Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wyginanie łyżek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

Karolajjjn.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ostatnio jak przeglądałam internet w poszukiwaniu ciekawych e-booków to znalazłam ,Kurs wyginania łyżek'.
Pewnie każdy z was kojarzy scenę z Matrixa, w której łyżki są wyginane siłą woli. Ciekawa jestem czy coś takiego byłoby możliwe w realnym świecie. :mrgreen:
Cytat z e-booka:
,Cotygodniowa lekcja Kursu Zaginaczy Łyżeczek będzie miała na celu trzy rzeczy. Po pierwsze - dostarczyć podstaw filozoficznych, potrzebnych ci do zrozumienia, dlaczego to jest ważne; po drugie zaproponować ćwiczenia i medytacje służące otwarciu czakr w ciele i umyśle, potrzebnych do tego, by zaginać metal bez użycia siły fizycznej; i po trzecie - zasugerować sposoby, by odwdzięczyć się światu, by energia płynęła nieustannie. Będziemy je nazywać "Ćwiczeniami w Ofiarowaniu" (Giving Exercises). Po trzeciej lekcji powinniście być w stanie zagiąć siłą umysłu niewielką łyżeczkę (co zwykle jest łatwiejsze od zaginania widelca). Zalecane jest przerabianie jednej lekcji tygodniowo, ponieważ każda z nich wymaga praktyki. '
Kurs trwa 4 tygodnie.
Wydaje mi się, że to zwykłe bzdury, bo w pierwszej lekcji są zawarte ćwiczenia polegające na oklepywaniu dłoni i głębokim oddychaniu, w celu wyzwolenia ,energii' :hm: :o
Jakby ktoś był zainteresowany to daję link do strony, z której można ściągnąć kurs:

Klikacie ezoteryka->wyginanie łyżek 8)

Dołączona grafika
  • 0

livin.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ty se jaja robisz?
  • 0

Max Powel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ehh... jakiś dziwny ten kurs. Gośc który to pisał wydaje mi się byc katolikiem co już na wstępie eliminuje jego prawdziwośc gdyż siły paranormalne takie jak telepatia,telekineza, itp. jest uważana przez kościół za czarną magię, siły nieczyste i takie tam a wiec w skrócie "surowo zakazane". Poza tym już na sam wstęp cytat z matrixa no przecież to tylko film Sci-fi ... "wyobraźmy sobie że przepływa przez nas boskie światło z nieba" czy jakoś tak no dajcie spokój...

Ty se jaja robisz?

No definitywanie wygląda mi no na żart ale jak ktoś chce to niech się oklepuje po ramieniu nie ma przeszkód
  • 0

BioHazard.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ten kurs to jest na pewno ściema. Rozumiem, że te ćwiczenia są darmowe tak ? A kto za darmo nauczył by kogokolwiek wyginać łyżki, widelce itd. Niedługo to dojdzie do tego, że będziemy musieli za powietrze płacić, a co dopiero za wyginanie metalowych przedmiotów :D
  • 0

Adept Chaosu.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A kto za darmo nauczył by kogokolwiek wyginać łyżki, widelce itd.

Hahaha, lol z takimi myśleniem. Uważaj, że jeśli zapłacisz 300zł babce od jogi albo 600zł za kurs NLP to Ci da więcej niż samodzielna praca. To tak jak z tymi odpustami w średniowieczu. Kultura, nauka i duchowość wymagają w 99% własnego zaangażowania!

Akurat ktoś na porządnym portalu o energii pisałby wielostronnicowy referat-poradnik obok dzieł m.in. Moena tylko dla żartu.

Ćwiczenia w oklepywaniu mają pobudzić energię, czakramy i odpowiednio nakręcić nasz umysł, coś na kształt rytuału.

NIE udało mi się wygiąć łyżeczki siłą woli, ale efekty ćwiczeń były odczuwalne.
  • 0

Max Powel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ale efekty ćwiczeń były odczuwalne.

Możesz rozszerzyć tą myśl w jaki sposób odczuwalne?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych