało je poznać, może zweryfikować to, co usiłuje nam wmówić gość na załączonych filmikach z youtube. Ponieważ zasoby dokumentalne o rezultatach badań Księżyca dostępne w sieci, są niezwykle obszerne, wątpliwe jest, żeby komukolwiek kto nie jest zorientowany w temacie, chciało się w ciemno wyszukiwać zdjęcia i weryfikować widoczne tam szczegóły z tym, co pragnie nam wmówić ów gość.
Aha i rozumiem że żadna z tych ilustracji nie poszła do sejfu którego świat nie może póki co zobaczyć tak ?On zaś opowiada bajki, ilustrując je zdjęciami uzyskanymi z sond Lunar Orbiter, które już w 1967r sfotografowały 95% powierzchni Księżyca.
To już Ci sprostuję co to za wykład.Prezentacja slajdów jest wystarczająco nieczytelna, kolejne obrazki prezentowane na tyle krótko, byś człeku nie zdołał się zorientować, o co chodzi.
A chodzi o to, żeby widza uwieść tymi opowiastkami i żeby uwierzył w to, co mu się podaje do wierzenia. Niestety, mamy tu najprawdziwszy bełkot, obliczony na niewyrobionego odbiorcę, który zwyczajnie nie ma możliwości tych zmyślonych rewelacji sprawdzić.
Jasne że jestem, proszę bardzo.Stawiasz karkołomną tezę o „oficjalnym milczeniu i bełkocie oficjeli w sprawach kosmicznych”, lecz nie jesteś w stanie jej poprzeć żadnymi dowodami.
Zapewniam Cię iż widziałem LOGA kosmicznych agencji z każdego państwa na tym globie i wszystkie są bardzo podobne do siebie.Stawiasz karkołomną tezę o „oficjalnym milczeniu i bełkocie oficjeli w sprawach kosmicznych”, lecz nie jesteś w stanie jej poprzeć żadnymi dowodami. Bo, czy jacyś oficjele mają cokolwiek do ukrycia na temat Księżyca? Jeśli tak, to co by to miało być i którym oficjelom na tym zależy - Rosjanom, Amerykanom, Japończykom, Chińczykom, czy może Hindusom, gdyż jedynie wymienione nacje jak dotąd prowadziły i prowadzą bezpośrednie badania Srebrnego Globu?
Nie jestem fanem takich forum, ponieważ nie dają mi nawet szansy by znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, by porzebać tu, tam, poszukać czegoś innego... i tak dalej.Zupełnie nielogiczna jest teza o obecności jakichś nieznanych, ogromnych sztucznych struktur na Księżycu, widocznych na ogólnie dostępnych fotografiach. Nie jest możliwe, by uszło to uwadze nie tylko zawodowych badaczy, jak i licznych rzesz amatorów – obserwatorów Księżyca. Czy udzielając się na forach astronomicznych, spotkałeś jakiś przypadek obserwacji, który by to potwierdził? Wątpliwe.
Jeśli było by coś do ukrycia, to raczej zasoby cennych minerałów, które kiedyś mogą zostać objęte klauzulą tajności z uwagi na ewentualne korzyści ekonomiczne odkrywców. Nie dziwi zatem szczególna aktywność Azjatów w tej dziedzinie.
Użytkownik Andromedan edytował ten post 22.10.2010 - 03:55
Napisano 22.10.2010 - 04:55
Napisano 22.10.2010 - 11:41
Napisano 22.10.2010 - 12:20
Nie sądzę aby inne księżyce w Układzie Słonecznym tak się zachowywały. Choć wolałbym gdyby ktoś obsypał mnie danymi że tak jest, chętnie spojrzę.
Kilka się znajdzie, m.in: Fobos, Deimos, Metis, Adrastea, Almatea, Tebe, Io, Europa, Ganimedes, Kallisto, Pan, Daphnis, Atlas, Prometeusz, Pandora, Epimeteusz, Janus, Mimas, Methone, Anthe, Pallene, Enceladus, Tetyda, Telesto, Kalipso, Dione, Helena, Polideukes, Rea,Tytan, Japet, Najada, Tallasa, Despoina, Galatea, Larissa, Proteusz, Tryton, Kordelia, Ofelia, Bianka, Kresyda, Desdemona, Julia, Porcja, Rozalinda, Kupid, Belinda, Perdyta, Puk, Mab, Miranda, Ariel, Umbriel, Tytania, Oberon, Charon. To tak z grubsza.
Napisano 22.10.2010 - 13:05
Napisano 22.10.2010 - 13:22
0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych