Jakie filmy polecacie?
chodzi mi tutaj o filmy o zjawiskach paranormalnych, parapsychologia, UFO, życie po śmierci, demony, opętania, walka dobra ze złem.
Interesujecie się takimi rzeczami, (przecież dlatego jesteście na VRP ) więc myślę że macie dużo filmów do polecenia.
Dobrze, na początku coś ode mnie...
FALLEN
Demoniczny thriller z ciekawą narracją; w głównych rolach Denzel Washington i John Goodman. Dla każdego, kto interesuję się choć trochę demonami i chce więcej wiedzieć, lubi zagadki i łamigłówki, i nie przepada z ogromną ilością krwi i agresji w filmie.
ulubiony cytat
dialog o demonach :ojej:
" - (...) muszę wiedzieć, co jest grane. Bo jeśli to jest to, na co wygląda, to o czym piszą książki... Czy to prawda? Pani w to wierzy?!
- Wierzę w rzeczy niewidzialne.
- A ja wierzę w to, co widzę. I próbuję pojąć to, co widziałem. Coś mi groziło (...)
- Nie powinniśmy wiedzieć ani widzieć. To jak z Mafią. Udajemy, że ich nie ma.
- Ok, zacznijmy od tego. Nie ma ich. Więc skąd się biorą? Kim są?
- Istnieją pewne zjawiska... które można tłumaczyć tylko wtedy, gdy uwierzymy w Boga i aniołów. Oni naprawdę istnieją. Niektórzy z upadłych aniołów zostali ukarani pozbawieniem postaci. Mogą przetrwać tylko w ciałach innych. W nas. Wtedy ludzie stają się narzędziem ich zemsty.
- Poważnie? Dalej, wyłaźcie! Do nadel! Panno Milano, jestem zwykłym gliną. Detektywem. Opieram się na dowodach i faktach.
- Ja też. Czy zaistniałe fakty dają się jakoś wytłumaczyć? "
piosenki wykorzystane w filmie:
the rolling stones - time is on my side
the rolling stones - symphaty for the devil
Oglądał ktoś z was fallen? Polecam i zapraszam do dyskusji
mam nadzieję że jak będziecie mieli czas to zrecenzujecie jakieś ciekawe filmy.
/w razie, gdy będzie małe zainteresowanie tym tematem, po prostu się go zamknie...