Skocz do zawartości

Zdjęcie

Demon?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

Ams.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Znam 3 przypadki kontaktu z kimś/ czymś paranormalnym przez moją daleką kuzynkę.. Opiszę Wam to, chciałbym wiedzieć czym to mogło być..

1. Kuzynka spała. Śniło się jej, iż idzie przez las. Spotkała tam mężczyznę o ciemnej, mrocznej twarzy. Ów człowiek zaczął ja dusić. Wydawała ona oczywiście z siebie dość donośne krzyki. Nagle, do jej pokoju wbiegł mój wujek- jej ojciec i zauważył że miała ona bardzo ciasno zawinięty wokół szyi sznur. Co to mogło być? o_O"

2. Kuzynka była z matką i jej koleżanką pod namiotami. Po kilkudziesięciu minutach przybiegło tam trzech mężczyzn- każdy z nich był true metalem ( skóra, długie włosy itp ). Powiedzieli im, iż coś "nie z tego świata" na nie poluje. Po kilku godzinach rozmów, zrobiło się późno- chciały się położyć spać. Wówczas owi faceci powiedzieli iż pod żadnym pozorem mają z namiotów nie wychodzić- najlepiej jak by spały. Ponoć w namiotach było słychać dziwne odgłosy z zewnątrz. Rano, po cało nocnym czuwaniu, owi mężczyźni zaprowadzili obozowiczki do miasta i nader szybko zniknęli- nawet się nie przedstawili. Kim mogli oni być?

3. Było to kilka lat temu. Dziadek kuzynki zginął w wypadku samochodowym. Jego samochód był czerwony. Kilka dni później objawił się każdemu w rodzinie przestrzegając, by nikt pod żadnym pozorem nie kupował czerwonego samochodu. Dwa lata temu, wujek mojej kuzynki kupił czerwony samochód. Prawie zginął w wypadku który się zdarzył zaraz po wyjeździe z auto salonu.

Teraz zadam pytania odnośnie każdego przypadku.

1. Czy to mógł być demon?
2. Kim prawdopodobnie byli Ci ludzie?
3. Czy nad tą rodziną panuje jakaś klątwa?
  • 0

Aknor.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no no ciekawa histori :) naprawde nie umiem odpowiedźieć na te pytania ale historia ciekawa ;)
  • 0

Kryczmen.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

3 mogło być na podstawie klątwy . 2 nie potrafię wytłumaczyć . 1 przeraziło mnie troche , i także nie moge wytłumaczyć .
  • 0

Blodeuwedd.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1. Nie sądzę. Zdarzało mi się miewać sny, w których ktoś np ciągnął mnie za rękę. Po przebudzeniu okazało się, że to pies. A sznur mogła sobie zawiązać nieświadomie bądź niechcący przez sen. 2. Heh. Moim zdaniem byli to fanatyczni fani rpg. Ale równie dobrze mogły to być wampiry, yay. 3. Dziadek się każdemu objawił? To jest w tym wszystkim najdziwniejsze :D Coincidence.
  • 0

Ams.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Blodeuwedd

1. Tylko że ona w swoim pokoju nie trzymała sznura. Ba, nawet nie wiedziała iż w domu takowy ma. A rodzice tego na pewno nie robili- jaki psychopata by własnej córce ciasno zawiązał sznur?

2. Fanatycy RPG? Czy ja wiem? Bardzo możliwe. A może jacyś łowcy duchów/ wcielenia dobrych istot ( nie jestem obeznany w tematyce duchów.. jeszcze. ).

3. Tak, każdemu. W ten sam dzień. Jednym w śnie a innym "na jawie" ( choć wątpię ).
  • 0

Blodeuwedd.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1. jaki psychopata by własnej córce ciasno zawiązał sznur?

no właśnie psychopata :)

2. Fanatycy RPG? Czy ja wiem? Bardzo możliwe. A może jacyś łowcy duchów/ wcielenia dobrych istot ( nie jestem obeznany w tematyce duchów.. jeszcze. ).

myślę, że jednak fanatycy

3. Tak, każdemu. W ten sam dzień. Jednym w śnie a innym "na jawie" ( choć wątpię ).

To już jest ciekawe. Znajdź więcej informacji na ten temat.
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

1. Co to byl za sznurek? Znajdowal sie wczesniej w okolicach lozka? Jezeli tak to odpowiedz jest prosta, krecac sie w nocy na lozku zachaczyla o niego i sie zaplatala a to wywolalo sen (tak, gdy snimy docieraja do nas nadal sygnaly z rzeczywistosci i wtapiaja sie w sen). Kiedys sama o malo w ten sposob sie nie udusilam, uratowal mnie swiadomy sen (zdalam sobie sprawe ze to sen i czujac ,ze zagrozenie nie jest wytworem umyslu zadecydowalam o obudzeniu sie).
2. Metale cos kombinowaly i nie chcialy swiadkow wiec postanowily was nastraszyc.
3. Stawiam na autosugestie. Rodzina zszokowana po nie tak dawnej smierci dziadka wmowila sobie ,ze czerwone samochody sa niebezpieczne (u mnie krazy taki mit na temat czarnych samochodow) i podswiadomie dazy do potwierdzenia tej tezy. A jak wiadomo potega podswiadomosci jest dosc duza.

Edit (po przeczytaniu postow powstalych w trakcie pisania): Do pierwszego. Moze kuzynka lunatykuje? Co do trzeciego. Skoro wszystkim sie objawil to moze i duch. W koncu takie rzeczy sie zdarzaja, cos o tym wiem.

Użytkownik Ana Mert edytował ten post 02.01.2008 - 00:55

• 0

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

1.Możliwość lunatykowania.Nie wykluczałbym,że sama założyła sobie sznur.Ludzie,którzy lunatykują potrafią zrobić sobie śniadanie,krojąc nożem chleb,więc założenie sznura na szyję wydaje się być proste.Czy wcześniej zdarzało jej się budzić w innych pokojach lub na podłodze???

2.Chłopaki zrobili sobie z was "jaja".

3.Kwestia przypadku.Czy jeśli ktoś z mojej rodziny złamię sobie nogę to oznacza,że i mnie to spotka.To bardzo prawdopodobne.Mogę w 80% stwierdzić,że ktoś z rodziny miał także wypadek samochodowy i to wcale nie w czerwonym aucie,prawda?? ;)
  • 0

Gradus.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1. Mam to samo zdanie co Raven89.
2. Jak wyżej.
3. Tu już jest poważniejsza sprawa... Osobiście wierzę w to, że umierająca osoba może "powiedzieć" coś telepatycznie żywym. Nie wydaje mi się, żeby to była kwestia przypadku, tym bardziej, że dziadek "ostrzegł" kilka osób, a nie jedną, a wypadek zdarzył się w krótkim czasie po zakupie samochodu :o . Wyjątkowo intrygujący przypadek, imo w tym przypadku kuzynka ma rację, to mogło stać się naprawdę...
  • 0

Azure.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1. Czy to mógł być demon?
Powiedzmy, że mam jako-takie pojęcie o demonologii, i jeśli to byłby demon, nie czyniłby krzywdy fizycznej, ale bardziej psychiczną. O! Druga opcja - to mógł być demon, i on ją skłonił, żeby samo sobie zawiązała sznur.
BTW: To naprawdę dziiiwne, i wątpie, żeby demon miał z tym coś wspólnego.. nie potarfię wytłumaczyć.

2. Kim prawdopodobnie byli Ci ludzie?
a) jak ktoś powiedział wcześniej : "chłopaki zrobili sobie jaja"
b) jeśli faktycznie coś im groziło, to coś a la anioły stróże.

3. Czy nad tą rodziną panuje jakaś klątwa?
Obstawiłbym, że raczej seria nieszczęśliwych zbiegów okoliczności :)
Klątwa to ee.. bardziej skomplikowana sprawa. Nawet jeśli ktoś, z tej rodziny w przeszłości jakiś zatarg z nie wiem, magiem, to to by było widoczne wcześniej też.. nie wiesz czegoś o wcześniejszych losach? Ale nawet evil xaos mage by nie zrobił czegoś takiego.. ;p (prawo karmy i te sprawy :) )
  • 0

Azyl.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1. Demon hmm, bardzo prawdopodobne, lecz bardziej wydaje się że lunatykowała. Ludzie podczas lunatykowania robią naprawdę dziwne rzeczy.

2. Anioł stróż jako true metal, chyba wydaje się lekko dziwne :)
Były raczej jacyś ludzie którzy robili sobie "jaja"

3. Według mnie to zwykły zbieg okoliczności
  • 0

Azure.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

2. Anioł stróż jako true metal, chyba wydaje się lekko dziwne

A co niby, mieli być w zbrojach, ze skrzydłami i mieczami ognistymi? xD
  • 0

White Raven.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1. Może właśnie dlatego ,że sznur zapętlił się jej koło szyi śnił jej się ten koleś.
2. Od biedy mogli robić sobie żarty. Ta dwójka miała im opowiedzieć że coś na nich poluje, a ich koledzy mogli hałasować koło namiotu. Zresztą jak namiot może ochronić kogoś przed duchem?
3. Trochę straszne. Może to zwykły zbieg okoliczności chociaż to mało prawdopodobne. A może naprawdę dziadek chciał ostrzec rodzinę przed niebezpieczeństwem.

I nasuwa mi się takie pytanie: Czy twoja koleżanka jest wierząca?
  • 0

lukasz9.
  • Tematów: 17
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A jak to wszystko sie zaczelo? czy w waszej rodzinie ktos uprawiał okultyzm albo cos takiego???
  • 0

Lucky_Luck.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

2. Kuzynka była z matką i jej koleżanką pod namiotami. Po kilkudziesięciu minutach przybiegło tam trzech mężczyzn- każdy z nich był true metalem ( skóra, długie włosy itp ). Powiedzieli im, iż coś "nie z tego świata" na nie poluje. Po kilku godzinach rozmów, zrobiło się późno- chciały się położyć spać. Wówczas owi faceci powiedzieli iż pod żadnym pozorem mają z namiotów nie wychodzić- najlepiej jak by spały. Ponoć w namiotach było słychać dziwne odgłosy z zewnątrz. Rano, po cało nocnym czuwaniu, owi mężczyźni zaprowadzili obozowiczki do miasta i nader szybko zniknęli- nawet się nie przedstawili. Kim mogli oni być?

Moim zdaniem kolesie byli naćpani i włączyła im się taka akcja poprzez wzajeme "nakręcanie".
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych