Skocz do zawartości

Zdjęcie

Adam i Ewa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

crazionista
jak możesz obronić czyste gołosłowie ?

" Kwestionowanie rzeczywistych i rzetelnych faktów biblijnych zbieżnym z fizyką teoretyczną jest totalną kompromitacją."
  • 0

#17 Gość_Nestor

Gość_Nestor.
  • Tematów: 0

Napisano

Biblia to rzeczywiste i rzetelne fakty.Potwierdzone przez fizykę teoretyczną i czołowych noblistów z fizyki teoretycznej, którzy wskazują na twórczy umysł Boga. Przyczynę istnienia świata materialnego, umownie zwanego. Wszystkie inne teorie nie mają mocnej podbudowy naukowej.

A ja mam dziwne wrazenie, ze crazinosta niezle po wszystkich pojechal i teraz ma ladny ubaw. Prawie wszyscy zareagowali swietym oburzeniem. Nikt nie pomyslal ze to jedynie ironia?

Użytkownik Nestor edytował ten post 20.02.2010 - 12:13

• 0

ilbis.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ależ powstanie świata w którym żyjemy jest nam doskonale znane, wielki wybuch zapoczątkował istnienie wszechświata a nie jak piszesz Ziemi. I tu pojawia się kolejne twierdzenie, co było wcześniej. Gdy to na pytanie: co było przed Bogiem? albo kto stworzył Boga ? Nikt nie raczy odpowiedzieć, często je zbywając.

wiesz, jakby na to nie patrzeć, człowiek jest w taki sposób ograniczony, że nie potrafi sobie uzmysłowić, iż coś może trwać wiecznie jak np Absolut; podobne założenie przyjął Parmenides, tylko dotyczyło ono bytu i tak samo powinniśmy podchodzi do Boga, lecz aby to zrozumieć trzeba umiejętnie połączyć wiarę z rozumem, a jak wiadomo żyjemy w czasach postmodernistycznych, gdzie popularna stała się tylko i wyłącznie racjonalność.
  • 0

Klajcor88.
  • Tematów: 5
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

widze, ze bardzo nie spodobala sie dosyc inteligentna ironia crazionisty. szkoda
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Klajcor88
może być ironiczna jeśli jest poparta faktami. Właśnie ton wypowiedzi często pozwala zwrócić na coś uwagę.
  • 0

Smok.
  • Tematów: 11
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A ja mam dziwne wrazenie, ze crazinosta niezle po wszystkich pojechal i teraz ma ladny ubaw. Prawie wszyscy zareagowali swietym oburzeniem. Nikt nie pomyslal ze to jedynie ironia?

Ironia a może prowokacja? Jakoś po profilu tego pana i reputacji, stawiam na prowokację. Ja jakoś się tutaj ironii dopatrzeć nie mogę.
  • 0

Klajcor88.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Nie patrze na profil uzytkownika zeby dopatrzec sie uszczypliwej ironii :) Nie robmy offtopu, napisze wiec co ja mysle o Adamie i Ewie : jest to w najlepszym przypadku symbol o ile nie jest to po prostu wymyslona bajka. Tyle
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Klajcor88

symbol czego?
bajka o czym ?
  • 0

Klajcor88.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Symboliczne przedstawienie pierwszych ludzi, bajka o pierwszych ludziach....
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych