Skocz do zawartości

Szanowni Państwo, przypominam o konieczności zachowania ciszy wyborczej do godz. 21:00 w niedzielę 18 maja.

Zdjęcie

EVP z fali FM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

_dB.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wydaje mi się, że to może być jakiś dźwięk "dograny" przez pomyłkę przez program.
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jak powiedzial Bomaw "nic nie slysze" - mozliwe, bo ja siedzialem w sluchawkach i sie w sluchiwalem w cale nagranie okolo 15 min. razem z edytowaniem, chociaz ciezko wychwycic jakis glos, a moze za malo edytowalem. Kiedy juz wlaczylem to na glosniki, zdziwilem sie bo niczego nie slyszalem, tylko sam szum, a gdy przystawilem ucho do glosnika ledwo co bylo slychac.
A dzwiek dograny przez pomylke wydaje mi sie raczej niemozliwy, poniewaz nie mialem nic podlaczonego do wejscia "in" dzwieku, ani niegrala zadna muzyka w czasie trwania tego, co ciekawe, jak juz napisalem dzisiaj byl drugi glos czy dzwiek i w dodatku powtarzal sie nawet po 30 min.. Dziwi mnie to, bo myslalem ze powinno ta byc wiele glosow i to niepowtarzajacych sie w kolko. Aczkolwiek wykluczyc dogranie przypadkowego dzwieku nie mozna.
  • 0

Pixxel.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

przypomina mi to ocieranie metalem o metal... ale bardzo ciekawe
  • 0

22z.
Reputacja

Napisano

Spróbujcie edytować to sami (ORYGINAŁ) - http://evphunter.wrz...dio/vh4m75g7c9/

Ja miałem problemy z wyczyszczeniem, ale może wam pójdzie lepiej.
Z tego co usłyszałem to było to "... jak on pięknie opowiada", chociaż nie jestem w 100% pewien tego, i trochę mnie dziwi ten tekst.
  • 0

Kryczmen.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hm .. ciekawe te odgłosy . Czy zamiast ratunku , te coś mówi ``help , help ...`` ?? ledwo usłyszałem .

Użytkownik Kryczmen edytował ten post 20.12.2007 - 13:39

• 0

Deathcore.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Interesujące.
Faktycznie, coś tam słychać, chyba jakiś głos, ale niestety przez ten szum nie bardzo mogę wychwycić, co mówi. A słuchawek niestety nie posiadam.
  • 0

Devis.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmm dziwne a moze to naprawde kosmici po dluzszym zasluchaniu sie slychac jakis glos ale dokladnie niewiem co mowi czy to jest kobieta?? a moze ktos sobie jaja robi
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A nie jest czasem tak że to tylko nasze mózgi sobie wytwarzają jakieś głosy?
  • 0

22z.
Reputacja

Napisano

Tak sie zastanawiam co powiedzial Ivellios... i moze cos w tym jest bo przeciez z tego co przeczytalem - kazdy slyszy co innego np. jak ja slyszalem ratunku to ktos help, a moze jeszcze co innego. A moze to wlasnie jest tak, ze material dzwiekowy na ktorym mozna powiedziec "nic niema", zawiera zaszyfrowana wiadomosc ktora jest taka sama, ale nasz mozg potrafi ja rozszyfrowac i przetlumaczyc na rozne sposoby, a dokladnie na rozne jezyki - to prawie jak internet, a dokladnie jak polaczenia VPN - jezeli ktos wie o co chodzi - np. zostaje wyslany pakiet danych za pomoca jednego z protokolow tunelowych np. PPTP, gdzie dane sa szyfrowane, i umieszczane w tzw. kapsulkach. Gdy np. jakis komputer zdalny polaczy sie z serwerem VPN to najpierw pobiera zaszyfrowane dane, nastepnie rozszyfrowuje, a nastepnie za pomoca jakiegos specjalnego programu do konkretnych danych tlumaczymy w taki sposob, bysmy mogli zrozumiec te dane.

Czy ktos moze zrozumial o co chodzi w tym co napisalem? ;)

A jezeli chodzi o nowe materialy dzwiekowe, to nie mialem czasu by je poanalizowac, ale mam nadzieje, ze uda mi sie to w weekend.
  • 0

ArsenPL.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdy po przesluchani tego 20 sekundowego kawalka pare razy nie wiem ale tez slysze slowo "help" hmmm ... czyzby ktos wzywal pomocy ... ? w sumie sluchalem na sluchawkach i bardzo sie wsluchiwalem w to ... puscilem ot kilku innym osoba i slysza dokladnie to samo co ja ...
  • 0

S1230.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

&22z

Najwyraźniej udało Ci się odszumić sygnał jakiejś odległej stacji radiowej nadawanej w paśmie OIRT. Szkoda, że nie podałeś miejscowości w której mieszkasz bo to wyjaśniało by przyczynę powstawania tego dźwięku.
Więcej informacji na temat szumu znajdziecie w portalu RadioPolska w tym ( http://new.radiopols...howtopic=11612) wątku.

To samo dotyczy nośników magnetycznych takich jak kasety magnetofonowe. Spróbuj wymazać kawałek dźwięku z taśmy, a skasowany dźwięk potem przegraj na komputer i poddaj go obróbce w audacity. Po odszumieniu powstanie papka metalicznego dźwięku, który przez wielu szarych ludzi może zostać odebrany jako odgłosy ufo, a w rzeczywistości będą to resztki usuniętego dźwięku

Użytkownik S1230 edytował ten post 11.01.2008 - 20:22

• 0

Constantine.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

teoretycznie to musi byc jakis sygnal ciagle powtarzajacy sie na danej zestotliwosci....ale to tylko teoria :)
  • 0

22z.
Reputacja

Napisano

Dawno mnie nie było...
Do rzeczy. Mam nowy materiał z 100.55 MHz, nie rozumiem co tam mowią, może wy coś wysłyszycie.
Wskazówki: po 6 sekundzie słychać jakieś ("łaf"), a między 8.5 do 10 sekundy jakieś dwa słowa.
Oryginał: http://evphunter.wrz..._mhz_-_original
Edycja: http://evphunter.wrz...0.55_mhz_-_edit
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nadal jestem zdania, że to tylko mózg wytwarza dźwięki, które chce usłyszeć (których się doszukuje).
  • 0

S1230.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najprawdopodobniej odebrałeś Radio Maryja z jakiegoś pobliskiego nadajnika na 100.6MHz (jeśli mieszkasz w okolicach Torunia, Głogowa, Krosna, Częstochowy czy Parczewa) to jest to na 100% pewne. Mi przez 2 lata udało się na UKFie złapać 200 stacji radiowych z różnych rejonów Polski i Europy. Proponuje porobić nasłuchy na falach średnich, tam na co drugiej częstotliwości ma się wrażenie, że słyszy się duchy (szczególnie wtedy jeśli odbiornik znajduje się blisko kompa) :D . Te duchy to szczątki odległych stacji. Niejednokrotnie w tych szczątkach usłyszałem stacje m.in z Iranu, bliskiego wschodu (fajnie się tu słucha polityków wrzeszczących niczym Hitler przed drugą wojną światową) i półwyspu arabskiego.

Co do nasłuchów radiowych proponuje podpytać się na forum Radiopolska. Tam znajdziesz ludzi interesujących się nasłuchami poszczególnych częstotliwości na niemalże każdych zakresach
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych