Skocz do zawartości

Zdjęcie

moje sny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

Glowa.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nigdy nie pamiętałem swoich snów .. teraz od paru dni trenuję różne techniki np. MILD, zaczynam też notować sny .. dziś po raz pierwszy udało mi się zapamiętać parę snów i je zanotować - musiałem się obudzić parę razy w nocy i po ciemku notowałem, aby rano przeczytać i sobie poprzypominać :) i myślę, że moje sny sa przynajmniej dziwne .. śniło mi się, że byłem w szkole, na konkursie, potem na lekcjach, na korytarzu, w gabinecie, paru kolegów widziałem.. ale to nie było normalne, bo czułem, jakbym patrzył na siebie z trzeciej osoby xD może to normalne, nie wiem .. od razu bym się domyślił, że to jest sen, gdybym był świadomy, ale to było takie, że nie czułem nic, nie myślałem, tylko obserwowałem .. czasem jest tak, że czuję, że to ja robię wszystko, z pierwszej osoby, ale równocześnie widzę swoją sylwetkę i twarz, jakby moje ciało astralne "latało" raz w ciele fizycznym i raz obok niego, .. ale nie jest to wyraźne. Tak samo konkurs wyglądał we śnie tak, że stoję i widzę tylko nauczycielke która zadaje mi pytania a ja nie wiadomo skąd znam odpowiedź i odpowiadam .. nie było nikogo innego, zarys reszty klasy też był strasznie zamazany, tak samo korytarz, twarz kolegi też zniekształcona, ale kolory zachowane - przynajmniej na większej części twarzy. Zanotowanie tego snu zmusiło mnie do refleksji, bo później poszedłem przed drugą częścią konkursu normalnie na lekcje o_O i to się pokrywa troche z moim życiem w realu, że zdarza mi się dezerterować ... ale ta forma snu .. taka dziwna .. jakbym miał mieć LD to nie byłoby to chyba przyjemne, albo oobe.. w takim świecie.. mam chyba kiepską wyobraźnię.. nie wiem co mam o tych snach myśleć, doradźcie mi coś, proszę.

btw. czy ktoś kto miał już pare razy oobe albo chociaż LD mógłby mi zostawić swoje gg? albo napisać na moje 1045345 z góry dzięki ;) postaram się nie być upierdliwy :)
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W snach to normalne ,że obserwujemy siebie samego z punktu widzenia osoby trzeciej, tak jakbyśmy oglądali film. Co prawda jeżeli o mnie chodzi to takie sny stanowią około 20% wszystkich moich snów ale wiem ,że istnieją osoby u których niemal każdy sen tak wygląda. Także niewyraźność rzeczywistości sennej jest zrozumiała.

Jeżeli szukasz osoby której zdarzają się LD to zapraszam do dyskusji - moje gg znajdziesz w profilu, chociaż najlepiej jednak pogadać na czacie. http://spikeria.pl/r..._niewyjasnione/ , za parę minut powinno być tam dużo osób, i znając życie dyskusja zejdzie na temat LD.
  • 0

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja bym się raczej nie dziwiła - przede wszystkim gratuluję zapamiętywania snów, bo wiem, że sporo ludzi ma z tym problem. Ilość snów też raczej nie jest dziwna, ja od tygodnia notuję swoje sny i za każdym razem mam około trzech stron zapisanych drobnym pismem :]
Życzę powodzenia w LD, sama trenuję dosyć ostro, ale jeszcze nie wyszło ;p
No i widać w różnych perspektywach, więc raczej ciesz się, a nie przejmuj :D
  • 0

Glowa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no cieszę się, tylko mam problem, bo się skupić nie mogę i tylko czasem w odrętwieniu leżę i się męczę przez godzine a nawet dłużej i nic się nie dzieje :(
a te sny .. 30 minut po przebudzeniu nic nie pamiętam, dzisiaj wyjątkowo zapisałem, bo się obudziłem o 2, 5 i 7 rano :D
  • 0

dawid11503.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja należałem do grupy ludzi którym ''nigdy nic się nie śniło'', nie pomagało mi zapisywanie snów, no może trochę, jednak odkad zacząłem ćwiczyć oobe zapamietuje sny regularnie, czasem nawet 4 z jednej nocy :D . Pamiętaj, ze sen może ci sie przypomniec w kazdej chwili ;) ja czasem mam tak, ze budze się, narzekam na niezapamietanie snu x] i po południu obłysk!! pamiętam wszystko :) z tobą moze byc podobne ;)
Co do LD to też od pewnego czasu miewam niemalże co noc ;) w razie jakiś pytan pisz na gg: 10707332 ;)
  • 0

Glowa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dzięki .. :) z LD i OOBE mam problemy, ale co poradze, jestem newbie w tej dziedzinie :) wielkie dzięki all jeszcze raz :)
  • 0

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Posłuchaj, ja dzisiaj wstałam przerażona i przekonana, że nie miałam ani jednego snu. Po kilku minutach zaczęłam sobie przypominać, więc take it easy :D
  • 0

Glowa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:) za pół godziny idę sobie puścić out of body, opowiem wrażenia jutro :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych