Skocz do zawartości

Proroctwa Stolicy Apostolskiej

• Please log in to reply
22 replies to this topic

awjp.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A tam od razu nadchodzi. Ja nie wiem, czy chcę zostać posiekany przez bandę przygłupich Żółtków (bo nie wierzę, żeby muzułmanie zebrali takie siły, nawet jakby zwerbowali "niefanatyków"), którzy pójdą za jakimś wodzem zapewne tylko daltego, że naobiecuje im, iż na zachodzie nie będą głodować i jeszcze jakiś kilka socotechnicznych banialuków, które podziałają na tą bezmózgą masę jak miód na niedźwiedzia. Ale zawsze będzie okazja sobie postrzelać i użyć w końcu katany, która się kurzy na ścianie :cafe: .

Btw. te przepowiednie są jakieś zrypane, ale na siłe wszystko można podczepić:
Wielka woda - Atlantyk
cesarz - Busz ( :rotfl: , nie zdziwiłbym się :P )
dziury w morzu - czy to nie te całe hydraty, czy jak im tam :o
Ale to takie moje od d... strony łączenie sznurka z przewodem elektrycznym (niezłe porównanie :lol ).

Zaczyna mnie to wszystko juz śmieszyć...
  • 0

Essen.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dodajcie ilość wolnych miejsc na groby papieży jeszcze 2! ;o
  • 0

~Diego.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobrze ze wiekszosc proroctw i przepowiedni naklada sie na siebie, czyniac je bardziej wiarygodnymi i prawdopodobnymi do zdarzenia sie. Powinno to takze chociaz w jakims stopniu przekonac sceptykow :)
  • 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A nie zastanwialiście się nad tym. Że Watykan zna te proroctwa i do nich nie doprowadzi by nie wywołac paniki wśród wiernych ? ;)

Jestem przekonany, że tego niby ostatniego papieża wybiorą takiego by się wogóle nie kojarzył z przepowiednią :P

Inna opcja to taka, że przepowiednie zmanipulowali i już jest ten ostatni :D

Ogólnie nie ma mowy by siac panike. Jak to sobie wyobrażacie, że wiedzac że ostatni ma byc murzyn...wybiorą murzyna ? Co na to wierni...wkońcu większość tych przepowiedni jest świetnie znana nawet moim rodzicą grubo po 50-tce :P Podaje to jako przykład, że ta akurat wiedza to nie jakiś new-age tylko ogólnie znana. I pewnie 50% wiernych by miało niezłą załamke gdyby faktycznie ostatni papież pokrywał się z przepowiedniami. A media takie jak TVN24 by o tym trąbiły tak, że drugie 50% by się dowiedziało jeszcze tego samego dnia :D
  • 0

#20 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

A media takie jak TVN24 by o tym trąbiły tak, że drugie 50% by się dowiedziało jeszcze tego samego dnia

Akurat oni najmniej czasu poświęcają takim spekulacjom.
Najbardziej inetersują ich "żywotne" sprawy polskiej sceny politycznej, a nie skuteczność przepowiedni.
  • 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Akurat oni najmniej czasu poświęcają takim spekulacjom.
Najbardziej inetersują ich "żywotne" sprawy polskiej sceny politycznej, a nie skuteczność przepowiedni.

Teraz tak bo to tylko przepowiednie. Opisywałem sytuacje w domyśle przyszłą. Gdyby kolejny papież pokrywał się z opisem z przepowiedni to by trąbili o tym w dniu jego wyboru. Teraz niby o czym mają trąbic ? O domysłach, teoriach ? TVN nie jest stancją paranormalną, ale gdyby kolejny papież pokrywał się z przepowiednią to by to już były fakty a nie teorie.

Dlatego według mnie kolejny papież o ile będzie, nie będzie się pokrywał z tym co w przepowiedni. To jest proste jak drut, znając przyszłość możesz ją zmienić. Tymbardziej jeśli dotyczy ona wyboru jednej osoby z wielu. To masz w czym wybierać.
  • 0

qnik1.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[QUOTE]A to dobre. Z tego co napisałeś widać, że nie masz zbyt dużego pojęcia ani o PSI, ani o Eksterioryzacji zwanej popularnie OOBE. Gdybyś nieco się wysilił i zechciał poszukać informacji na te tematy wiedziałbyś, że zarówno PSI jak i OOBE towarzyszyły ludzkości od wieków, kiedy to nie istniało ani pojęcie new age, ani żadna inna nazwa próbująca określić zjawiska parapsychiczne, bo dopiero stosunkowo niedawno zaczęto je badać bardziej naukowymi metodami.

nie znam się na mocach PSI lub innych metod odrzucania jedynego Boga. "kolega" codziennie wprowadza się w "świadomy sen" w którym on jest panem. Nie znam się na tym, jednak wiem, że i owszem każdy ma w sobie cząstkę tych energii, które może wykorzystać. Ja, np przy grze w ping-ponga (gdzieś po 15 minutach) wydaje mi się, że widzę wszystko 10 razy wolniej...dziwne...prawdziwe
thx za wyjaśnienie hatszepsut
  • 0

Alkazam.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Juz wam od pol roku mowie ze zyjemy w czasach ostatecznych a wy dalej nie wierzycie :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych