Skocz do zawartości

Zdjęcie

czarny helikopter

• Please log in to reply
14 replies to this topic

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niedawno, będąc w ogrodzie usłyszałem dochodzący z zachodu dźwięk śmigłowca, nie był to charakterystyczny odgłos śmigieł helikoptera, ponieważ był bardziej cichy i "świszczący". Helikopter był cały czarny, nieoznakowany i bardzo szybko przeleciał ( maksymalnie 8s. )
wyglądem przypominał tego:

Dołączona grafika

szukałem trochę na polskojęzycznych stronach i znalazłem tylko wpis na Wikipedii: czarne helikoptery oczywiście, jakby tego było mało, teoria spiskowa...
Co o tym sądzicie? Wojsko Polskie chyba nie ma takich na wyposażeniu...?

temat traktuje bardzo luźno, dlatego zamieściłem go tutaj, ale liczę na poważne odpowiedzi, bez wpisów typu "Airwolf" :P

Sante.

Veritas odit moras

• Tematów: 84
  • Artykułów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jeśli powiesz gdzie mieszkasz , może to być duzym ułatwieniem. Moim zdaniem może być to śmigłowiec, należący do GOPRU.
Dołączona grafika

Czy wyglądał on podobnie?

D.B. Cooper.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

50 km. na wschód od Poznania. Sante tamten był cały czarny i nieoznakowany, bardziej to moje foto. Btw. nie szukam na siłę, jakiś spiskowych teorii, może nasze "służby" dostały coś wysłużonego od Jankesów, czym nie mogły pochwalić się w TV.

Sante.

Veritas odit moras

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Sugerujesz iż to Apache? Ja w to wątpię. Może nie widziałeś dokładnie. Może to Helikopter jakiegos VIPa. Nie wiem. Jak byś posiadał fotografie moglibyśmy podyskutować na ten temat.

D.B. Cooper.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiesz, przez to że towarzyszył mu ten "niespotykanie dziwny dźwięk", przyjrzałem się dokładnie. Fotki nie zdążyłem zrobić ponieważ za szybko przeleciał ( głównie właśnie, przez prędkość jaką osiągał zdecydowałem się założyć ten temat ) nie często w naszym Kraju jest nam dane zaobserwować takie "cudo"... Głównie przelatują hałaśliwe "Mi- " na które nikt nie zwraca uwagi.

livin.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Może to jakiś prywaciarz był? Wszyscy wiedzą, ze nasza władza ewent gwardia biznesowa albo komercyjna lubi burżuazję i nie tyka się publicznych środków transportu.

Sante.

Veritas odit moras

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Więc mógł być to apache w takim razie. Tylko skąd on się by tu wziął?

Fotki nie zdążyłem zrobić ponieważ za szybko przeleciał

To właśnei mnie skłoniło do myśli iż to apache możne być.

lunatyk.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tylko po co komu czarny apache?

Sante.

Veritas odit moras

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

tylko po co komu czarny apache?

Może to jakiś prywaciarz był? Wszyscy wiedzą, ze nasza władza ewent gwardia biznesowa albo komercyjna lubi burżuazję i nie tyka się publicznych środków transportu.

AH-64 Apache jest podstawowym śmigłowcem szturmowym w armii USA, wyspecjalizowanym w niszczeniu czołgów. Został opracowany przez firmę Hughes Helicopters, przejętą później przez McDonnell Douglas. Obecnie produkowany jest w należących do Boeinga zakładach McDonnell Douglas. Jego poprzednikiem był śmigłowiec szturmowy AH-1 Cobra.

I tu można właśnie po polemizować. Napewno nie był to apache, bo skąd by się wziął w Polsce taki helikopter? Na pewno nie był to apache, najprędzej będzie to helikopter GOPRU.

D.B. Cooper.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

już sam nie wiem, ale to musiała być niezła szycha, na pewno nie nasz Prezydent, albo Premier, prędzej Kulczyk :D

a na przykład:Black Hawk?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

no nic, tak łatwo się nie poddam, będę "wiercił" temat...ktoś go w Polsce w końcu musiał widzieć
:D
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
edit:
jednak się pojawiały wcześniej...

W miejscowości Wylatowo w województwie kujawsko-pomorskim od 4 lat dzieją się rzeczy zdumiewające i niesamowite.

W Wylatowie obserwuje się przeloty dziwnych kul świetlnych obiektów łatających, i co zaskakuje nawet wojskowych, nie oznakowanych czarnych śmigłowców, do których nie przyznaje się nikt. W okolicach tak zwanego Trójkąta Wylatowskiego można było obserwować przeloty samolotów bojowych, rozpoznawczych i śmigłowców polskiej armii, bowiem sprawa Wylatowska nie jest obojętna także wojsku. Najczęściej bezpośredni kontakt z dziwnymi zjawiskami mają mieszkańcy Wylatowa. Jeden z nich obserwował trzy nie oznakowane, czarne helikoptery, które w bojowym szyku okrążały pole, gdzie wcześniej pojawiły się kręgi.
- Te helikoptery nawet szyby miały czarne; relacjonuje Adam Piekut. - Poruszały się cicho, nie widać było pilotów, a wygląd miały taki amerykański, nowoczesny, zupełnie nie przypominały tych naszych...

źródło: www.lokalna.com.pl

eh...jeśli ufać źródłu, jeszcze do końca nie zwariowałem :o

D.B. Cooper.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawe czy ten heli którego obserwowałem, to prototyp naszego rodzimego BLACK HAWK, którym dzisiaj oficjalnie się pochwalono :], czy też może jakiś "wzorzec" który leciał do Mielca. Jestem na 99% przekonany, że to co widziałem jest z tym powiązane. Temat po roku przypadkowo się wyjaśnił. Ufffff
Dołączona grafika

źródło

SzymoneR.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja wiem, że jestem porąbany, ale są szanse, że Polska posiada jakąś potęgę militarną, a niedaleko Wylatowa może się znajdować tajna baza wojskowa(wiem o jednej niedaleko Lublina, tzn. wujek mi opowiadał, można tam znaleźć nieźle zamaskowany właz po kilku godzinach, zobaczyłem go raz z daleka). Być może testują tam śmigłowce etc., a wojsko się nie przyznaje, bo jest tajna? Ech zacznę wymyślać jakieś inne teorie spiskowe.

crc.
  • Tematów: 34
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Polski nie stać na tajne bazy i super wymyślne zabawki wojskowe, widać to chyba po wyposażeniu armii..

SzymoneR.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Crc, wiesz, być może pakują w armię. A wyposażenie armii-nie jest opublikowane, czy black manta, czy aurora są oficjalnie ujawnione? Poza tym, wyposażenie może być zastrzeżone dla jednostek specjalnych, o których nie wiemy.
Sry za off top, ale od tego w tym dziale nie są naliczane posty, co by można było pogadać.

#15 Gość_Nestor

Gość_Nestor.
  • Tematów: 0

Napisano

Być może w moim domu mieszkają zielone krasnoludki, które wychodzą z zakamarków gdy nie ma domowników i nikt nie patrzy.

Dołączona grafika
Edit [23.03.2010]:Sante
Jeśli nie masz do powiedzenia nic wnoszącego do tematu to lepiej nic nie pisz. Następnym razem będzie warn.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych