Skocz do zawartości

Zdjęcie

przechodzenie z LD do OOBE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

Doktor.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czesc,
na początek chciałbym się powitać, no witam:D
jeśli chodzi o OOBE to nie mam żadnych osiągnięć ale to chyba przyjdzie z czasem, tematem interesuję się już kilka lat. natomiast LD to moja specjalność, mam 2 razy w tygodniu LD przeciętnie.
na początku bardzo przeżywałem każde LD, panikowałem i budziłem się, teraz już na spokojnie potrafię wytrzymać kilka minut i wykorzystać to co mam. postanowiłem przejść na wyższy poziom - OOBE. jak to w LD najczęściej mi się przytrafia, obudziłem się w busie i zrozumiałem że to sen. przeszedłem przez ścianę busa i znalazłem się na zewnątrz. najczęściej w LD zapominałem o tym co miałem zrobić i brałem się za pierdoły, najczęściej latanie(raz nawet byłem na saturnie, wytrzymałem tylko chwilę) :D ale tym razem postanowiłem wywołać OOBE. powiedziałem na głos: chcę mieć OOBE. zamknąłem oczy i poczułem jakby moje ciało wyleciało w górę i obróciło się 2 razy. cisza i ciemność. czekam. nic się nie dzieje. otwieram oczy i znalazłem siebie w łóżku, na realu... co mogło pójść nie tak? jakaś blokada? może strach przed paraliżem?

Edit Asieńka:Witam i na początek proszę o zapoznanie się z regulaminem forum, min. z punktem:
3.15 Na forum wymagamy używania poprawnej polszczyzny. Jeśli masz problemy z ortografią korzystaj ze słownika lub przeglądarki, która podkreśla błędnie napisane wyrazy. Na forum nie ma obowiązku stosowania polskich znaków.

• 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

cześć :) spróbuj skoczyć z wysoka, albo rozbiec się do tyłu. Ponoć ogólnie przywalenie w coś co Ci normalnie by zabiło, wyrzuca z ciała. Ale na ile to będzie oobe, a na ile dalej sen to już inna sprawa :D nie wiem pewnie sam wyczujesz, czy to oobe czy dalej sen. W astralu ma się pole widzenia 360 stopni.

pozdro
  • 0

Ringëril.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja po obejrzeniu "Incepcji" powiedziałbym, że skok z wysoka spowoduje obudzenie się :)
Może stopniowe wyjście z ciała? Po kolei ręka, noga itd. :) ewentualnie możesz spróbować uczucia kręcenia się wokół własnej osi w poziomie albo bujania jak na hamaku. Moja wiedza niestety jest tylko teoretyczna, więc teraz jestem jak ksiądz mówiący o seksie, ale może coś Ci to pomoże :)
Może znajdziesz coś też w tematach:
- OOBE - wasze doświadczenia - http://www.paranorma...54&hl=oobe&st=0
- 23 sposoby na OOBE - http://www.paranorma...11&hl=oobe&st=0
  • 0

Doktor.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@ronaldo
no no, ryzykowne:D raz umarłem we śnie i skończyło się na obudzeniu, ale chyba tobie nie chodzi o śmierć tylko o coś co mogłoby spowodować wyrzucenie ciała astralnego?
@ringeril
obracanie się wokół własnej osi może działać podobnie jak to, co zasugerował ronaldo. wypróbuję oba :D. 23 sposoby na OOBE można stosować przy relaksacji, tylko że ja jakoś się rozluźnić nie mogę ;) takie życie
dzięki za odpowiedzi i jeżeli uda mi się coś osiągnąć to napiszę na forum
  • 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@ronaldo
no no, ryzykowne:D raz umarłem we śnie i skończyło się na obudzeniu, ale chyba tobie nie chodzi o śmierć tylko o coś co mogłoby spowodować wyrzucenie ciała astralnego?

dokładnie.
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam pewną teorię której niestety nie udało mi się do tej pory sprawdzić (mam lepsze rzeczy do roboty podczas le) ale która moim zdaniem może zadziałać.
Większość osób w czasie oobe widzi swój pokój i siebie samego leżącego na łóżku (oczywiście jest również inny rodzaj oobe przypominający wizje szamanów ale osobiście tego rodzaju oobe nie uznaję bo inaczej co drugi mój sen musiałby być wyjściem w astral). Wystarczy więc wykreować we śnie taki obraz - własny pokój i spoglądanie z góry na śpiące ciało. W pewnej chwili powinien zadziałać efekt zwany przeze mnie efektem lustra (odbicie rzeczywistości we śnie i związane z tym odczucia) i sen powinien gładko przeistoczyć się w oobe. Ale myślę, że senna śmierć albo upadek też może zadziałać. Jedno z moich 2 nieświadomych oobe z wyjściem ze snu wywołane było właśnie upadkiem (choć przyznam, że wypadłam wówczas przez okno mojego pokoju więc efekt lustra też miał w tym swój udział). Z kolei senna śmierć wywołuje ładne oobe we śnie (sen o doświadczaniu oobe) nad którym możnaby również coś popracować o ile oczywiście zdołamy powstrzymać pobudkę.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych