Napisano 02.05.2010 - 12:11
Napisano 03.05.2010 - 21:26
A tam. To my, ludzie kształtujemy naszą przyszłość. Oczywiście, jeżeli każdy z nas będzie dążył, by przepowiednia się spełniła/nie spełniła to ona ma szansę się spełnić. Teksty Nostradamusa, choć przetłumaczone(przy tłumaczeniu zawsze można na coś nakierować) to nadal mają wiele znaczeń.
Jeśli coś z tych przepowiedni(zakładając, że są prawdziwe i niezmanipulowane) zacznie się spełniać, wtedy możemy poważnie porozmawiać na ten temat.
Napisano 04.05.2010 - 17:14
Zauważ, że ja nie neguję jasnowidzenia. O Nostradamusie nie będę się wypowiadał, bo mam do niego mieszane uczucia. Nie wierzę w "przepowiednie masowe", jednakże widzenie w sensie jednej jednostki może się zdarzyć, choćby w formie uczucia, że coś zaraz się stanie. Prędzej uwierzę, że Nostradamus to podróżnik w czasie, który chciał trochę zaszaleć podając ludziom przyszłość niźli przepowiadacz przyszłości.Witaj,
Co znaczy poważnie ?
Na dzień dzisiejszy zakładasz że ani jedna przepowiednia (niekonieczenie nostradamusa) nie spełniła się. ...
Co by to zmieniło w Twoim podejściu do życia gdybyś rzeczywiście napotkał jasnowidzenie ?
Użytkownik Thorge edytował ten post 04.05.2010 - 17:16
Napisano 05.05.2010 - 12:00
Zauważ, że ja nie neguję jasnowidzenia. O Nostradamusie nie będę się wypowiadał, bo mam do niego mieszane uczucia. Nie wierzę w "przepowiednie masowe", jednakże widzenie w sensie jednej jednostki może się zdarzyć, choćby w formie uczucia, że coś zaraz się stanie. Prędzej uwierzę, że Nostradamus to podróżnik w czasie, który chciał trochę zaszaleć podając ludziom przyszłość niźli przepowiadacz przyszłości.
Witaj,
Co znaczy poważnie ?
Na dzień dzisiejszy zakładasz że ani jedna przepowiednia (niekonieczenie nostradamusa) nie spełniła się. ...
Co by to zmieniło w Twoim podejściu do życia gdybyś rzeczywiście napotkał jasnowidzenie ?Z resztą jego teksty można dowolnie interpretować, więc szansa "trafienia" w coś rośnie.
A oto moja przepowiednia:
"Oto przepowiednia prosta,
ktoś przeczyta tego posta."
Co, ja też jestem jasnowidzem?
Napisano 05.05.2010 - 12:19
Użytkownik Thorge edytował ten post 05.05.2010 - 12:21
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych