Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kręgi na nocnym niebie . . .

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

abraham.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moze zaczne od tego ze jestem tu nowy , założylem konto na forum aby poruszyc pewien zadziwiający jak rowniez tajemniczy temat a mianowicie byłem świadkiem dziwnych kręgów na niebie. Niestety nie mam dowodów ktore by potwierdziły moje słowa, licze wiec na wasze doświadczone opinie i zdanie na ten temat. Niejednokrotnie juz widzialem kręgi na niebie wiec postanowilem poradzic sie kogos z was. Pierwszy raz doznalem tego dziwnego doświadczenia na wakacjach z 3 kolegami zaledwie 2 lata temu w wakacyjna noc. . . Oczywiscie wszystko dzialo sie na terenie polski, powiedzmy "na wiosce" (uwazam ze dokladna nazwa miejscowosci nie jest w tej chwili potrzebna). Zauwazylismy kregi na nocnym niebie, to co opisuje przypomina jakby plaskie , wirujace dyski tworzace powiedzmy obwod jednego wielkiego dysku - calosc porusza sie gdyby po wyznaczonej osi na niewielkiej wysokosci ( powiedzmy do 50 metrow nad ziemią). Kolory tych dziwnych obiektow ca jaskrawo- niewyrazno niebieskie, widać je tylko na nocnym niebie (tak przynajmniej mi sie wydaje). Calosc miala miejsce nad polem (teren w ktorym ma powstac niedlugo kosciol - pisze bo moze miec to jakies znaczenie), niedaleko jezdni samochodowej, - glownej przebiegajaca przez cala miejscowosc. Głowilismy sie rzucajac wieloma teoriami bez silnie szukajac odpowiedzi na pytanie " co to wlasciwie jest ? ". Definiowalismy to na rozne sposoby takie jak np : " jest to zwykle odbicie swiatla od aut " - jednak ta teoria szybko stracila zwolennikow, gdyz niezaleznie od tego czy auta jechaly czy nie - kregi nadal byly widoczne ( tak czy inaczej ktore auta maja takie reflektory? ) , kolejnym bylo " rzekoma pobliska dyskoteka lub oswietlenie czegos " - jednak co okazalo sie sciema gdyz w poblizu nie bylo dyskoteki ani oswietlen np. pomniku , " pole magnetyczne powoduje takie zludzenie" czy tez
" unoszaca sie para z czegos tam " jednak w to nie chce mi sie wierzyc. Oczywiscie naszly na na mysl wnioski typu duuuchy czy statek kosmiczny. . . Nastepnego razu niedaleko od pierwszego zjawiska z kregami ujrzalem je poraz kolejny. Tym razem bylem sam - wybralem sie na spacer ( fajeczka ) droga prowadzaca niedaleko lasu. Ku mojemu zdziwieniu historia sie powtorzyła... Kilka dni po tym ujrzalem je jeszcze raz w miejscu gdzie ujawnily sie poraz pierwszy. Ogolnie widzialem je z 3-4 razy . . . Nie jest to zadne zludzenie czy jakis wymysl ludzkiego umyslu gdyz kazdy z nas widzial ten sam obraz, byly rowniez w roznych miejscach. Stawiam wiec pytanie - Coz takiego moga oznaczac owe kregi nocnego nieba ?Wydaje mi sie ze bylem swiadkiem czegos niezwyklego. Od tamtej pory interesuja mnie takie tamaty. Co mam zrobic w tej sytuacji? Zwazajac na fakt ze w internecie informacji na temat podobnych kregow jakich mialem przyjemnosc zaobserwowac nie widzialem. Powiadomic kogos, zachowac cisze i spokoj i sie tym nie przejmowac ? Moze ktos z was rowniez widzial cos podobnego ? Prosze o komenty i swoje przemyslenia - Z gory dzieki ;)
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z opisu wnioskuje ,ze sama niejednokrotnie widzialam te okregi (jakby grupa promieni swietlnych ukladajacych sie w duzy okrag, krecacy sie w kolko i jezdzacy po niebie w te i we wte?) i w moim przypadku bylo to swiatlo reflektorow (rzekomo stanowiacych dodatkowa atrakcje) na znajdujacym sie prawie 2km (ale wiem ,ze jest to widoczne z duzo wiekszej odleglosci) od mojego domu klubie. Swiatlo to zatrzymuje sie na parze wodnej znajdujacej sie wysoko nad ziemia (czasem nawet przy bezchmurnym niebie) co daje ciekawy efekt. Swego czasu lubilam obserwowac te okregi.

Użytkownik Ana Mert edytował ten post 03.12.2007 - 00:08

• 0

abraham.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a moze faktycznie podchodze do tego z przesadna obsesja ... sam nie wiem , postaram sie jeszcze dowiedzieć czy rzeczywiscie na 100 % w poblizu nie ma zadnych baletow, klubow, remiz hehe itd ;D schzuje mnie cala ta sytuacja, a tak ciekawie to wygladalo ... ehhh
  • 0

Roseb.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jakbyś podał nazwe tej miejscowości można byłoby sprawdzic, czy w pobliży nie ma niczego, co by mogło emitowac takie światła.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych