Skocz do zawartości

Zdjęcie

Obcy pasożyt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

NDRain.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam dziś szperając po rożnych forach znalazłem ciekawy filmik, skojarzyłem go z pewną chorobą zwaną Morgellonów. Przechodząc do sedna sprawy na filmie jest ukazana jakiegoś rodzaju roślina, owad, pasożyt ? Jego/jej macki przywiodły mi na myśl symptomy tamtej choroby: swędzenie ciała, uczucie przemieszczających się robaków pod skórą i celulozowe "włosy" wyłaniające się z wyprysków na skórze nieszczęśnika. Może owe stworzenie jest odpowiedzialne za powstawanie tej zagadkowej choroby.

Link do filmu
  • 0

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawy, film ciekawy, ale to niekoniecznie musi być jakiś obcy pasożyt. To może być całkiem ziemski robal (ten na filmie). Poza tym taki temat już jest: http://www.paranorma...?showtopic=2491

(swoją drogą, jestem ciekaw jak szybko zainterweniuje mod. Gdy założyłem temat o tej chorobie to po 5 minutach był zamknięty (brawo za czujność) :D nawet nikt nie zdążył zajrzeć...)
  • 0

Alyna.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Masz swojego "pasożyta z kosmosu" :) I nie, nie są one groźne dla ludzi.

http://pl.wikipedia....wiki/Nitnikowce
  • 0

NDRain.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po pierwsze nazwałem to „pasożytem z kosmosu” ze względu na nazwę nadaną przez autora filmiku po drugie faktycznie jest to podobne do nitkowca ale nitkowce nie występują w ciemnym zabarwieniu i czym jest w takim razie ten „obiekt” z którego wypełzają.
  • 0

Alyna.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nitnikowce są po angielsku nazywane czasami też "horse hair worms". Są to pasożyty robaków jak np. świerszcze. Samice mają jasne zabarwienie, a samce ciemne.

Tu masz ładny przykład. Ten filmik pokazuje po prostu jak ten pasożyt wychodzi z jakiegoś robaka, a do tego autor filmiku napisał co to za pasożyt :)

Dołączona grafika
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych