Skocz do zawartości

Zdjęcie

Widzialem UFO

• Zamknięty Temat jest zamknięty
14 odpowiedzi w tym temacie

Nate.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na poczatek chce napisac, ze nikogo nie zmuszam do uwierzenia w to, co tutaj opisze. Chce sie tylko dowiedziec, czy wiecie, co to bylo.

Pierwszy raz stycznosc z czyms takim mialem pare miesiecy temu. Zauwazylem cos podobnego do gwiazdy, lecz powoli znikalo, robilo sie ciemniejsze, a nagle zniknelo (trwalo to z 10 sek). Dzisiaj zauwazylem to samo, plus to, co sie dzialo przed zniknieciem. Lecialo to z zachodu, bylo pomaranczowe, okolo 3x wieksze od gwiazdy i mialo kilka "rogow" (gwiazdy tez maja takie "rogi", tylko ze o wiele mniejsze). Lecialo caly czas w tym samym kierunku, nie migalo, tylko swiecilo dosyc intenstywnym, pomaranczowym swiatlem. Przelecialo mi 'nad glowa', tzn. podazalo na wschod, musialem sie odwrocic, zeby to dalej obserwowac. Lecialo tak dalej z 45 sek., po czym "rogi" zaczely znikac, caly obiekt robil sie coraz ciemniejszy, po czym zniknal (tak jak to pierwsze, ktore opisalem w czwartym zdaniu). Cale zjawisko trwalo jakies poltorej minuty. Poszedlem dalej, tak jak juz mowilem podazalem do sklepu i zauwazylem drugie takie cos, tylko ze to stalo w miejscu.
Nie mam zdjec. Nie mialem przy sobie komorki. Mialem nawet przez chwile mysl, zeby poleciec do domu (biegiem w jedna strone zajelo by mi to okolo 15 sek.), ale wolalem jeszcze sobie poobserwowac + zobaczyc jak zniknie.

Nie mam pomyslu, co to bylo. Z pewnoscia UFO. Moze cos ziemskiego? Nie wiem, nie interesuje sie obiektami powietrznymi pochodzenia ziemskiego. Widzial ktos cos podobnego?
  • 0

Gurgio.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Myślę że we wszystkich przypadkach był to po prostu samolot, nie wiem czy światła na samolotach migają czy też nie, ale to najbardziej prawdopodobna wersja ;)
  • 0

Nate.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W kazdym samolocie miga swiatlo. Poza tym jak juz pisalem bylo to dosc intenstywne swiatlo, o wiele intensywniejsze od gwiazdy.
  • 0

+......

Wędrowiec

• Tematów: 125
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

ISS lub inny satelita
http://cybermoon.w.i...l_satelite.html
http://www.heavens-above.com/
  • 0

herbee.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zgadzam się z przedmówcą, to chyba najbardziej prawdopodobne, na YT można obejrzeć parę filmików z ISS
  • 0

Nate.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moglby ktos dac zdjecie lecacego, widzianego Z ZIEMI tego satelity? Przeszukalem 11 stron na YT i nie znalazlem.

Aha. Jesli byl to satelita, to w jaki sposob "zniknal"? Wygladalo to jakby obiekt przyspieszyl i szybko odlecial, lub powoli, stopniowo wylaczal swiatlo.
  • 0

sebcio.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

http://www.lotnictwo...lotow,4609.html

http://forumt.thc.co.../8_36025_0.html
  • 0

Wojak.
  • Tematów: 21
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Raczej samolot bo wspomniałeś o rogach i migających światłach te rogi to pewnie skrzydła
  • 0

Nate.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@up
Owszem, wspomnialem... Napisalem, ze NIE MIGALO. I nie dwa rogi, tylko kilka.

A co do tego: http://nl.airliners....5/8/1137854.jpg watpie, ze to bylo to. Lecialo to raczej nisko (ciezko ocenic odleglosc, nie widzialem ksztaltu, tylko tak jak napisalem w pierwszym poscie wygladalo to jak gwiazda, tylko ze bylo pomaranczowe, intensywniej swiecilo i mialo wielkosc 3-4x wieksza), a dzwieku nie bylo slychac (zapomnialem to napisac w pierwszym poscie).
Ponawiam pytanie: jak to cos zniknelo?
  • 0

Szada.
  • Tematów: 25
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

jak wiesz ziemia jest okrągła i nie widzimy cały czas satelit etc bo najnormalniej znikają z naszego widnokręgu.
Fajnie jest wierzyć, że widziało się NOLa jednak nie musisz wykłócać się o swoją racje bo jak sam wspominałeś że

nikogo nie zmuszam do uwierzenia w to, co tutaj opisze

DLatego warto wysłuchać opinii innych.
  • 0

Nate.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale o co ci chodzi? Gdzie napisalem, ze nie wierze, ze to byla satelita? Zadalem tylko proste pytania, o nic sie nie wyklocam. Chce sie dowiedziec, co to bylo.
  • 0

Szada.
  • Tematów: 25
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Powszechnie przyjęte jest w Internecie że używanie dużych liter odbierane jest jako krzyk.

Napisalem, ze NIE MIGALO

koniec offtopu.
zachowaj trochę kultury.
  • 0

Nate.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Napisanie tych dwoch slow z duzych liter mialo na celu zaznaczenie, ze to cos >nie migalo<, a nie >migalo< jak zrozumial Wojak. Nie za bardzo rozumiem, o co ci chodzi. Chcesz mnie sprowokowac?

Zeby nie bylo: sytuacje uwazam ciagle za nierozwiazana.
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Moglby ktos dac zdjecie lecacego, widzianego Z ZIEMI tego satelity? Przeszukalem 11 stron na YT i nie znalazlem.

Aha. Jesli byl to satelita, to w jaki sposob "zniknal"? Wygladalo to jakby obiekt przyspieszyl i szybko odlecial, lub powoli, stopniowo wylaczal swiatlo.

Tak to na pewno była ISS albo inny satelita, opis na to wskazuje. Nie posiadam co prawda foty ale uwierz mi na słowo: ISS widziana z Ziemi wygląda jak bardzo jasna gwiazda poruszająca się prostą linią zazwyczaj z zachodu na wschód (choć czasami zdarza się ,że leci inaczej) i stopniowo gasnąca (wyraźnie zaczyna gasnąć mniej więcej w "połowie nieba"). Spowodowane jest to tym ,że początkowo oświetlona jest przez Słońce i wchodzi stopniowo w cień Ziemi (coś jak zaćmienie Księżyca tylko w dużym przyspieszeniu). (Dobrze mówię? Jeżeli się mylę to mnie poprawcie.)

PS. Widzieliście ostatnio Wenus i Jowisza? Nieźle "dają po oczach" jakieś 1.5 godziny po zachodzie Słońca (na zachodnim niebie rzecz jasna, nisko nad horyzontem). Wczoraj w pierwszej chwili pomyślałam ,że to jakieś ufo (szczególnie ,że w tamtą stronę leciały jednocześnie równolegle do siebie 2 samoloty co nie jest częstym zjawiskiem), dopiero po dokładniejszym przeanalizowaniu położenia obiektów stwierdziłam ,że to muszą być Wenus i Jowisz w koniunkcji (myślałam też ,że zamiast Jowisza może być Merkury ale ten jednak nie świeci tak mocno, poza tym Merkury teraz jest niewidoczny przynajmniej na wieczornym niebie z tego co mi wiadomo a Jowisza nie tak dawno widziałam w tamtej okolicy).

Ah, no tak, nie doczytałam. W pierwszym poście jest też wzmianka o nieruchomym obiekcie równie jasnym jak ten poruszający się. To z pewnością któraś z wymienionych przeze mnie planet: Wenus lub Jowisz. Nie jestem tylko pewna która jest aktualnie wyżej (druga musiała być ukryta już za domami/drzewami itp. lub pod horyzontem), raczej Jowisz.
  • 0

AlienGrey.

I know

• Tematów: 78
  • Artykułów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

ISS lub inny satelita
http://cybermoon.w.i...l_satelite.html
http://www.heavens-above.com/

Dołączona grafika