Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wychowanie w kłamstwie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Skąd więc te roszczenia?

Trzeba zrozumieć sposób myślenia Żydów. Tak właśnie Żydów, nie Izraelitów. Dla nich nie jest najważniejsze jakiego człowiek jest obywatelstwa, ważne że jest Żydem. Sam ten fakt już uprawnia, w ich oczach, do interesowania się losami tego człowieka, i dbania o jego majątek.
  • 0

snemies.
  • Tematów: 6
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Skąd więc te roszczenia?

Trzeba zrozumieć sposób myślenia Żydów.

Ja rozumiem skąd to się bierze, ale dlaczego państwa/rządy/sądy się temu bezprawiu i braku logiki przychylają? Lepiej nie odpowiadać na to pytanie:)
  • 0

Macko.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

przepraszam że tak wchodzę z butami w temat ale mógłby ktoś opisać tak z grubsza co oni/ona mówią w tym filmie? mieszkam w wielkiej brytanii i mam zablokowany ten film. ;/
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zablokowany mówisz? :) Hmm nieźle sobie poczyniają. Zaskoczyło mnie to. Jest napisane z jakiego powodu?

Ogólnie film jest kręcony przez Żyda który wybrał się z Izraela na wycieczkę do Polski. Dokładnie przedstawia nastawienie młodych Żydów do Polaków. Są przekonywani przez wychowawców i agentów Mossadu którzy z nimi jeżdżą do naszego kraju, że szaleje tu antysemityzm. Zakazują im wychodzenia z hotelu, oddalania się od grupy, nawet rozmawiania z Polakami.
  • 0

butibu.
  • Tematów: 20
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

mieszkam w wielkiej brytanii i mam zablokowany ten film. ;/

Bardzo ciekawe, bardzo. Dlaczego akurat na wyspach? Czy mógłbyś wkleić screnna?
  • 0

Macko.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bardzo ciekawe, bardzo. Dlaczego akurat na wyspach? Czy mógłbyś wkleić screnna?

oto screen:

Dołączona grafika

• 0

butibu.
  • Tematów: 20
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dzięki za screena
Ze wikipedii:

Channel 4
(nazwa oficjalna: Channel Four Television Corporation) - brytyjski nadawca telewizyjny, trzeci (pod względem wielkości udziałów i zasięgu) największy podmiot na brytyjskim rynku telewizyjnym, po BBC i ITV plc.

Czyli można, na podstawie praw autorskich, wyłączyć film w obrębie jednego serwisu internetowego, dla wybranych krajów, a w innych go pozostawić, pomimo naruszania praw autorskich. Ten świat nie przestaje mnie zadziwiać. Lecz cóż można zrobić. Mają do tego prawo. (Chociaż wydawało mi się, że film był kręcony przez osobę prywatną, w celu rozpowszechniania bez ograniczeń. Jednak właściciel ma jakieś powody, aby pokazywać film tylko we wybranych krajach.)
Z drugiej strony, twórca i właściciel filmu, może nie mieć nic wspólnego z blokadą. Anonimowy partner kanału czwartego telewizji brytyjskiej może być kimkolwiek. Może nie mieć żadnych praw do filmu. Chyba nigdy się nie dowiemy, jak jest naprawdę.
  • 0

Xenno.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ktokolwiek nie słucha rabinów zasługuje na śmierć i będzie ukarany przez poddanie gotowaniu w gorących benach w piekle.

Według Kościoła Katolickiego spotka cie to samo za nie słuchanie księży.

Żydzi mają okradać i zabijać Gojów:
Sanhedrynu 57a.
Kiedy Żyd zamorduje goja ("Cuthean"), nie będzie żadnej kary śmierci. Jak Żyd okradnie od goja, może sobie zatrzymać.

,, Zabicie niewiernego to nie grzech a przepustka do raju" lub to że z kuszy można było strzelać tylko do zwierząt i innowierców brzmi znajomo ?

Nie-żydowskie Dzieci PODLUDZKIE:
Yebamoth 98a.
Wszystkie nieżydowskie dzieci są zwierzętami.
Abodah Zarah 36b. Nieżydowskie dziewczyny są w stanie nieczystości (niddah) od urodzenia.

każdy człowiek rodzi się z grzechem pierworodnym i tylko chrzest może go zmyć. Świta coś ?

Sanhedrynu 106a. mówi:
Matka Jezusów była prostytutką: "Ona, która była potomkinią książąt i gubernatorów, uprawiała nierząd ze stolarzami".

Mnie to bardziej brzmi jak mezalians niż prostytucja ale ok.

Jezus ("Yeshu", "Nazareńczyk") był skazany ponieważ stosował w praktyce czary.

Chrześcijanie mają podobny opis Szymona Maga tylko że jego wyznawców zduszono w zarodku wiec niema problemu.
@ Sato
stwierdzenia typu ,, Hitler uratował Polskę od żydów" są tak samo smaczne jak nie podchodzące pod antysemityzm, i są bodajże karalne.
@butibu
Porównanie do matrixa słuszne ale wystarczy włączyć jedyne słuszne radyjko żeby usłyszeć podobne zdania prawdziwych polaków pod adresem żydów
@ Zevuv
,, Żydzi zbyt rozdmuchują holokaust i mimo, iż z ofiar stali się tak na prawdę zwycięzcami (bo jakby nie patrzeć Arabowie nie dali sobie z nimi rady mimo licznych prób a Izraelczycy ich tłukli) ,, He ? zwycięzcami ? Wojny ci się chyba pomyliły bo II wojna światową ciężko określić jako wygraną przez żydów ( no chyba ze hiroszime nazwiesz zwycięstwem Japonii) może chodziło ci o wojnę 6cio dniową ? Ale to było dobrych 20 lat później i do dziś pozostaje chyba jedynym przykładem wykorzystania fanatyzmu religijnego Arabów przeciwko nim ( Muzułmanin zabity przez kobietę trafia do piekła na najgorsze męki)
@ Templariusz
,,To bądźmy mądrzejsi od nich i ich szanujmy, a może oni zaczną robić to samo."- tym optymistycznym akcentem chciałbym zakończyć.

Ps przepraszam nie zauważyłem że to troszkę skamielina.

Użytkownik Xenno edytował ten post 31.08.2010 - 13:57

• 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Temat poruszany wielokrotnie na forum, sprawa Żydów jest o tyle kontrowersyjna że nic o nich nie wiemy. Nie wolno nam wrzucać wszystkich Żydów do jednego worka przez brak znajomości ich historii. Ktoś mądrze w temacie powiedział że należy obawiać się Żydów wyznawców Talmudu....akurat na moim osiedlu mieszka przesympatyczny Żyd polski patriota dziennikarz PPN który walczy z talmudowcami czyli niby swoimi pobratymcami......Mało mamy przykładów że prawdziwi Żydzi (ups....Polacy wyznania żydowskiego ) walczyli i gineli za naszą ojczyznę ? Zakłamania historii dla mnie są wręcz paskudne delikatnie nazywając. Kto z naszych rodaków pamięta jak polscy muzułmanie wykrwawiali się w obronie naszego kraju w 1939 roku ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych