Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 replies to this topic

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (316 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up
To nie są "gadki" tylko jedne z punktów program JKM od grubo ponad 20 lat.
Niestety teraz unia rządzi Polską (wcześniej może i by dało rade), więc muszę Ci przyznać rację, że będzie ciężko przeforsować karę śmierci, lub legalizację.
Media promują tylko trzy punkty programu JKM: legalizacja, kara śmierci, prawo do posiadania broni i tylko te niektórzy potrafią wymienić, nie wiedząc ile ma ciekawych pomysłów na uzdrowienie gospodarki.
No ale najlepiej powiedzieć, że to oszołom i czekać, aż jabłka potanieją...

edit: Ludzie zrobili petycję do TVP odnośnie debaty wszystkich kandydatów, do której oczywiście dojdzie, ale zostanie ona rozbita na...

trzy debaty. Na antenie TVP INFO odbędą się one w dniach 8 czerwca (z udziałem Kornela Morawieckiego, Bogusława Ziętka i Andrzeja Leppera) oraz 10 czerwca (z udziałem Marka Jurka, Andrzeja Olechowskiego i Janusza Korwin-Mikkego).

Do udziału w debacie 13 czerwca na antenie Programu 1 TVP zostali zaproszeni kandydaci popierani przez ugrupowania polityczne posiadające swoją reprezentację parlamentarną: Jarosław Kaczyński, Bronisław Komorowski, Grzegorz Napieralski i Waldemar Pawlak.

Pięknie nas załatwili, nie ma co...

Dla zainteresowanych dzisiaj JKM będzie o 18:25 w TVP2, a po 20:00 w TVP INFO - "debata".

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 10.06.2010 - 13:47

• 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zgoda. legalizacja może nie nastąpi teraz, od razu. Ale być może zmienią prawo, ustawę dot. przeciwdziałania narkomanii. Bo jaki jest sens karać np. użytkowników konopi ? łapią chłopaka z 0.5 grama suszu, które ma dla siebie i dostaje wyrok i ma nawalone w papierach, idzie do pierdla, traci prace, leci ze szkoły i wychodzi jako kryminalista - i to ma być przeciwdziałanie narkomanii ? ludzie.

Mam nadzieje, że chociaż to zmienią, bo w UE tylko Polska jest takim zacofanym krajem. A wątpię żeby Jarek, czy Bronek zajął się tym w jakimkolwiek stopniu.

Poza tym ma już dość i Pisu i Po.
  • 1

D.B. Cooper.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak wygra Komorowski to nie zalegalizuje, bo za duże pieniądze mają z tego na lewo...
Jak wygra Kaczyński to nie zalegalizuje bo narkotyki to ZŁO i raczej nie jest dość w tym temacie poinformowany (może po doinformowaniu się)
Jak wygra Napieralski to zalegalizuje na 100% posiadanie "gieta"
Jak wygra Korwin to zalegalizuje, bo "co go obchodzi czy się trujesz marychą, fajkami, czy wódą"
Jak wygra Pawlak to będzie z niego dupa jak nie zalegalizuje, wszak na uprawach to On się zna najlepiej.
Jak wygra Lepper to Go zniszczą...
Poglądów reszty kandydatów na w/w temat nie znam...

Moje zdanie jest niezmienne. Nie wierze w to, że spożycie wzrośnie jak będzie można kupić grama tylko i wyłącznie po okazaniu np. Dowodu. Wiadomo lepsza kontrola = brak lumpów dilerów z byle gównem na ulicach...itp...itd...ale to, już było poruszane w innych tematach.
  • 4

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

"Media doskonale wiedzą, że debata z JKM z oglądalnością kilku milionów to z automatu 10% więcej dla niego w wyborach (o ile nie uda się mediom przeprowadzić jakiejś prowokacji). Dlatego taka zmowa milczenia i brak transmisji."

Dzisiaj był sam po 20-stej w TVP INFO.

Tak więc czekamy na to 10% więcej.
  • 0

D.B. Cooper.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Media doskonale wiedzą, że debata z JKM z oglądalnością kilku milionów to z automatu 10% więcej dla niego w wyborach (o ile nie uda się mediom przeprowadzić jakiejś prowokacji). Dlatego taka zmowa milczenia i brak transmisji."

Dzisiaj był sam po 20-stej w TVP INFO.

Tak więc czekamy na to 10% więcej.

Ale rozumiesz jaka jest różnica miedzy debatą, a wywiadem jaki miał miejsce na tzw. Telewizji Polskiej?
Nam chodzi o debatę z wszystkimi kandydatami, której to media podobno nie mogą zorganizować z przyczyn technicznych. Dziwne, że studentom z UW się udało.

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 10.06.2010 - 20:22

• 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Rozumiem, że chodziło o oglądalność.

Jeśli nie o 20 to kiedy ?

Po drugie w debacie z wszystkimi wszystko się rozmywa w sensie poglądów.

A tutaj był sam na sam i cała uwaga była skupiona na nim.

Po trzecie chodzi o poglądy, a dzisiaj miał okazję je zademonstrować i nikt go nie cenzurował. Czy w debacie w 10-ciu zmieni swoje poglądy ? Nie. Więc dziś do ludzi dotarło to co niby nie dociera wedle tego cytatu:

Media promują tylko trzy punkty programu JKM: legalizacja, kara śmierci, prawo do posiadania broni i tylko te niektórzy potrafią wymienić, nie wiedząc ile ma ciekawych pomysłów na uzdrowienie gospodarki.

Słyszałem dziś inne tematy, np. sprawa wprowadzenia EURO czy polityki zagranicznej.

Aha po ostatnie. Może nie wiesz ale to miała być debata z Jurkiem i Olechowskim. Oglądałem debatę Leppera, Ziętka i Morawieckiego i zdecydowanie jestem zdania, że lepiej dla Korwina, że był sam na sam.

Już przy trzech kandydatach uwaga rozchodzi się a co dopiero przy 10-ciu.

Moim zdaniem by przedstawić program to najlepiej samemu występować.

A by pokazać kontrast to tylko jeden na jeden jako debata. Taka debata jest klarowna i jasna.

Użytkownik Xellos edytował ten post 10.06.2010 - 20:48

• 0

D.B. Cooper.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rozumiem, że chodziło o oglądalność.

Jeśli nie o 20 to kiedy ?

Bardzo dobra godzina, lepiej tak niż wcale.

Po drugie w debacie z wszystkimi wszystko się rozmywa w sensie poglądów.

A tutaj był sam na sam i cała uwaga była skupiona na nim.

Przy debacie z wszystkimi kandydatami, odbiorca widzi pewien kontrast, że jest jednak dziesięciu mądrze wypowiadających się kandydatów, a nie czterech.

Po trzecie chodzi o poglądy, a dzisiaj miał okazję je zademonstrować i nikt go nie cenzurował. Czy w debacie w 10-ciu zmieni swoje poglądy ? Nie. Więc dziś do ludzi dotarło to co niby nie dociera wedle tego cytatu:

Słyszałem dziś inne tematy, np. sprawa wprowadzenia EURO czy polityki zagranicznej.

No i zademonstrował, całe szczęście pan redaktor tylko parę razy wszedł w połowie zdania z nowym pytaniem.
Na ten czas antenowy który dostał (coś koło 20 min) stwierdzili, że zapytają o nieco więcej, ledwo JKM się rozkręcił, to już szło kolejne pytanie...

Aha po ostatnie. Może nie wiesz ale to miała być debata z Jurkiem i Olechowskim. Oglądałem debatę Leppera, Ziętka i Morawieckiego i zdecydowanie jestem zdania, że lepiej dla Korwina, że był sam na sam.

Tak wiem, wszystko dzięki petycji, pisałem o tym wcześniej.

Już przy trzech kandydatach uwaga rozchodzi się a co dopiero przy 10-ciu.

Jednak można przeprowadzić to sprawnie.

Dołączona grafika

Posłuchaj debaty przeprowadzonej przez studentów UW pisałem o tym w poście #431

Moim zdaniem by przedstawić program to najlepiej samemu występować.

Jeśli wszyscy kandydaci mieli by sprawiedliwie przedzielony czas to owszem.

A by pokazać kontrast to tylko jeden na jeden jako debata. Taka debata jest klarowna i jasna.

W normalnym kraju demokratycznym, a takiego nie ma...

edit:
Ukazał się już na YT ten wcześniej wspominany "wywiad" z Januszem Korwin-Mikke

Janusz Korwin-Mikke w "Minęła Dwudziesta" (TVP INFO) - 1/2

Janusz Korwin-Mikke w "Minęła Dwudziesta" (TVP INFO) - 2/2

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 10.06.2010 - 22:35

• 2

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Xellos, myślałem, że to oczywistość, ale jak widać nie każdy ją widzi - zestawienie Korwina z Komorowskim, czy Kaczyńskim, daje psychologiczny sygnał, że ci Panowie są sobie równi wagowo (uwaga - zaszła przenośnia). Przykładowy Kowalski widząc JKMa w debecie z Markiem "odszczepieńcem PiSu" Jurkiem oraz Andrzejem "kim On w ogóle jest" Olechowskim, ma już wyrobione zdanie - "oho, walka o pass wagi koguciej. Outsiderzy chcą błysnąć... gdzie jest pilot, wolę zobaczyć, jak Palikot powstrzymuje IV RP".

Za to JKM w debacie z Komorowskim, czy Kaczyńskim, to dla Kowalskiego szok - "zaraz zaraz, mamy wojnę PO-PiS, a tu jakaś trzecia siła !? Kim On jest, że tak punktuje obu Panów merytorycznie !?

Z wczorajszej debaty na UW (a raczej z fragmentów, które podał jeden z przedmówców), można uchwycić na co najmniej dwóch ujęciach, jak raz po wypowiedzi Komorowskiego, polemizuje z Nim JKM (już przy wyłączonych mikrofonach), a innym razem - odwrotnie. Widać było wyraźnie zderzenie światopoglądów obu Panów - pod takim hasłem zdaniem niektórych przebiegła ta debata. Zupełnie, jakby JKM był jednym z faworytów i głównym przeciwnikiem Komorowskiego.

Z resztą jak nadal się z tym nie zgadzasz, to spróbuj sam sobie odpowiedzieć, dlaczego nie było transmisji tej debaty, nie oszukując siebie. A co do "rozmywania się poglądów", w wieloosobowych debatach, to zostańmy przy tym, że to tylko Twoja opinia. Korwin mówi jak karabin i jest merytorycznie skompresowany :) Nie leje wody, tylko wykłada kawę na ławę. Nie uświadczysz u Niego górnolotnych, a zarazem pustych haseł.

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 10.06.2010 - 22:02

• 3

D.B. Cooper.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up
Niedawno słyszałem pewne pytanie do JKM. Czy przygotowuje się do wywiadów? "Nie idę na żywioł, bo jak się człowiek przygotuje to się gubi w zeznaniach"

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 10.06.2010 - 22:20

• 1

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

:)
  • 4

D.B. Cooper.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Ten spot też jest dobry, a tekst (1:30) "Uważaj Adasiu bo jesteś bez kasku i pani kurator cię odbierze tacie" miażdży :D

• 5

cuinust.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

artykul pt "Kto powinien dać sobie spokój?"... wg TVNu

taka piramida odzwierciedla dokladnie na kogo wlasnie powinnismy glosowac :P czyli kto jest najbardziej "nieporzadany" :)

Dołączona grafika
zrodlo

to by byl dopiero katharsis... 2ga tura Mikke i Lepper :) trzymajacy wladze nie mieli by juz tu co robic.

zestawienie Korwina z Komorowskim, czy Kaczyńskim, daje psychologiczny sygnał, że ci Panowie są sobie równi wagowo (uwaga - zaszła przenośnia). Przykładowy Kowalski widząc JKMa w debecie z Markiem "odszczepieńcem PiSu" Jurkiem oraz Andrzejem "kim On w ogóle jest" Olechowskim, ma już wyrobione zdanie - "oho, walka o pass wagi koguciej. Outsiderzy chcą błysnąć... gdzie jest pilot, wolę zobaczyć, jak Palikot powstrzymuje IV RP".

Za to JKM w debacie z Komorowskim, czy Kaczyńskim, to dla Kowalskiego szok - "zaraz zaraz, mamy wojnę PO-PiS, a tu jakaś trzecia siła !? Kim On jest, że tak punktuje obu Panów merytorycznie !?

nie przecenialabym tu roli mikkego jako glowna przyczyne "spisku". jest to raczej zwykla metoda na pokonanie konkurencji, kazdy inny gdyby mial poparcie takie jak komorowski czy kaczynski dazylby do tego samego zeby wygrac... nie pokazywac sie z mniejszymi co by im nie przysparzac wyborcow...

to samo bylo w poprzednich wyborach

Debata prezydencka w TVP2 będzie, ale bez Kaczyńskiego i Tuska
3 października 2005
Dwaj przodujący w sondażach kandydaci na prezydenta odmówili udziału w dzisiejszym debacie w telewizyjnej Dwójce. Jak podają sztaby Donalda Tuska i Lecha Kaczyńskiego, formuła programu oraz ilość zaproszonych gości, utrudniać będą prezentację programów.
Gośćmi w programie Wybory Prezydenta RP będą: Henryka Bochniarz, Jarosław Kalinowski, Maciej Giertych, Marek Borowski i Andrzej Lepper.
Obaj kandydaci zgodzili się, aby ich czas był przeznaczony dla pozostałych pretendentów do fotela prezydenckiego. Debatę poprowadzi Barbara Czajkowska, znana z programu Linia specjalna.

zrodlo

powinno byc jakies prawo ktore wyraznie nakazuje debaty wszystkich kandydatow bo w ten sposob zawsze beda manipulacje jak w tym roku z podzieleniem debat w tvp z niby technicznego powodu, ciekawe jakiego.
jakos na UW sie udalo i calkiem niezle wyszlo. w ogole taka powinna byc rola tvp, informowac spoleczenstwo o kandydatach w koncu to tv publiczna za to im placimy. powinno byc tak: najpierw facet zbiera glosy ludzi, jak juz ma poparcie spoleczenstwa to powinno mu sie dac czas antenowy zeby kazdy mogl ocenic. i kazdemu po rowno. wtedy kazdy moglby glosowac zgodnie ze swoim sumieniem i nie byloby przekretow i manipulacji, przynajmniej jakis znazcacych.

w ogole tvn to jest wyznacznik polityki jaka nam sie narzuca jak czegos nie ma na tvnie albo jest, a na innych portalach odwrotnie tzn ze to jest cos waznego. przyklad z ta debata, co prawda nie pokazali jej w tv ale w roznych poratalach jak gazeta, newsweek, wp przynajmniej napisali ze taka debata bedzie, a w tvnie cichosza. mimo ze na debacie dziennikarze byli bo jak wejdziecie w naglowki artykulow http://www.tvn24.pl/polska.html na czolowce artykulu "Kto powinien dać sobie spokój?" sa zdjecia z tej debaty, gdy to zobaczylam pomyslalam sobie "o fajnie cos napisali" a jak weszlam okazalo ze to tylko zdjecie... niezle, nic nie napisali a bezczelnie wrzucili zdjecie i pewnie specjalnie pod taki temat....

co do komorowskiego to pewnie policzyl sobie ze bedzie mu sie jednak oplacalo wziac udzial w tej debacie bo i tak nie bedzie naglosniona a dzieki nieobecnosci kaczynskiego ma doadatkowy argument ze stchorzyl

Użytkownik cuinust edytował ten post 11.06.2010 - 09:38

• 3

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ogólny wniosek jaki wyciągam z powyższych kontrargumentów do mojej wypowiedzi jest taki:

Kowalski to debil i trzeba mu 10 godzin dziennie puszczać Korwina by zrozumiał jakie ma poglądy. Bo np. sam nie umie dojść do tego, że Korwin nigdy nie wejdzie do strefy EURO a Komorowski i Kaczyński wejdzie. O to wam chodzi ? Czyli człowiek rozumny bez debaty nie umie sobie tego połączyć samemu w głowie nie widząc obu panów na jednym ekranie ?

Ciekawe tylko czemu to nie ma pokrycia w rzeczywistości jaka mnie otacza...ludzie, których ja znam znają JKM nie od dziś i na niego nie głosują. Ich poglądu nie zmienią żadne debaty bo nic nowego one nie wniosą. Przecież JKM nie zmienia poglądów, które już znają.

Może ludzie nie chcą wszystkiego zmieniać co jest w tej chwili i przyjmując pewne rzeczy jako bazę skupiają się na drobniejszych różnicach między Kaczyńskim a Komorowskim.

Skąd u Was pogląd, że Kowalski musi mieć tak potężny kontrast jak albo czarne albo białe ? Może chce wybierać, między białe a mniej białe lub czarne a szare ? I robi to świadomie !

Przeraża mnie po prostu mit jaki tu wciskacie, że JKM to człowiek nie znany i nikt nic o nim nie wie. Albo to wynika z Waszego wieku albo świadomie manipulujecie młodą częścią społeczności tego forum ( uznaje młodą czyli do lat 20 ), która nie zna go z lat wcześniejszych.

Ja jak widać mam lat 27. I zadaje proste pytanie pytanie, dlaczego ja wiem że JKM działa w polityce lat 20, występował wiele razy w TV przez te lata i brał udział w różnych programach i debatach a wy o tym nie wiecie ?

Widziałem go w TV wiele razy w latach 90-tych, kiedy ( przyznaje uczciwie ) jeszcze się nie interesowałem polityką z racji wieku. Ale był tam i widzieli i słuchali go Polacy.

Czemu dziś powiela się pogląd jakoby JKM to postać nie znana Kowalskiemu i trzeba każdemu pokazywać co on mówi ?

Xellos, myślałem, że to oczywistość, ale jak widać nie każdy ją widzi - zestawienie Korwina z Komorowskim, czy Kaczyńskim, daje psychologiczny sygnał, że ci Panowie są sobie równi wagowo (uwaga - zaszła przenośnia).

Jeżeli potrzebujesz psychologicznego sygnału, to potrzebujesz manipulacji. Normalna sytuacja polega na przedstawieniu poglądów wyborcom i co chce zrobić kandydat dla Polski. A nie jakieś manipulacje, że Panowie są równi wagowo.

Z resztą jak nadal się z tym nie zgadzasz, to spróbuj sam sobie odpowiedzieć, dlaczego nie było transmisji tej debaty, nie oszukując siebie.

Media publiczne są w rękach PiS i SLD. W debacie nie brał udziału ani Napieralski ani Kaczyński, więc nie była pokazana. To moje zdanie i nie potrzebuje siebie oszukiwać. TVN czy Polsat nie musi nic, to media prywatne. Mogą sprzyjać komu chcą. Debatę obowiązek miało pokazać TVP.

Ja tylko punktuje rzeczy dla mnie nie zrozumiałe a raczej tą podstawową o nieznajomości tego kandydata.

Nadal nie zrozumiałe jest dla mnie, dlaczego tworzycie fikcję, że Kowalski to debil, który nigdy nie słyszał o JKM a jak usłyszy to nagle 10% poparcia będzie.

Albo się odnosicie do elektoratu poniżej lat 20, który faktycznie może nie wiedzieć, że JKM istnieje w polityce od lat i wtedy to jest jakiś argument.

Albo manipulujecie.

W obu przypadkach - nie da się wygrać wyborów samymi młodzieńcami co niedawno ukończyli lat 18-ście. Czy Korwin ma chociaż jakiś pomysł by ruszyć elektorat powyżej lat 40 ? Niestety ci ludzie znają cały przekrój działalności tego polityka po 89-roku. Jak bez nich Korwin ma wygrać cokolwiek ?

Przy maksymalnej mobilizacji młodego elektoratu co najwyżej można wprowadzić jego partię do sejmu za rok. Ale nie rządzić czy wygrać wybory prezydenckie. To tylko suche fakty więc się nie denerwujcie.

btw. ja nigdzie nie zaprzeczam, że TVN gra na Komorowskiego, uprzedzam więc przed wrzucaniem wszystkiego do jednego wora

Wczoraj w "Szkło kontaktowe" był fragment z tej debaty 8-śmiu i Korwina pokazali jak gadał o homosiach. Ja patrzę na to obiektywnie, z jednej strony TVN go pokazało by go ośmieszyć. Z drugiej sam używa takiego języka i się ośmiesza. Tłum na sali wybuchł śmiechem na ten wyraz i on sam...więc ? Co za problem używać innego języka i nie prowokować stacji prywatnych ? A poza tym co to za poważna rozmowa, gdzie słuchający i sam mówiący śmieją się mówiąc o homoseksualistach ? Za moich czasów w podstawówce to klasa się śmiała na biologi na wyraz "sex". Fajne więc tam studenciaki siedziały...

Nie leje wody, tylko wykłada kawę na ławę. Nie uświadczysz u Niego górnolotnych, a zarazem pustych haseł.

Zgadzam się i nie zaprzeczam. Przecież od początku piszę, że ja się po prostu z nim nie zgadzam a poglądy ma wyraziste, chociaż nie wszystkie realne jak legalizacja narkotyków. To czemu ja się przeciwstawiam i o tym tu dyskutujemy, to tezie, że obywatel Kowalski nic nie wie o Korwinie i trzeba mu go puszczać na okrągło by dotarły do niego jego poglądy. Moje zdanie jest odmienne, obywatel zna jego hasła i świadomie ich nie chce.

I na koniec, ja już widziałem Korwina w wieloosobowej debacie wiele lat temu, albo do sejmu albo prezydenckiej, tego nie pamiętam. Może strzelał jak karabin ale nic nie ugrał. Więc czemu teraz ma być inaczej. Wtedy może nie było Komorowskiego i Kaczyńskiego ale byli inni główni liderzy lewicy i prawicy i też w ich kontekście miał świetny kontrast. Też mówił to co dzisiaj i nic z tego nie wynikło. Chociaż wtedy miał ciekawy język, który mi utkwił na dobre "trzeba odsunąć świnie od koryta" :)

ps. czy czasem tutaj:

http://www.tvn24.pl/flash_tvn24.html

nie widać wyraźnego kontrastu i to nawet na fałszywym TVN-ie ?
  • 1

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Xellos, próbowałem Ci odpisać, ustosunkowując się do wszystkiego, ale ciągle kasuję treść i piszę od nowa. Tak na prawdę zupełnie nie zrozumiałeś tego co napisałem, a że wyszedłeś ze złych założeń, to jak mam z takimi polemizować ? W skrócie - nie twierdzę, że Kowalski nie zna JKM, Leppera, Morawieckiego, itp., ale jest podatny na sposób ich przedstawiania w TV. Jak tak bronisz Kowalskich i wierzysz w ich inteligencję, to zastanów się, dla kogo Kaczyński, Komorowski, czy Napieralski tworzą te piękne spoty bez treści merytorycznej (Napieralskiego widziałem przed kilkoma minutami, chyba nowy. Ach, och. Polecam poszukać - dosyć długi jest, odbiega od standardu). Myślisz, że wszyscy tak jak my śmieją się z tych spotów ? Nie opłacało by się ich robić. Jeden żeby traktować poważnie JKMa musi poczytać Jego program, inny obejrzeć kilka filmików na youtube, a inny zobaczyć, jak miażdży merytorycznie, któregoś z wybrańców mediów. Tego ostatniego nie uświadczysz.

Cuinust nie przeceniam JKMa. Uważam, że w świecie obiektywnych mediów, Jego poglądy wypełniłyby pewna niszę, która w obecnych realiach stoi sobie pusta, a inni kontrolują by pusta pozostała i tyle.

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 11.06.2010 - 13:00

• 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie bronie nigdzie innych kandydatów. Wiadomo, że jest manipulacja. Ale chodzi o to, że sporo ludzi po odsyceniu części populistycznych haseł kandydatów nadal nie zagłosują na Korwin-Mikke.

A pewnie są tacy co zagłosują. Nie wiem jaka jest proporcja. Stawiam po prostu tezę przeciwną do tu wcześniej stawianych o brzmieniu: spora część ludzi świadomie głosuje na tego a nie innego i żadne debaty nic nie zmienią.

Zauważ, że do ludzi docierają rzeczy barwne i to odnośnie wszystkich kandydatów. Napieralski ma swoje piosenki, Komorowski wpadki a Kaczyński "przemianę" itp.

To nie jest tak, że nic negatywnego nie dociera do ludzi odnośnie Komorowskiego czy Kaczyńskiego. Wręcz jest masa takich informacji.

Tylko czemu Korwin się uparł by tą negatywną informacją były np. homosie.

Spora część obywateli szybciej przełknie to, że Norwegia jest w UE niż homosiów.

Druga sprawa to równouprawnienie kobiet, też się w tym wyróżnia i media często to pokazują.

Nie wyobrażam też sobie jak niby obywatele mają na niego głosować skoro jest za legalizacją narkotyków.

Korwinowi brak sztabu wyborczego, który by mu doradził co wypada a co nie w tym kraju. Skupiłby się tylko na gospodarce, to może ludzie by go traktowali serio. A te barwne dodatki po prostu odpychają ludzi. Tym bardziej, że to nie pomyłki/wpadki - tylko jego serio poglądy.

Dlatego wielu łatwiej przełknąć pomyłkę z Norwegią czy gazem niż realne poglądy o narkotykach, kobietach czy wprowadzania pojęcia "homosie" do debaty publicznej.

Niech zmiażdży nawet najbardziej merytorycznie innego kandydata ale i tak żadna kobieta ani gej na niego nie zagłosuje i o to mi chodzi. Ludzie obrażeni na starcie dalej już go nie słuchają w kwestii gospodarki.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych