Napisano 26.07.2008 - 17:15

Napisano 26.07.2008 - 17:27

Napisano 26.07.2008 - 17:48

Napisano 26.07.2008 - 17:59
Błąd.A propos bajek. Mama w dzieciństwie opowiadała Ci bajki-wierzyłeś.
Nigdy się nie zastanawiałem nad tym, co mówili w kościele, a potem zacząłem się zastanawiać i doszedłem do wniosku, że to się nawet kupy nie trzyma.Potem religia opowiedziała Ci bajkę-uwierzyłeś.
I tu tez się mylisz. Ja nie wierzę w 100% w niczyje słowa. Dosłownie niczyje.Potem rodzina, społeczeństwo, rząd opowiadali Ci bajki-uwierzyłeś.

Napisano 26.07.2008 - 18:06

Napisano 26.07.2008 - 21:01

Napisano 26.07.2008 - 21:28

Gość_Cecilia89

Gość_Cecilia89

Napisano 27.07.2008 - 12:59

Napisano 28.07.2008 - 21:36
 ....jasne...
 ....jasne...  Ale czy aby na pewno?
  Ale czy aby na pewno?  Jaka powinna być prawda? Skomplikowana i niejasna? taka jaka płynie z tego artykułu? Brzmi to oczywiście dosyć ciekawie i jakby przestać MYŚLEĆ to można by się było temu poddać. Ale jak wyłączyć myślenie, uczucia i emocje? Czy myślenie jest "złe"? Myślę więc jestem, nie myślę i przestaję istnieć... czy o to chodzi? Gdy mnie nie ma to czy jest mi dobrze? Trochę to wszystko mało logiczne... ach, zapomniałem logika to najgorszy przejaw myślenia
  Jaka powinna być prawda? Skomplikowana i niejasna? taka jaka płynie z tego artykułu? Brzmi to oczywiście dosyć ciekawie i jakby przestać MYŚLEĆ to można by się było temu poddać. Ale jak wyłączyć myślenie, uczucia i emocje? Czy myślenie jest "złe"? Myślę więc jestem, nie myślę i przestaję istnieć... czy o to chodzi? Gdy mnie nie ma to czy jest mi dobrze? Trochę to wszystko mało logiczne... ach, zapomniałem logika to najgorszy przejaw myślenia  Więc im bardziej coś jest nie jasne to jest bliższe prawdy? Mądre istoty zapewne znalazły by jakiś sposób, aby do nas "dotrzeć"... Chyba że jestem zbyt głupi i nie mogę tego pojąć. I teraz mam dylemat, bo nie mogę nauczyć się "pojmowania" bo muszę użyć umysłu, a tego przecież nie wolno
  Więc im bardziej coś jest nie jasne to jest bliższe prawdy? Mądre istoty zapewne znalazły by jakiś sposób, aby do nas "dotrzeć"... Chyba że jestem zbyt głupi i nie mogę tego pojąć. I teraz mam dylemat, bo nie mogę nauczyć się "pojmowania" bo muszę użyć umysłu, a tego przecież nie wolno  A teraz proszę po Polsku i DRUKOWANYMI literami, bo jak do tej pory jest to "fizolofia"
  A teraz proszę po Polsku i DRUKOWANYMI literami, bo jak do tej pory jest to "fizolofia"  

Napisano 29.07.2008 - 06:34

Napisano 29.07.2008 - 07:50

Napisano 29.07.2008 - 08:39
 Ja preferuję prosty "język", jednoznaczny i konkretny a tu wyczuwam posmak fanatyczno-religijny. W szkole na sprawdzianie z np.: biologii też używasz takich sformułowań?
   Ja preferuję prosty "język", jednoznaczny i konkretny a tu wyczuwam posmak fanatyczno-religijny. W szkole na sprawdzianie z np.: biologii też używasz takich sformułowań?  

Gość_Shadorew

Gość_Shadorew

Napisano 29.07.2008 - 10:43

Napisano 29.07.2008 - 13:35

Napisano 29.07.2008 - 14:15
Dokładnie o tym samym pomyślałem - kolejna niuejdżowa maszynka do nabijania kasy.Wszedłem na stronę oficjalną. Pierwszy napis - "Desteni Online Shop" ... To mnie totalnie utwierdza w moim przekonaniu.

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych