Skocz do zawartości

Zdjęcie

Równoległy wymiar

• Please log in to reply
15 replies to this topic

Ankieta: świat równoległy (44 użytkowników oddało głos)

czy wierzysz w równoległy wymiar?

1. Tak (36 głosów [81.82%])

Procent z głosów: 81.82%

2. sam nie wiem (7 głosów [15.91%])

Procent z głosów: 15.91%

3. Nie (1 głosów [2.27%])

Procent z głosów: 2.27%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

wojtek94.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

artykuł

Artykuł o równoległym wymiarze, i nawiązywaniu kontaktu z zaświatami. (Znaleziony na "Interii")

Co o tym sądzicie?

Użytkownik wojtek94 edytował ten post 16.04.2008 - 17:50

• 0

radekg0.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

zły link, popraw.
  • 0

Eldor.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chyba o to chodzi: http://facet.interia...stnieje,1094190
  • 0

wojtek94.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chyba o to chodzi: http://facet.interia...stnieje,1094190

tak, już jest poprawione
;)
  • 0

SaDzi0.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Koncepcja z tymi falami jak najbardziej przekonująca.
Sam artykuł jak każdy inny na interii, tylko czym jest wiedza bez dowodów, chętnie posłuchałbym tego szumu z przekazem wspak, tylko tu nasuwa się kolejne pytanie - czy nie jest to fake.
Swoją drogą ciekawe, ja sam uważam, że światy równoległe istnieją.
  • 0

hhh....
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Światy równoległe nie istnieją. Istnieje jeden świat, który zawiera w sobie całą wiedzę o sobie. Tak samo jak nie istnieje czas - śmiem twierdzić, że wszystko dzieje się tu i teraz, nie ma potrzeby rozdrabniania się jeszcze bardziej.
  • 0

Śledziu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Być może istnieja ale ludzie,sami jeszcze nie odkrylismy jak na prawde powstala ziemia,czy jest zycie po smierci i w kosmosie,,ile ras bylo na ziemi przed nami a my szukamy innych wymiarow.Wszyscy sie rozdrabniaja do spraw ktorych pewnie nie odkryjemy w nastepnch paru wiekach o ile przezyjemy 2012 r. a jest tyle spraw przyziemnych, na ktore nie ma odpowiedzi, a jesli sa to nie mamy do nich dostepu.Bo tak na prawde zycie w kosmosie zapewne istnieje,byly inne rasy przed nami na ziemi i sa dowody na to wszystko..Czekam na ten dzień,że tak na prawdę wszystko nie jest tak piękne jak wmawiają nam rządy i media.
  • 0

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Wierzę jak najbardziej. Człowiek nie zna nawet dobrze własnego ciała w stu procentach, więc dlaczego mielibyśmy zakładać, że inne wymiary nie istnieją? :)
  • 0

wojtek94.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

zgadzam się z tobą Mango, wg. mnie istnieją

PS. Dodałem sondę, także głosujcie.
  • 0

Matiess.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja uważam, że to bardzo prawdopodobne by istniały równoległe światy i zawsze to widziałem tak, że jest ich nieskończoność w których każdy ja wykonuje inną czynność np ja teraz wciskam A a ten ktoś B itd.
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przecież światem równoległym do świata fizycznego jest świat astralny. o zakrzywienie czasoprzestrzeni powoduje że nie dostrzegamy następnego wszechświata, który niemal nas dotyka.
Fizyka kwantowa świetnie tłumaczy parapsychologię. Od tak skomplikowanych pojęć jakim są światy równoleglę po przez te które już znamy oobe.

Mogę powiedzieć ;-), wierzę że jutro nie spadnie cegła na mojego kota.
  • 0

Retired.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie martw się, Aidil, jeśli spadnie, to może da się z niego przyrządzić obia... Godnie go pochować.
No i w równoległe wymiary wierzę, jak najbardziej. A OOBE to wierzchołek góry lodowej (byłem w tym stanie tylko 2 razy, więc mogę sie mylić :P ).
  • 0

ke6gophe.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

istnieje jeden lub nawet nieskończenie wiele równoległych światów. Każdego razu, kiedy takie światy zaczynają się krzyżować, pojawiają się też zjawy. Niektórzy uważają, że my sami posiadamy własne "wersje" naszego życia, istniejącego w alternatywnych światach, stąd wyjaśnienie dla zjawiska sobowtóra. Teoria stosowana jest również, by wyjaśnić istnienie kryptozoologicznych stworzeń takich, jak Wielka Stopa, czy potwór z Loch Ness. Powodem tego jest fakt, że nie widzimy ich cały czas i nie znajdujemy martwych ponieważ żyją w alternatywnym wymiarze.
  • 0

MesaJah.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czy światy równoległe istnieją .. trudno powiedzieć .. coś w tym jest .. sądzę, że istnieją one, ale nie jest to tak, że tu jest jeden świat, tam drugi, tam setny, a tam w kosmosie świat nr. miliard. i tak w nieskończoność.. sądzę, że te równoległe światy się na siebie nakładają i mają wspólne miejsca, przejścia, tunele, bramy.

edit: nie! zmieniam swoje stanowisko. Sądzę, że jest jeden świat, jest on jednak tak rozbudowany, że nie jesteśmy w stanie tego pojąć.
  • 0

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A czy sny nie mogą być innym wymiarem, podobnym do naszego? Czasami naprawdę się obawiam, mam tak ogromną moc w snach, że się zastanawiam, czy moje drugie "ja" nie żyje sobie w innym wymiarze i nie jest strong woman ;D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych