Skocz do zawartości

Daty "Konca Świata"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

DeadAcc.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dokładnie, przypłynęły statki i im przerwały :D A, że skończyli akurat na 2012, to czysty przypadek, przynajmniej wg. mnie.
  • 0

rewolucjonalista.
  • Tematów: 28
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

no właśnie jeżeli cywilizacja Majów nie upadła to ich kalendarz ciągnął się i ciągnął.. pożyjemy zobaczymy..
  • 0

Heweliusz.
  • Tematów: 14
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Buduje bunkier za 10 milionów
Tom Cruise czeka na koniec świata
Tom Cruise (45 l.) wierzy w nadejście końca świata. Postanowił pod swoją rezydencją w Colorado wybudować schron.

Budynek ma kosztować 10 milionów dolarów i będzie wyposażony w system wentylacyjny i zapasy żywności, które mają starczyć na kilka lat. Schronienie będzie mogło w nim znaleźć 10 osób. W przepowiednie o końcu świata wierzy także John Travolta (54 l.) i inne gwiazdy należące do kościoła scjentologicznego. Zgodnie z jego nauką galaktyczny władca Xenu przygotowuje się do inwazji na naszą planetę.

Super Express
  • 0

ShadowX.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a ja sadze ze konca swiata nie bedzie ... no bo moze jest do 2012 roku poniewaz im sie juz wiecej nie chcialo robic i tyle ;p xD
a po za tym slyszalem ze mial byc koniec swiata 2000 roku ;p i co? i nic sie nie stao :P
  • 0

lolita01.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak czytam posty i widze takie coś ze skończyli kalendarz w 2012 r bo im sie wiecej nie chcialo to az coś mi się robi...
W kalendarzu majów 2012 to data konca cykli i poczatek nowego, nowej ery, a to co my nazywamy erą oni nazywali "światem".. Nie piszcie takich głupot o majach bo ta cywilizacja pod wzgledem astronomi etc była bardzo rozwinięta w porównaniu z nami!
  • 0

Halloween.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A gdyby tak chciało im się robić ten kalendarz dalej, np. do 2195 roku to też byście w to wierzyli?Tak im wyszło i tyle.
  • 0

swisti.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm... Koniec świata miał być już wiele razy... Nie wiem w co już wierzyć :( Mogli by się zdecydować kiedy będzie ten koniec świata, a nie kolejne nowe daty wymyślają...!!! "Święty Mikołaj" ma chyba racje... Zrobili tyle ile zdążyli... :)
  • 0

crc.
  • Tematów: 34
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ciekawy artykul i zestawienie, widac pewne podobienstwo w religiach jak mowisz. Swoja droga uwazam, ze w Polsce powinno tez uczyc sie o innych oświeconych ksiegach, chociaz po lebkach. Rep za artykul:)
  • 0

shar0nie.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

kiedyś słyszałam taką króciutką opowieść, o ogrodniku, który plewił ogródek..zapytany "co byś zrobił, gdyby jutro był koniec świata?" odpowiedział "nic, plewiłbym teraz dalej" a dlaczego? "bo jestem przygotowany na przyjście Boga". carpe diem, memento mori. Każdy żyje strzegąc swoich wartości. Każdy żyje wg swojego własnego sumienia, i tlyko wg niego zostanie osądzony....
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

• Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Polecam "Piosenkę o końcu świata" Cz. Miłosza. Tak mi się nasunęło odnośnie ogrodnika i opiewanego przez Was i chyba wyczekiwanego końca świata.
  • 0

#26 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Indianie Hopi, Maorysi, Zulusi, Dogoni, Inkowie, Aztekowie, Indianie Pueblo, Indianie Kogi, Indianie Cherokee, Hindusi, Tybetańczycy, Chińczycy, Egipcjanie, Majowie (to tylko wierzcholek góry lodowej, reszty można sobie poszukać np http://www.diagnosis....co.uk/new.htm) - wszyscy mają przepowiednie dotyczące 2012.
Nikt z nich nie mówi o końcu świata, ale o końcu pewnej epoki, po której ma nastać Nowa Era w dziejach ludzkości. Jesteśmy na forum paranormalne, więc nie będę Was zanudzał.
Co nam mówi nasza nauka?
W 2012 zostaniemy odcięci od czarnej dziury w środku galaktyki (Hunab-Ku u Majów), przysłoni nam ją nasze ładne słoneczko. Jak się popatrzy np na teorię Szypowa/Akimowa o tym że z czarnych dziur "wychodzi" promieniowanie grawitacyjne podtrzymujące struktury we wszechświecie można wnioskować że Ziemia będzie na chwil kilka odcięta od niego. Dorzucając do tego przewidywaną nadaktywność słońca w 2012 logicznym faktem powinno być zachwianie równowagi lub zniknięcie pola magnetycznego Ziemi. Oczywiście tylko po to żeby utwprzyło się NOWE pole, rezonujące wreszcie z centrum galaktyki

Czarna dziura w srodku galaktyki
http://news.astronet.pl/print.cgi?2738

Teoria Szypowa
http://www.paranorma...topic=3193&st=0

Cykl aktywności słońca
http://www.astro-cze...hp?readmore=189
  • 0

_MajoR_.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W dzisiejszych czasach ludzie coraz częściej myślą o końcu świata.

Bo coraz częściej chcą uciec od codziennej nudy, codziennego świata, codziennej obawy przed jutrem.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych