Mistyk twierdzi, że potrafi usmażyć rybę - używając jedynie siły umysłu!
Chińczyk He Tieheng – który nazywa siebie 'Bogiem Ognia' – twierdzi, iż używa techniki nazywanej Qigong, by skierować swoje fale mózgowe do jedzenia.
Swoją moc zaprezentował wobec 7000 tysięcznej widowni chińskiego teatru - stwierdził, że ryba zacznie się smażyć i zmieni kolor w minutę po trzymaniu jej w rękach.
Zszokowany Mai Lee (lat 29) który był w The Lark Theatre (Teatr Skowronka, Chiny), powiedział: "Po wszystkim miał sadzę na rękach w miejscu, gdzie trzymał rybę i gdzie była ona smażona.".
Sam Tieheng powiedział: “Moc umysłu jest w stanie poskromić siły natury.”.
Stwierdził on też, że doskonale panuje nad mocą swojego mózgu, dodając: "Raz usmażyłem karpia myśląc o gazie palącym się w temperaturze 1000 stopni Celsjusza."
Źródło
Tłumaczenie by Captain Jack