Skocz do zawartości

Szanowni Państwo, przypominam o konieczności zachowania ciszy wyborczej do godz. 21:00 w niedzielę 18 maja.

Zdjęcie

Ściemy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

Verbatim.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja powiem tyle, że wyobraźnia ludzka jest na prawdę "przerażająca". Kiedyś jak byłem sam w domu z kolegą, wkręciłem go, że u mnie straszy, niestety po pewnym czasie sam siebie wkręciłem :D baliśmy sie jak cholera, ale przejdźmy do sedna. Więc powiedziałem mu, że u mnie straszy itd... po jakimś czasie zaczęły migać żarówki na przedpokoju, a na dole wydawało nam się, że ktoś chodzi, mieliśmy dreszcze, wydawało nam się, że jest zimno, tak sie wkręciliśmy, że wszystko się nasilało, po jakimś czasie przyjechali moi rodzice, wszystko sie uspokoiło tzn. my sie uspokoiliśmy,żarówki dalej migały, ale przez to, że były już na zużyciu, a co do kroków na dole, to były to kaloryfery :] od tamtego momentu do większości sytuacji opisanych na tym forum i nie tylko podchodzę sceptycznie, bo wiem, że można się nieźle wkręcić...
  • 0

Zbiczo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie doceniasz potęgi własnej podświadomości :D
  • 0

Heavy_metal_Jezus_012.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najlepiej sobie wmawiać, że to były kaloryfery, itp, bo to jest najprostrze i najmniej straszne wytłumaczenie. Może u ciebie w nocy coś naprawde buszuje. :) nielekcewasz duchów.
  • 0

MoRdaS.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niektóre rzeczy sobie wmawiasz niektóre dzieją sie naprawdę :P
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

paliliście coś?
  • 0

Verbatim.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

eee mieliśmy wtedy po 12 lat ;D? więc raczej nie paliliśmy ;p
  • 0

Roseb.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Piotor, nie przesadzaj. Verbatim podał logiczne wytłumaczenie i jego się trzymajmy. Nie doszukuj się duchów w czymś, co sam autor potrafi wyjaśnić.
  • 0

Darken.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Czesto kiedy sobie cos w mawiamy widzimy, slyszymy cos czego nie ma lub sa to poprostu zwykle zjawiska
  • 0

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

Ale tak samo z prawdziwego straszonka może człowiek sobie pomyśleć, że to jednak jego własny umysł robi mu psikusy. To działa w drugą stronę też ;p
  • 0

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja

Napisano

Tylko, że bardziej prawdopodobne wydaje się, iż to umysł płata figle, a nie, że nawiedzają nas duchy, demony czy coś podobnego.
  • 0

Metal Soldier.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zgodzę się w 100% z autorem.

Niedawno z przyjacielem urządziliśmy sobie seans spirytystyczny. Od wielu osób wiedzieliśmy, że i tak zawsze uda nam się wezwać złego ducha, więc się nie trudziliśmy i od razu postanowiliśmy spróbować wywołać Asmodeusa.

Potem zaczęła się "zabawa". Ręka przyjaciela przykleiła się do stołu i nie chciała się odkleić. Kiedy ją odkleiliśmy, była oparzona. Z kuchni dobiegły nas dziwne stukoty, a szyby w drzwiach zaczęły drżeć.

Później rodzice kazali nam pójść spać. (Przyjaciel był u mnie na noc).

Nie zasnęliśmy aż do 5.00 nad ranem, kiedy to zaczęło się przejaśniać. Po kilku dniach, kiedy po owych wydarzeniach ochłonąłem, dotarł do mnie fakt, że od kilku lat słyszę te same dźwięki każdej nocy. Stukoty, do lód odrywający się od dachu zamrażalnika i spadający na dół, a szyby drgają przez wiatr.

Sprawa przyklejenia dłoni i oparzenia była prosta... Otóż na stole ciekłym, gorącym woskiem wymalowaliśmy pentagram, a kolega podczas seansu dotknął ręką owego znaku. Po seansie byliśmy tak wszystkim zaaferowani, że zapomnieliśmy o fakcie wosku :grr:
  • 0

Żaku.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie doszukuje się w wypowiedzi autora żadnych duchów, gdyż zazwyczaj najlepiej wszystko racjonalnie wyjaśnić.
Wolałbym się trzymać że kaloryfer tak działa, niż że jakiś gość chodzi w nocy po mieszkaniu :)

Choć z drugiej strony dreszczyk nie zawadzi :D

Użytkownik Żaku edytował ten post 03.03.2008 - 16:17

• 0

NO_NAME.
Reputacja

Napisano

ło matko doczekałam się w końcu dnia i godziny gdy jeden z gości na paranormalne.pl umiał sobie wytłumaczyć w logiczny sposób zjawiska które większość ludzi tłumaczy sobie jako obecność duchów i niech tylko ktoś spróbuje powiedzieć że to zwykłe zjawiska, z którymi w rzeczywistości spotyka na co dzień i na które zazwyczaj nie zwraca najmniejszej uwagi :) ! jak ktoś mi powie że słyszał kroki ducha to normalnie podrzuce mu ten temat ;)
  • 0

Metal Soldier.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Choć z drugiej strony dreszczyk nie zawadzi biggrin3.gif

Ów dreszczyk u wielu ludzi może być wstępem do schizofrenicznych zaburzeń osobowości, albo do narastającej manii prześladowczej, więc lepiej jest sobie wszystko racjonalnie tłumaczyć...

P.S.

ło matko doczekałam się w końcu dnia i godziny gdy jeden z gości na paranormalne.pl umiał sobie wytłumaczyć w logiczny sposób zjawiska które większość ludzi tłumaczy sobie jako obecność duchów (...)

O mnie mowa? xD
  • 0

Żaku.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ów dreszczyk u wielu ludzi może być wstępem do schizofrenicznych zaburzeń osobowości, albo do narastającej manii prześladowczej, więc lepiej jest sobie wszystko racjonalnie tłumaczyć...

Lepiej racjonalnie wytłumaczyć, ale zanim to wszystko sobie zdążysz wytłumaczyć racjonalnie czujesz dreszcz strachu. Wiadomo iż niektórzy ludzie nie powinni się bać, bo może to być początkiem chorób na tle psychicznym. Ale niektórzy lubią się bać :)

Pozdrawiam

Użytkownik Żaku edytował ten post 03.03.2008 - 16:58

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych