Napisano 02.12.2008 - 12:40
Po angielsku i po polsku z forum NPN.
pozdrawiam
Napisano 02.12.2008 - 12:44
Napisano 02.12.2008 - 13:20
Napisano 02.12.2008 - 13:22
Nie przesadzasz aby trochę?? Tam nie ma zdjęc konkretnie "tego" falsyfikatu. Poczytaj dokładnie co jest tam napisane. Niektóre rzeczy są ciekawe, chocby te głazy pionowe.
P.S: ja zaobserwowałem, to latasz z tematu na temat i strzelasz ironią na lewo i prawo. Kompleksy leczysz? W szkole Cię biją? Nie wiem ; ]
Proszę wziąć do ręki 30 kg młotek i popracować z pół godzinki
Znaleziono ich 2500, co pozwala wysnuć wniosek że nie byl to jeden pięcio-osobowy młotek do zadań specjalnych.
Pozdrawiam
Napisano 02.12.2008 - 13:42
dzięki, że przyznaleś mi rację ; ] - na tym polega wybiórczość w dobieraniu faktów (choć akurat z tego jesteś znanym ; ] )
P.S. ja zaobserwowałe, to z latasz z tematu na temat i strzelasz fantastycznymi teoriami. Kompleksy leczysz? W szkole kolegów nie masz? Nie wiem ; ]
nie twierdze ze UFO nie ma, nie mowie ze nie istnieja obce cywilizacje, ale doprawdy opanujcie sie
moze po prostu nie doceniacie "ludzi" ; ]
Napisano 02.12.2008 - 14:18
Co najwyżej moje gapiostwo. Nie zmienia to jednak faktu, że na podstawie, jednego, fałszywego, zdjęcia jesteś wstanie określic co jest faktem a co nie.
Już dawno jestem po szkołach.
Z tego co mi wiadomo nie klasyfikuje się ludzi na gorszych tylko dlatego, że nie odrzucają wszystkich "fantastycznych" teorii.
Zadam Ci jedno pytanie. Odpowiedz proszę.
Trzymałeś kiedykolwiek w ręku młot ważący 30 kg??
Napisano 02.12.2008 - 16:12
Napisano 02.12.2008 - 17:06
odp. a) I widzisz? Kolejny raz pokazałeś, że wolisz ironizowac zamiast normalnie porozmawiac.
odp. b) odbijasz piłeczkę... przecież jesteś na poziomie, więc jak to jest?
odp. c) Moja wyobraźnia nie zamyka mi oczu na to, co jest rzeczywiste. Dalej nie rozumiesz, że ONA nie zamyka mi oczu na inne wyjaśnienia. Wiesz dlaczego? Historia starożytna, tak bardzo ignorowana przez świat nauki, jest idealnym przykładem na to, że jest zbyt dużo zbieżności faktów wszystkich kultur starożytnych na ziemi. Dla Ciebie jednak to nie jest argument.
odp. d) odpowiedz mi teraz. Jakie to były narzędzia?? Bo wiesz, są narzędzia i narzędzia. Nie wszystkie są współmierne do zagadnienia - MLOT 30kg. Myślę, że nawet Pudzianowski po 5 minutach uderzania takim młotem padłby ze zmęczenia. Tych młotów znaleziono 2500. Kiedyś nie było sprzętu, który rozwinąłby muskulaturę, jak w obecnych czasach. Tylu karków by się nie znalazło w jednej osadzie. Ludzie np. w średniowieczu byli niscy, mniej ważyli. Nikt nie podołałby tak ciężkiej pracy w kamieniołomach z tak ciężkim narzędziem, które waży 30kg.
P.S: dementuję. Nibiru nie wykluczam, ale nie dam sobie głowę uciąc za jej istnienie.
Atlantyda - nie wykluczam.
Płaska ziemia - bzdura.
Napisano 02.12.2008 - 17:10
Napisano 02.12.2008 - 17:25
Napisano 02.12.2008 - 17:39
Napisano 02.12.2008 - 18:19
Napisano 03.12.2008 - 14:11
1) troszeczke sie zgubilem, Ty mozesz mowic ze tunele drazyly Giganty, ja nie moge powiedziec ze zrobily to Krasnale, Dinozaury itp.
3) To powiedz mi czemu Twoja wyobraznia pozwala Ci mowic ze Teoria Płaskiej Ziemii jest bzdurą, a nie dopuszcza negowac (np. mi) Twoich teorii o Gigantach?
4) widocznie nie doceniasz ludzi, a co wiecej takie interpretowanie faktow (przerosniety mlot - musialy istniec giganty) jest najzwyklejszym naduzyciem.
wujek google też powiedział że miecze dwuręczne potrafiły ważyć i 9 kg
Ale kompletnie abstrahując od tego. Dziś są pieniądze jako wabik na samice, kiedyś trzeba było mieć nie lada tężyznę fizyczną żeby najlepszą samicę dorwać w posiadanie. Kiedyś troszkę inaczej to wyglądało. A czy my teraz nie mamy rosłych chłopów? Weźmy na ten przykład żniwa, ciężkie snopki (te sześciany nie walce) potrafią ważyć kilkanaśie kilogramów, i jakoś rolnicy potrafią je wrzucać na kilka metrów, kiedy są zwożone z pola. Więc bardziej rozwinięty lud jeszcze bardziej niż dziś ceniący fizyczność i przykładający do tego wagę = ...
Dla równowagi polecam oficjalną stronę Great Orme Mines. Materiałów na niej jest sporo, a można się dowiedzieć bardzo ciekawych rzeczy.
Na przykład tego, że z liczby 2500 znalezionych kamiennych młotów tylko kilka jest cięższych niż 25 kg, a przeważają narzędzia parokilogramowe. Albo tego, że znaleziono również 30 000 nrzędzi z kości i rogów, którymi posługiwano się znacznie częściej niż młotami.
Generalnie, jak to często bywa przy takich "sensacjach", im więcej obiektywnych materiałów, tym mniejsza wiarygodność autora doniesień o gigantach...
Napisano 03.12.2008 - 15:11
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych