Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dziwny gość

• Please log in to reply
25 replies to this topic

Atomowy_jogurt_zagłady.
  • Tematów: 27
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich!
Chciał bym wam przedstawić mój problem.
Od dawna przyjeżdżam do Środy Wielkopolskiej i w domu gdzie nocuje od dawna kusiło, a;e teżto się nasiła. Teraz jestyem tu na ferie i 2 dni po przyjeździe gdy kładę się spać słysze pukanie w okno, w sufit i w gniazdko, które jest obok łóżka, widzę że nic tam nie ma a mimo to w to gniazdko coś uderza. Przedmioty się same przewracają. Raz u mnie w moim domy na telewizorze leżała biżuteria, która spadła z tego Tv i była oddalona od niego ze 2 metry, jak by ktoś ręką to mocno przesunął. Wczoraj pwiedziałem sobie "dość" bo tymi chałasami mi spać nie dawał. i nie był już tak głośny ale nadal okazywał swoją obecność. Najgorsze jest to, że on zaczyna "kusić dopiero jak kładę się spać, nigdy wcześniej, gdy wstaje przestaje ( czasami). Może trzeba mu pomóć? Nie wiem... Co mam robić żeby to się skończyło?
  • 0

#2 Gość_PrX

Gość_PrX.
  • Tematów: 0

Napisano

Jeżeli to co mówisz jest prawdą, to istnieją dwie teorie:
- faktycznie duch
- korniki (gdy jest cicho, bardzo wyraźnie je słychać) + przeciąg, który spowodował zrzucenie bransoletki? Innego wyjaśnienia nie znalazłem.
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak cię kusi to zrób to do czego cie kusi i po sprawie. (Kusić = nakłaniać, zachęcać)

Z opisu wynika jednak ,że nic cię nie kusi tylko co najwyżej nawiedza/straszy.
Moja rada? Przestań tam spać.

Tak de facto to ty sobie chyba jaja z nas robisz. Albo mocno wyolbrzymiasz sprawę.
  • 0

#4 Gość_Burnago

Gość_Burnago.

Napisano

Skąd wiesz, że to duch? To co piszesz, swoją drogą, wydaje się nieprawdopodobne. Dlatego napisz o tym więcej, kto tam wcześniej mieszkał, co to za dom itp.
Ponadto staraj się pisać bez błędów.
  • 0

Adventus.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nic z tekstu nie zrozumiałem. Jak to "kusić" ? Co Cię do czego kusi?
Nie wiem o co Ci chodzi, Język polski się kłania.
  • 0

Who.Am.I.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobra, ten "poltergeist" kusi Cię do pisania lipnych prowokacji? Tak mi to wygląda xD
  • 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Możesz coś więcej powiedzieć o tym domu? Jest stary, nowy? Z czego wykonana jest podłoga? W jakiej położony jest okolicy?
  • 0

Thorge.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jestem jego bratem( na nie szczęście :) ) Mówiłem, by zostawił sprawę i nie pisał głupich tematów na tym forum, ale widzę, że olał moje słowa.
A więc dopowiem za niego:
Do Środy Wielkopolskiej jeździmy od dość dawna. Od tamtego czasu zawsze coś się działo, ale ograniczało się to tylko do lekkiego, krótko trwałego pukania. Jednak od niedawna wszystko zaczęło nabierać na sile, spadają przedmioty, zewsząd dochodzi pukanie(szczególnie od podłogi i sufitu - dźwięk podobny do tupotu ciężkich butów). No cóż z duchami mamy "kontakt" od wielu lat(nic dziwnego, jeśli mieszka się w kamienicy, w której bramie hitlerowcy rozstrzelali ludzi). Jednak w naszym rodzimym domu duchy są dość "przyjazne" i ich aktywność sprowadza się do zrobienia od czasu do czasu jakiegoś psikusa. Tutaj ten teoretyczny duch jest dość złośliwy i denerwujący. Nie ma dnia(a raczej nocy) by nie dawał znaków istnienia.

A co do domu o którym mowa, to kilku mieszkaniowy dom z ogrodem, zapewne wybudowany w czasach komunistycznych. Okolica składa się z podobnych domów i kilku domów jednorodzinnych. Poprzedni właściciel był ponoć niezłym... no, złym człowiekiem był. Przynajmniej tak wynika z opowieści tutejszych ludzi.
  • 0

Dark AlexX.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nagrajcie jakieś video w dobrej jakości to może uwierze, jeśli dzieje się tak codziennie, to nie będziecie mieli problemu. Samo pukanie sobie darujcie, chce zobaczyć przedmioty, które niby same spadają z półek. ;]
  • 0

Atomowy_jogurt_zagłady.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dark AlexX nikt ci nie prosi żebyś uwierzył. Jeżeli nie wierzysz mam to właściwie mam to gdzieś, ważne jest to że JA wiem co się dzieje wierzyć nie musicie.
Lolas7 Korniki w ścianach? Cegła i beton? Jakieś dziwne korniki. I kornik odrzucający kolczyk leżący na telewizorze? NA 2 metry? Jakiś zmutowany ten kornik. :)
szkoda że ludzie niemający żadnego doświadczenia zaraz torpedują ten temat...
Chociarz ARKADIUSZ się zapytał. Ten dom nie w Środzie WLK. tylko ten w którym mieszkam jest bardzo stary, Koło 100 lat ma. Była tam niewielka szkółka przed wojną. W bramie gineli żołnierze, na działce za podwórkiem która sąsiaduje z bagnami, tam ludzie też umierali. Te zabudowania mają naprawde dość przykrą przeszłość.
  • -1

Adventus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Skoro te znaki dawane wam rzekomo przez duchy to wasza codzienność, to warto by zrobić jakieś fotki na terenie kamienicy. Jeśli rzeczywiście macie tam duchy, to może jakiś będzie tak miły i pokaże się na jednej z fotek :))
  • 0

Dark AlexX.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Albo ktoś was robi w jajo, albo chcecie zabłysnąć na tym forum. Dajcie jakiś wiaygodny dowód, to może wam ktoś uwierzy, najlepiej nagrajcie coś jak pisałem wcześniej, bo lepsze bajki to sam potrafię wymysleć.
  • 0

Atomowy_jogurt_zagłady.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mnie to nic nie obchodzi czy ty mi wierzysz, twoje zdanie czy mi wierzysz czy nie mam gdzieś... Niektórzy z was nie mają doświadczenia co do tych sprawach, a jadnak się wypowiadają. Co to dowodów "zapoluje" na ducha chociarz i w tedy będziesz mówić FAKE! Ważne, że sam sobie wierzę ") i mi wystarcza to co sam wiem, ja się zwracałem o porady do was co robić, a nie czytać "ściema, nikt ci nie uwierzy" Tylko Akradiusz choć troche się naprawde zainteresował bo jako jedyny się spytał o okoliczności. CO do dowodów postaram się choć to łatwe niebędzie, duch mi się odrazu nie ukarze jeżeli nagram filmik gdzie jest słyszalne pukanie i pomieszczenie jest puste to zarzucicie mi że pukanie jest podłożone. Tu gdzie teraz przebywam słychać stukoty, ciężkie bucioty, a nikogo nie ma, nikt mnie w "jajo nie robi bo co w ściane nikt nie puka gdy stane w dżwiach i widzę ściane z 2 stron, ( to 1 piętro a ściana jest wewnątrz mieszkania) nikt z zewnątrz nie stuka mi tam. Jeżeli zdobęde dowody bez problemu pokaże je wam.
  • 0

Adventus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja Ci wierzę. Duchy lubią się pokazywać na fotkach. Na filmie raczej jeszcze żaden się nie ukazał, no chyba że
zrobiony za pomocą efektów specjalnych :mrgreen:
  • 0

#15 Gość_Untitled

Gość_Untitled.

Napisano

Podejrzewam, że to duch jakiegoś sfrustrowanego polonisty, który gnębi analfabetów i nieuków. Rada? Naucz się pisać w miare dobrze, a wtedy anomalia powinny ustać. Good lock!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych