Skocz do zawartości

Zdjęcie

3.15 i 2.45

• Zamknięty Temat jest zamknięty
13 replies to this topic

triscelon.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam długo zastanawiałem się czy o tym pisać ale jest tyle forów na necie ze nie wiem gdzie pisać
chodzi mi o tzw. godzinę szatana wczoraj w nocy poszedłem spać około 2.00 nagle wybudził mnie ze snu dzwonek alarmu jaki miałem w starym telefonie komórkowym, telefon byl całkowicie wyłączony spojrzałem na zegarek był równo 3.15 dodam to że jak włączyłem telefon to spojrzałem na budziki i miałem ustawione na 0745 a drugi na 1900 ale ta funkcja była wyłączona bo telefonu od dawna już nie używam a poza tym telefon był schowany głęboko w szewce i nawet nie wiedziałem gdzie tylko obudził mnie ten dźwięk alarmu. Mieliście podobne przypadki ?
co najlepsze dzisiaj znowu obudziłem sie ale o 2 45 tym razem budzik nie dzwonił :)
  • -1

kananod.
  • Tematów: 15
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie ma takiego czegoś jak godzina szatana. Trudno zrozumieć co napisałeś.
  • 0

slaine.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W "egzorcyzmach emily rose" ksiądz mowił cos o godzinie szatana, chyba 3 nad ranem, bo wtedy diabeł naśmiewa się z trójcy świetej, czy cos w ten deseń. A to, ze budzisz sie, czy patrzysz na zegarek w konkretnych godzinach to chyba nic dziwnego, sam niemal codziennie widzę 9:37 i 19:11. Jest to chyba jednak cos takiego, ze sam to na sobie wymuszasz i nic szczególnego nie znaczy.
  • 0

Last.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wczoraj w nocy poszedłem spać około 2.00 nagle wybudził mnie ze snu dzwonek alarmu jaki miałem w starym telefonie komórkowym, telefon byl całkowicie wyłączony spojrzałem na zegarek był równo 3.15

chcesz o tym porozmawiać? :P

Użytkownik Last edytował ten post 04.05.2010 - 16:15

• 3

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Taaa, godzina szatana. W nocy jest CIEMNO i CICHO (odkryłam amerykę) więc zmysły się wyostrzają i byle dźwięk wydaje się niesamowity a każdy cień przypomina potwora ;). Stąd te przesądy o godzinie szatana.

Co do telefonu.
Urządzenia mają to do siebie, że długo nieużywane mogą zacząć wariować. Były już podobne przypadki opisywane na forum. Dzwoniły telefony z kompletnie "siadniętymi" bateriami. Także jakoś mnie to nie dziwi.
  • 0

#6 Gość_Aton

Gość_Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Gdyby to był demon to na pewno nie obudziłby Cię dzwonkiem w telefonie. :) Poza tym w "Egzorcyzmach Emilly Rose" była mowa o 3:00, a nie kwadrans po.

3:00 z tego względu, że jest to przeciwna godzina dla 15:00 czyli godziny śmierci Chrystusa.
  • 0

JonaS.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ee tam, bzdury...nie ma czegoś takiego jak godzina szatana...z resztą, nie wiadomo której godzinie DOKŁADNIE zginął Jezus. A kolega niżej ma rację, wyostrzają się zmysły i tyle x|
  • 0

Smok.
  • Tematów: 11
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

ee tam, bzdury...nie ma czegoś takiego jak godzina szatana...z resztą, nie wiadomo której godzinie DOKŁADNIE zginął Jezus. A kolega niżej ma rację, wyostrzają się zmysły i tyle x|

Tak samo nie wiadomo czy owy Szatan i Jezus istnieli...

A na forum były też przypadki gdy dzwoniły telefony od osób zmarłych, był też poruszany temat gdzie masowo po jakiejś katastrofie rozdzwoniły się telefony, większość połączeń była właśnie od zmarłych.
Różnie to bywa :)
Co do godziny, sam często patrzę na zegarek akurat gdy jest godzina 00:00, nic w tym dziwnego, posiadamy też zegar biologiczny, który wskazuje nam często różne godziny i czynności jakie powinniśmy wykonać.
  • 0

triscelon.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

to jak to wytłumaczyc ze alarm sie właczył akurat o 3 15
  • 0

Paris.

V.I.P.

• Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Niektóre telefony mają taką opcję, by włączać alarm o ustalonej godzinie i dacie. Może kiedyś ktoś się nim bawił i tak ustawił, może samo się coś przestawiło, bo tak bywa.
Ja, np. kiedyś ustawiłam w telefonie alarm na 15 kwietnia na godzinę 17., potem w telefonie padł wyświetlacz, leżał wyłączony w półce. 15 kwietnia o 17 zadzwonił alarm.
Miałam też przypadek, że sam alarm ustawił mi się na 14.06. W sumie to była 15.06, bo nie miałam przestawionej godziny, a że miałam wtedy ok 12/13 lat (a budzik zadzwonił w na prawdę nie trafnej porze) uznałyśmy to z koleżanką za godzinę Krwawej Mery. Ah, ta bujna wyobraźnia.

Użytkownik Madison edytował ten post 04.05.2010 - 17:25

• 0

Lis.

jeden, jedyny i prawdziwy

• Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A tam, przejmujesz się godziną Szatana. Mi świadkowie Jehowy powiedzieli, że w moim pokoju mieszkają demony, a dramy nie robię :).

Kiedyś, kiedy jeszcze byłem wierzący, też miałem podobne przygody z godziną 3 nad ranem. Budziłem się o 3, drętwiały mi nogi i dziwnie się czułem. Myślę, że źródłem takich incydentów jest z góry narzucone uprzedzenie do 3 nad ranem w twoim umyśle. Masz wrażenie, że Szatan pije sobie herbatkę przy biurku ogrywając Beliala tylko o 3. Ja doszedłem do wniosku, że nie ma takiego kogoś jak Szatan toteż nie mam już takich wypadków.
  • 0

triscelon.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a co do godziny to moja zona tez czasami budzi sie o 3 w nocy
  • 0

Atomowy_jogurt_zagłady.
  • Tematów: 27
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Kolejny pokemon ma jakieś problemy. A mi budzik ostatnio nie zadzwonił o 7:30... A był włączony cały czas była ikonka na wyświetlaczu. Człowieku zdarza się... Godzina szatana. Ale wymyśliłeś.
Słyszeliście o godzinie dzieci NEO? w której to między wieczorynką a 20 dzieciaki nie mają co robić przed spaniem? Do mnie ostatnio przed 20 pizza zaczęła mówić coś o apokalipsie. Wiesz? xD
  • -1

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Życie w biegu i w stresie i stąd pobudki w środku nocy, temat chyba wyczerpany, zamykam.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych